Duiven verjagen

Tips, werkwijze en kosten duiven bestrijden

Duiven verjagen? Dat kan niet snel genoeg! Duiven poepen overal en pikken je dak stuk. Met hun nestmateriaal blokkeren ze de dakgoot en ze brengen ander ongedierte mee. Maak een einde aan deze terreur: kies voor professionele duivenbestrijding! Verderop lees je alles over de werkwijze en de kosten van duiven bestrijden. Let op: bestrijding betekent niet dat de duiven worden gedood, maar duiven verjagen met duivenwering is wel toegestaan. Red je moestuin of gewassen en pak die nare duif en zijn kameraden vandaag nog aan!

Snel weer vrij van duiven?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Geen voorrijkosten

Duiven verjagen: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw duivenverjager

Duiven zitten vaak op lastig bereikbare plekken. Als je ze zelf gaat verjagen, dan kun je daar dagen mee bezig zijn zonder dat ze ook maar een vleugel verroeren. Duiven verjagen met een neproofvogel? Ze wennen er snel aan. Wapperen met blinkende cd’s? Geeft ook niet het gewenste resultaat. Onze duivenbestrijding weet wel betere manieren om al die vliegende herrieschoppers van je terrein af te krijgen!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen aan duiven bestrijden?

Alle duivenwering- en bestrijding tips op een rijtje

Oef, je bent blij dat je een duivenbestrijding hebt ingeschakeld. Maar wat nu? Het is mogelijk dat hij je gevraagd heeft om wat voorbereidingen te treffen, bijvoorbeeld als hij van plan is om duivenwering te plaatsen. Je kunt dan het volgende doen:

  1. Duiven op het dak? Mogelijk moet je zelf nog voor een ladder zorgen als er duiven van het dak moeten worden verjaagd.
  2. Duivenplaag op het balkon? Ontruim je balkon om deze toegankelijk te maken voor de bestrijder.
  3. Duivenwering moet altijd op een schone ondergrond worden aangebracht. Je kunt de betreffende oppervlakken schoonmaken voordat de duivenverjager komt.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met duiven

Duiven zijn nergens echt populair: niet in dorpen, niet in steden en ook niet op het platteland waar ze gewassen kunnen bevuilen en vernielen. Wie last heeft van duizen kan rekenen op geluidsoverlast, losse dakpannen en ladingen poep op onbestemde plekken. Het zuur in de uitwerpselen tast bovendien beschermlagen aan, waardoor je auto flink beschadigd kan raken. Ook de duivennesten zorgen voor rampspoed: door takjes en bladeren raakt je dakafvoer verstopt en stroomt de dakgoot over. De nesten zelf bieden onderdak aan andere nare beestjes, zoals mijten of vlooien. Het is dan wachten op een extra plaag! Heb jij ook schoon genoeg van de duiven? Met de professionele hulp van een duivenverjager kom jij in no-time van ze af.

2

2. De duivenverjager komt eraan

Een afspraak maken is simpel: je belt of mailt Beestjes Kwijt en je komt rechtstreeks in contact met een lokale duiven bestrijding. Je beschrijft het probleem en de ongediertebestrijder komt zo spoedig mogelijk langs. Mogelijk zul je eerst het een en ander moeten voorbereiden: zitten er bijvoorbeeld duiven op je balkon, dan zul je dat balkon eerst moeten ontruimen. Zitten de duiven hoog op een dak? Dan zal er eerst een steiger of hoogwerker moeten worden geregeld. Het is mogelijk dat je pas aan deze voorbereidingen kunt beginnen na een eerste inspectie - en dus na een eerste bezoek - van de bestrijder. Hij zal je precies vertellen wat er allemaal moet gebeuren.

3

3. Duivenbestrijding: eind goed, al goed

Duiven mogen alleen bij hoge uitzondering gedood worden en daar is toestemming van de overheid voor nodig. Beschermde soorten mogen al helemaal niet worden gedood. Duiven vangen en elders weer vrijlaten is mogelijk, maar ook hier is toestemming van de gemeente nodig. In de praktijk wordt er vooral duivenwering aangebracht. De ongediertebestrijder plaatst dan pinnen, netten of spandraden op bepaalde plekken zodat de duiven daar niet meer kunnen landen. Lasers op daken plaatsen is ook mogelijk, maar daar zijn een aantal strikte voorwaarden aan verbonden. Vaak zijn het bedrijven die gebruik maken van deze laatste optie wat duiven bestrijden betreft.

4

4. Advies van de duivenverjager

Als de wering tegen duiven eenmaal is aangebracht, zullen de duiven een andere plek opzoeken. Je bent dan eindelijk van ze af! De ongediertebestrijder kan je nog wel enkele tips meegeven om een volgende duiven invasie te voorkomen. Zo is het beter om geen broodkruimels of vogelvoer in de tuin te strooien, anders vliegen de duiven zo terug naar je adres.

Kosten van duiven verjagen

Duiven bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Duiven worden in de meeste gevallen verjaagd en niet gedood. Dit betekent dat de kosten voor het wegjagen van duiven voornamelijk toegespitst zijn op de aanbreng van duivenwering. De ongediertebestrijder schrijft een plan van aanpak en licht daarin toe welke werkzaamheden nodig zijn. De kosten voor deze werkzaamheden zijn afhankelijk van:

  1. Het aantal inspectie-uren
  2. Het benodigde materiaal voor duivenwering
  3. De benodigde tijd om de duivenwering aan te brengen

De grootte van het te behandelen terrein speelt ook een rol. Zo moeten er bij landbouwbedrijven soms grote terreinen worden afgezet om de gewassen tegen duiven te beschermen. Dit kost natuurlijk meer tijd dan het aanbrengen van wering op een dak of op een balkon. Het is dan ook niet gek dat de kosten voor duivenbestrijding per situatie kunnen verschillen.

99% beveelt ons aan

Duiven bestrijden in bedrijf

Stop vervuiling, lawaai en schade nu

Heb je schoon genoeg van de duiven in of rond je bedrijf? We kunnen ons dit voorstellen, want hun uitwerpselen kunnen oppervlakken ernstig vervuilen. Je gebouw raakt door het zuur in de poep beschadigd en ze tasten je gewassen aan. Dat de duiven ook nog eens flink lawaai maken, draagt ook niet bij aan een prettige bedrijfsomgeving. De oplossing? Die kan sneller komen dan gedacht als je nu onze ervaren ongediertebestrijder inschakelt.

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
763 beoordelingen

Loes

Ik ben oprecht geweldig geholpen door de vakman die mij uit de brand kwam helpen naar aanleiding van een duivennest en vogelmijt wat daardoor mijn bad...

Lees de hele review

Marleen

Het was ontzettend schrikken toen wij vogelmijt op onze zolder bleken te hebben - des te fijner was het om alles aan vakmensen over te kunnen laten!

Lees de hele review

Niels

Fijn mail contact, snelle reactie, snelle afspraak, op tijd op de afspraak, fijn contact tijdens bezoek, eerlijk verhaal en goed advies kortom echt al...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van duiven

Ik woon in een appartementengebouw en krijg veelvuldig duiven op mijn balkon. Ik vind het leuke beesten, maar ze poepen alles helemaal onder. Hoe kan ik ze hier weg houden?

5 maanden geleden

Noord-Brabant • Eindhoven •

Momenteel heb ik last van een duivennest. De jonkies zijn net gevlogen en ik wil daarom graag het duivennest laten ontruimen. Daarnaast wil ik graag dat er maatregelen getroffen worden zodat de duiven niet meer terug kunnen keren. Dit in vorm van een net of spijkers. Kunnen jullie hiermee helpen?

5 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

Ik woon op 13 hoog en 2 duiven hebben een nestje gemaakt en eieren geled. Dit hebben ze gedaan achter een opslagbox. Ik heb ze herhaaldelijk weggejaagd, maar toch zijn ze nu actief aan het uitbroeden. Wat kan ik hier tegen doen?

5 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

Ik heb veel last van duiven op mijn balkon. Ze hebben hier al eens gebroed waardoor ze steeds terugkomen. Ik zou graag een duivennet willen. Wat is de prijs hiervoor?

5 maanden geleden

Groningen • Groningen •

Wij hebben veel overlast van duiven. Ze zitten in een boom in onze voortuin. Naast dat ze veel geluid maken poepen ze ook alles onder, met name onze nieuwe tegels. We willen hier graag snel wat aan doen en dus professionele hulp inschakelen. Kunnen jullie ons helpen.

8 maanden geleden

Limburg • Heerlen •

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder