Vliegen bestrijden

Tips, werkwijze en kosten vliegenbestrijding

Vliegen bestrijden als ze massaal in je woonkamer, keuken of zolder zitten is heel verstandig. Deze gevleugelde mafketels verzieken namelijk niet alleen je woon- of werkcomfort, maar kunnen ook ernstige ziektes overdragen. Sla je een vlieg dood, dan heb je er nog minstens duizend te gaan: zo erg kan een plaag soms zijn. Professionele vliegenbestrijding toevallig een optie? Dan vind je hier alle info over de werkwijze en de kosten van vliegen bestrijden. Meehelpen met de vliegen bestrijding? Tips en tricks genoeg!

Snel weer vrij van vliegen?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Geen voorrijkosten

Vliegenbestrijding: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw lokale vliegenbestrijding

Een vliegenplaag kan je hoorndol maken. Het is dan ook niet gek dat je meteen naar de winkel rent om allerlei middeltjes te halen. Dit kan je echter veel geld kosten, zonder de garantie op succes. Nee, als de vliegen massaal tegen je muren of ramen geplakt zitten, is het beter om een professionele vliegenbestrijding in te schakelen. Zeker als je een bedrijf hebt dat voedsel produceert!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Vliegen bestrijden: wat kun je zelf doen?

Alle vliegen bestrijding tips op een rijtje

Vleesvliegen zijn al lastig genoeg, omdat ze op al je eten afkomen. Laat staan dat je last hebt van clustervliegen of grasvliegen in je woning of je bedrijf! Deze soorten kunnen massaal in je woning of bedrijf voorkomen: met veel pech komen ze zelfs ieder jaar weer terug! Kun je zelf iets doen aan vliegen bestrijding? Hier een paar tips.

  1. Zuig de vliegen op met een stofzuiger.
  2. Verwijder organisch afval zo snel mogelijk.
  3. Plaats horren voor ramen en deuren.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met vliegen

Zie je ze vliegen? Nee, je verbeeldt het je niet: je huis of bedrijfspand zit barstensvol vliegen! Zijn ze echt massaal aanwezig, dan gaat het waarschijnlijk om grasvliegen of klustervliegen. Deze soorten zoeken hun toevlucht in hoge gebouwen om te kunnen overwinteren. Juist omdat ze zo talrijk zijn, zijn ze hinderlijk. Ze zitten tegen de ramen of muren geplakt en bevuilen het hele pand met hun uitwerpselen. Heb je juist last van vliegen in de zomer? Dit kunnen vleesvliegen zijn, die in rottend organisch afval volop eitjes hebben gelegd. Nu is een vliegenplaag niet bepaald hygiënisch, ongeacht de vliegensoort. Vliegen kunnen namelijk ziektekiemen overdragen en voor voedselbederf zorgen. Dode vliegen trekken ook ander ongedierte aan, dus je kunt misschien nog veel meer ellende verwachten. Vliegenplagen in bedrijven stoten klanten af. Komen de vliegen massaal in je woning voor, dan is het wooncomfort in één klap verdwenen. Door deze invasie voel je je erg ongemakkelijk in je eigen woning en voor iedere vlieg die je doodslaat lijken er wel tien terug te keren! Wil jij van de vliegenplaag af? Ja, natuurlijk! Maar daar moet je wel een zeer goede vliegenbestrijder voor hebben.

2

2. De vliegenbestrijder komt eraan

Via Beestjes Kwijt heb je zo een afspraak geregeld met een vliegenbestrijder uit je eigen regio. Dit kan per mail of per telefoon. Waar zitten de vliegen precies? Dit is de eerste vraag die de expert je zal stellen, want aan de hand van je antwoord kan hij al min of meer bepalen om welke vliegensoort het gaat. Vertel hem wat je is opgevallen en maak meteen een afspraak. Hij komt dan zo snel mogelijk langs om je uit de nood te helpen. Werk je met voedsel? Dan moet je je producten afdekken en goed opbergen voor de bestrijder komt. Zo blijven je producten beschermd tegen eventuele bestrijdingsmiddelen.

3

3. Vliegen bestrijding: eind goed, al goed

Bij de bestrijding van klustervliegen of grasvliegen gebruikt de ongediertebestrijder insecticide. Hiermee behandelt hij alle mogelijke schuilplaatsen van de vliegen. Hoewel de vliegen vaak collectief tegen een muur of raam zitten geplakt, verstoppen ze helaas ook in de kleinste naden en kieren in muren en plafonds. Erger nog: soms zitten ze zelfs in voorwerpen. De bestrijder moet dus heel nauwkeurig te werk gaan bij het bestrijden van vliegen. Bij behandeling met insecticide moet je voor minstens twee uur het pand verlaten, dus houd hier alvast rekening mee. Een tweede manier om vliegen te bestrijden is door vliegenlampen te plaatsen. In horecabedrijven mogen dan geen elektrocutielampen gebruikt worden, want de vliegen kunnen dan in deeltjes boven bereid voedsel uiteenspatten. Vliegenlampen met uv-licht en kleefplaten zijn er wel toegestaan. En hoe zit het met vleesvliegen? Bij deze vliegen is het van belang dat het rottende afval waar ze uit voortkomen eerst wordt verwijderd. Hierna kan de vliegenbestrijder de vleesvliegen met insecticide of lampen te lijf gaan. Ruim na de vliegen bestrijding alle dode vliegen op, anders komt er meer ongedierte op af.

4

4. Advies van de vliegenbestrijder

Als de vliegen weg zijn, kun je weer opgelucht ademhalen. Wel is het zaak dat je de vliegen vanaf nu kunt voorkomen. Bij clustervliegen en grasvliegen is dat lastig, want deze vliegensoorten hebben de neiging om ieder jaar hetzelfde gebouw te bezetten. Vleesvliegen voorkomen is makkelijker: in de zomer moet je zowel huishoudelijk afval als tuinafval tijdig laten verwijderen. Hiertoe behoren ook eventuele kadavers van dieren. Hygiëne in en om het gebouw is cruciaal als je vliegenplagen wilt vermijden: onthoud deze tip van de vliegenbestrijding goed!

Kosten van vliegenbestrijding

Vliegen bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Vliegen kunnen vele soorten bacteriën verspreiden. Zitten er veel vliegen in huis of je bedrijf? Dan is de kans vrij groot dat je op een gegeven moment ziek wordt. Gelukkig kan de ongediertebestrijder snel bij ter plekke zijn! Maar voordat hij aan de slag gaat, zal hij eerst een inspectie uitvoeren. Zo kan hij aan de hand van de volgende vragen zowel de werkzaamheden als de kosten voor vliegen bestrijden bepalen:

  1. Hoe groot is de vliegenplaag?
  2. Om welke vliegensoort gaat het?
  3. Zijn de schuilplaatsen van de vliegen makkelijk bereikbaar?
  4. Welke bestrijdingsmethode is nodig om de vliegenplaag op te lossen?
  5. Hoeveel tijd zal de vliegenbestrijding in beslag nemen?
  6. Is het aanbrengen van wering tegen vliegen ook noodzakelijk?

Het bestrijden van vliegen in een woning of bedrijf kan wat tijd in beslag nemen, zeker als het om grasvliegen of clustervliegen gaat. Je zorgen maken is echter niet nodig: je krijgt vooraf een duidelijke uitleg over de werkwijze en de kosten van vliegen bestrijden, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

99% beveelt ons aan

Vliegen bestrijden in bedrijf

Reken af met de vliegenplaag: jouw expert staat klaar

Clustervliegen of grasvliegen bezetten je hele bedrijf. Letterlijk. Ze zitten op alle vensters, muren en en op je buitengevel, waar ze rijkelijk van de zon genieten. Heb je eerder last van vleesvliegen? Deze zitten graag op mest en rottend vlees, waarna ze doorvliegen naar jouw vers bereide voedselproducten. Afrekenen met de vliegenplaag? Maak een ‘vliegende’ start door onze ongediertebestrijder in te schakelen!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
763 beoordelingen

M

Muggen! Adviesgesprek prima. Duidelijk te volgen wat er aan de hand is en wat de remedie is. En geen symptoombestrijding maar echte oplossing.

K.

Fijn en snel geholpen.

Henk

Een voor ons heel vervelend kluster vliegen probleem werd door de heer Sulkers tot z'n ware proporties terug gebracht, waarna door hem een helder advi...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van vliegen

Ik heb op de zolder last van vliegen, ik denk clustervliegen. Het zijn er (nog) niet heel veel. Bij een zonnige dag, zitten er een paar, ze vliegen telkens tegen het raam of plafond. Ik heb het idee dat ze niet door het raam komen, maar langs gaatjes in het plafond. Dit houdt in dat de vliegen dus onder de dakpannen zitten. Het plafond is hoog, zo’n 4 a 5 meter, lastig dus om erbij te komen. Hebben jullie advies, voor het bestrijden van de vliegen? Het is nu nog niet heel erg, maar ik vrees dat het erger wordt, als we er niets aan doen. Ik hoor graag van jullie.

4 maanden geleden

Zuid-Holland • Katwijk •

Veelal op zolder hebben wij vaak last van dode vliegen bij het dakraam. Soms vind ik ook nog een paar dode vliegen in ander ruimtes, maar voornamelijk op zolder. Ik heb al spray gebruikt, maar om de paar weken vind ik weer een stuk of 30 dode vliegen. Verneem graag of jullie hierbij kunnen helpen.

5 maanden geleden

Noord-Brabant • Boxmeer •

Wij hebben erg veel last van vliegen in huis. Ik vermoed dat de vliegen uit de spouw komen. Ik heb al verschillende vliegenstrips opgehangen, maar zonder enig resultaat. Wat kan er aan de vliegen gedaan worden en wat zijn de kosten hiervoor?

5 maanden geleden

Drenthe • Midden-Drenthe •

Graag willen wij weten wat de kosten zijn voor het bestrijden van vliegen in huis. We hebben zelf de indruk dat het gaat om clustervliegen.

6 maanden geleden

Flevoland • Almere •

Ik heb sinds een aantal dagen op gemerkt dat ik in huis veel last heb van grote zwarte vliegen. De vliegen zitten bij mijn raam bij het rooster. De vliegen zitten met vele bij elkaar en bewegen nauwelijks. Het rooster open of dicht maakt geen verschil, ookal is het rooster dicht en heb ik net alle vliegen verwijderd, dan heb ik een dag later weer last van de vliegen. Zouden jullie mij kunnen vertellen wat ik hieraan zou kunnen doen, en waar de vliegen mogelijk op af komen.

8 maanden geleden

Noord-Holland • Den Helder •

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder