Kevers bestrijden

Tips, werkwijze en kosten keverbestrijding

Kevers bestrijden is nodig als keverlarven zich een weg door je tapijten of door je houten kunstwerken vreten. Bepaalde keversoorten vreten alleen textiel aan. Andere soorten leggen hun eitjes in houten constructies, met veel schade aan je woning of bedrijfspand als verdrietig gevolg. Professionele keverbestrijding is bij een echte keverplaag vaak de enige oplossing! Graag leggen we je daarom alles uit over onze werkwijze en de kosten van het kever bestrijden. Ook trakteren we je op een aantal nuttige tips tegen kevers!

Snel weer vrij van kevers?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Geen voorrijkosten

Kevers bestrijden: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw ongediertebestrijder

Een verdachte soort kever bestrijden? Trek dan snel aan de bel! Bedenk wel dat de bestrijding van kevers gedegen kennis van insecticiden vereist. Dit betekent dat je niet in het wilde weg met een spuitbus aan de slag kunt gaan. Goedkope middelen dringen bovendien niet diep genoeg door in het aangetaste materiaal. Laat het werk maar over aan jouw ongediertebestrijder. Hij kan alle kevers en larven op een verantwoorde manier met insecticide bestrijden.

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen tegen kevers?

Alle kever bestrijding tips op een rijtje

Kun je eigenlijk zelf iets tegen kevers doen tot de ongediertebestrijder langskomt? Dat hangt af van de keversoort die in je woning of bedrijfspand zit. Tegen larven van houtaantastende kevers kun je vrijwel niets beginnen. Larven van textielaantastende kevers kun je wellicht zelf bestrijden met de volgende tips:

  1. Was aangetaste kleding op minstens 60 graden. Eitjes en larven van kevers zullen dit niet overleven.
  2. Vries aangetaste kleding in op -20 graden. Eitjes en keverlarven zijn ook niet tegen deze temperatuur bestand.
  3. Hang aangetaste kleding, kleedjes of tapijten een dag in de zon, als dit mogelijk is.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. Strijd met het ongedierte

Je ontdekt gaatjes in het hout of je ziet je Perzische tapijt langzaamaan verpieteren. Trek je een keukenkastje open, dan tref je misschien vervuilde voedselproducten aan. Wat is hier aan de hand? Als je last hebt van een schadelijke keversoort, kun je van alles verwachten. Afhankelijk van de soort tasten kevers meelproducten, granen, textiel of hout aan. De kevers leggen hun eitjes in deze materialen en de larven tasten deze aan zodra ze uitkomen. Zie je kevers rondlopen en vind je het maar verdacht? Of tref je inderdaad schade aan en doet het jou aan kevers denken? Dan moet je geen moment aarzelen om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen!

2

2. De bestrijder komt eraan

Via Beestjes Kwijt kom je snel en gemakkelijk rechtstreeks in contact met een lokale ongediertebestrijder. Je hoeft alleen ons nummer in te toetsen of een berichtje te sturen via ons contactformulier. Zodra de ongediertebestrijder beschikbaar is, maakt hij een afspraak met je voor op de kortst mogelijke termijn. Leg uit wat je hebt aangetroffen. Gaat het wel om kevers of kan er ook sprake zijn van een ander type ongedierte? Het is hoe dan ook verstandig dat de ongediertebestrijder even een kijkje komt nemen. Is er inderdaad sprake van een schadelijke keversoort, dan zal de expert zo snel mogelijk met een plan komen om de kevers en hun larven aan te pakken.

3

3. Eind goed, al goed

De ongediertebestrijder kan zowel volwassen kevers als de larven op een effectieve manier bestrijden. Hoe dit gebeurt, hangt af van de keversoort. In vrijwel alle gevallen moet insecticide worden gebruikt. Voor houtaantastende kevers moet er ook vaak een uitgebreid plan van aanpak worden opgesteld, omdat de larven zich overal kunnen bevinden. Een keverbestrijding kan dan ook zeer intensief zijn als er een complete woning of bedrijfspand tegen kevers behandeld moet worden. De ongediertebestrijder behandelt alle door larven aangetaste constructies met insecticide. Gaat het om een textielaantastende kever? Dan worden niet alleen tapijten, maar ook vloeren behandeld. Aangetaste meubels worden niet met insecticide behandeld, maar ze kunnen wel in een gaskamer geplaatst worden. Wees gerust: de ongediertebestrijder zal alle mogelijkheden van tevoren met je doornemen!

4

4. Advies van de experts

Is de keverbestrijding afgerond? Na gebruik van insecticide moet je woning of bedrijfspand nog goed geventileerd worden. Vergeet ook niet om dode kevers op te ruimen, anders trekken die weer ander ongedierte aan. Je krijgt ook adviezen van de ongediertebestrijder om een nieuwe keverplaag te voorkomen. Zaten er misschien larven in een tweedehands meubelstuk? Zaten er misschien kevers in het brandhout? Of zijn de kevers op een dag zomaar komen binnenvliegen? Vanaf nu kun je je woning of bedrijf op allerlei manieren tegen schadelijke kevers gaan beschermen. Voor en tijdens de keverbestrijding zullen al jouw vragen zo goed mogelijk beantwoord worden. Heb je na de behandeling ook nog vragen? Dan mag je altijd weer contact opnemen met jouw lokale ongediertebestrijder.

Kosten van keverbestrijding

De juiste oplossing voor de juiste prijs

Als je last hebt van een keverplaag, dan hoop je natuurlijk op een snelle, professionele oplossing voor een schappelijke prijs. Maar eerst zal jouw lokale ongediertebestrijder goed moeten bepalen wat er precies aan de hand is. Heeft hij het antwoord op de onderstaande vragen? Dan kan hij ook de definitieve kosten voor de keverbestrijding opmaken.

  1. Om welke keversoort gaat het?
  2. Hoe groot is de keverplaag?
  3. Dient er een uitgebreide inspectie uitgevoerd te worden? Zo ja, met welke middelen?
  4. Hoe en met welke middelen moeten de kevers precies bestreden worden?
  5. Hoeveel werkuren zijn nodig voor de keverbestrijding?

In het geval van houtaantastende kevers zal er zeker een uitgebreide inspectie moeten worden verricht. Zodra de ongediertebestrijder een goed beeld heeft van je probleem, stelt hij voor wat hij aan de kevers kan doen. Je krijgt dan ook meteen de bijbehorende kosten gepresenteerd. Ga je akkoord met zowel plan als prijs, dan gaat jouw professional zo snel mogelijk van start met de keverbestrijding!

99% beveelt ons aan

Kevers bestrijden in bedrijf

Stop de keverplaag met professionele hulp

Een keverplaag kan zeer vervelende gevolgen hebben voor je bedrijf. Keverlarven kunnen jouw waren namelijk ernstig aantasten. Misschien zitten er wel larven in zakken met graan of zitten ze in kleding of tapijten. Heb je last van houtaantastende kevers? Deze kunnen ook flinke schade aanrichten in of aan je bedrijfspand. Maak snel korte metten met de kevers en roep meteen de hulp in van onze ongediertebestrijder!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
763 beoordelingen

Hans

Vandaag is de Fa. Vennink bij mij thuis geweest omdat ik last had van kleine zwarte vliegende beestjes waarvan ik zelf de oorzaak niet kon vinden. D...

Lees de hele review

Miranda

Goed bereikbaar, snel een afspraak gekregen, duidelijk en goed geadviseerd, netjes gedaan

jolanda

Na het sturen van een mailtje middenin de nacht. Werd ik smorgens opgebeld. Ik was bang last te hebben van kakkerlakken. Diezelfde middag om 14.00 kw...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van kevers

Ik heb last van tapijtkevers. In mijn schuur heb ik een antiek tapijt staan. Het tapijt heb ik ooit van mijn opa heb gekregen. Ik wil het tapijt erg graag gaan gebruiken, maar het heel tapijt zit onder de tapijtkevers. Ik zou graag van jullie horen wat de mogelijkheden zijn voor het bestrijden van de tapijtkevers.

1 jaar geleden

Zuid-Holland • Den Haag •

Op mijn zolder heb ik last van hele kleine kevertjes. De kevertjes zitten vooral bij het raamkozijn, op de grond en bij de muur. Ik verwijder alle kevertjes die ik zie, maar er komt geen einde aan het verwijderen van de kevertjes. Ik kan niet achterhalen waar de kevertjes vandaan komen, maar ik wil de kevertjes graag laten bestrijden.

1 jaar geleden

Noord-Brabant • Eindhoven •

Wij hebben allerlei kevers in huis. Ik heb geen idee wat voor soort kever het is. De kevers bevinden zich in de slaapkamers, woonkamer, keuken en badkamer. Ik zou graag willen weten wat voor soort kevers het precies zijn, waar ze vandaan komen en of jullie ze kunnen verwijderen. Ik hoor graag van jullie!

1 jaar geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

Sinds een week hoor ik in mijn slaapkamer een piepend geluid bij het raamkozijn. Ik heb wat research gedaan en ik vermoed dat het om kevers gaat. Echter zijn de kevers niet erg goed zichtbaar. Ik heb de kevers proberen te bestrijden met een insectenspray, maar dit heeft niet geholpen. Het geluid houdt bijna de hele dag aan. Ik wil voorkomen dat de kevers zich verder gaan uitbreiden.

2 jaar geleden

Utrecht • Utrecht •

Ik heb last van zwarte kevers in huis. Vooral in de nacht zie ik de kevers erg goed lopen. Ik hoop dat jullie zo snel mogelijk kunnen langs komen om de kevers te verwijderen, aangezien ik dit zelf nu niet kan in verband met mijn zwangerschap.

2 jaar geleden

Friesland • Súdwest-Fryslân •

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder