Ratten bestrijden

Tips, werkwijze en kosten rattenbestrijding

Ratten bestrijden moet wel, want deze stinkende knagers kunnen voor ongehoord veel problemen zorgen. Ze bijten meubels, balken en vloeren kapot. Houd een rat iets voor en hij hapt het in één keer weg. Zijn hele familie poept of plast overal. Ze piepen, gillen, krijsen en houden je constant wakker. Ellendig? Jazeker, maar gelukkig kun je hier terecht voor alle info over professionele rattenbestrijding. Kosten en werkwijze over ratten bestrijden worden uitgelegd en je krijgt ook tips voor een doe-het-zelf bestrijding. Zet nu de eerste stap naar een rattenvrij leven!

Snel weer vrij van ratten?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0

Rattenbestrijding: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw rattenbestrijder

Een rattenplaag is vaak te groot om in je eentje op te lossen. Je kunt een paar vallen zetten, maar vijf dode ratten lossen nog geen hele plaag op. De rattenbestrijder kan met tactisch geplaatste lokdozen en klemmen veel meer bereiken. Bovendien brengt hij op vakkundige wijze wering aan tegen ratten. Deze combinatie van professionele methoden verhoogt de slagingskans van de rattenbestrijding!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Ratten bestrijden: wat kun je zelf doen?

Alle ratten verwijderen tips op een rijtje

Voor de rattenbestrijder komt aanbellen, kun je al iets tegen de ratten doen. De rattenbestrijder kan je bijvoorbeeld vragen of je toevallig ook rioolproblemen hebt. Ratten kunnen daardoor hun weg naar je woning of bedrijfspand gevonden hebben. Als dit het geval is, dan moet je het rioolprobleem eerst laten verhelpen. Verder kun je de volgende maatregelen treffen om het aantal ratten te beperken:

  1. Verwijder al het tuinafval en huishoudelijk afval.
  2. Strooi geen voer voor vogels in de tuin.
  3. Strooi geen gif in de tuin. Je kunt er andere dieren mee vergiftigen.
  4. Gooi aangevreten voedsel onmiddellijk weg.
  5. Verpak onaangetast voedsel zorgvuldig en berg het veilig op.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met ratten

Woningen en bedrijven die last hebben van ratten, leven in een grote nachtmerrie. Ze vervuilen de omgeving met urine, keutels en buiksmeer. Ze knagen voortdurend aan zowel eetbare als oneetbare spullen en ze maken ‘s nachts een hels geluid. Via hun urine en uitwerpselen kunnen ze nare infectieziekten verspreiden, zoals de ziekte van Weil. In het verleden werden moordende ziektes zoals de pest zelfs door zwarte ratten verspreid en in bepaalde landen gebeurt dit nog. Alles wat door ratten is aangeraakt, kan besmet zijn met een schadelijke ziektekiem. Het is dus zaak om zo snel mogelijk de hulp in te roepen van een professionele ratten bestrijding: hij kan binnen een dag ratten bestrijden!

2

2. De rattenbestrijding komt eraan

Via Beestjes Kwijt maak je per telefoon of per mail een afspraak met een lokale ongediertebestrijder. Hij komt dan langs voor een ratten bestrijding inspectie. Om welke rattensoort gaat het? De bruine rat of de zwarte rat? Waar zijn de ratten tot nu toe gezien? Waar houden ze zich schuil? De rattenbestrijder kijkt ook naar de leefomstandigheden in en rond je woning of bedrijfspand. Ligt er veel afval? Is er sprake van dichte begroeiing? Worden er buiten dieren gevoerd? Misschien is de rattenplaag wel door een rioolprobleem veroorzaakt. De bestrijder onderzoekt het probleem en bedenkt dan een plan om je zo snel mogelijk van de ratten af te helpen.

3

3. Ratten verwijderen: eind goed, al goed

Snel ingrijpen bij ratten is noodzakelijk en dat doet de rattenbestrijder met klemmen of met rodenticide. Dit is gif tegen knaagdieren. Klemmen met lokaas kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. Rodenticide mag alleen binnen worden gebruikt om te voorkomen dat andere dieren of kinderen vergiftigd raken. Als een rat van het gif eet, overlijdt hij binnen een week of twee. Belangrijk is dat alle ratten van het gif eten en dat kan enige tijd in beslag nemen. De bestrijder heeft effectieve bestrijdingsmiddelen om ratten te verwijderen. Hij kan ook wering tegen ratten aanbrengen. Hij dicht dan zoveel mogelijk openingen in het pand, zodat de ratten niet meer zo makkelijk kunnen binnenkomen. Is er sprake van een defect in de riolering? Dan zul je hier ook een specialist voor moeten inschakelen, anders kun je zeker nog meer ratten verwachten.

4

4. Advies van de rattenbestrijder

Zijn de ratten opgehoepeld? Dan wordt het tijd voor taart en een fles champagne! Maar wat als ze toch weer terugkomen? De rattenbestrijder geeft je allerlei tips om een volgende rattenplaag voor te zijn. Belangrijk is dat je jouw woon- of werkomgeving zo onaantrekkelijk mogelijk maakt voor ratten. Zo moet je tuinafval en huishoudelijk afval zo snel mogelijk ruimen. Gooi ook geen voedsel voor de vogels in de tuin, want de ratten komen er als hongerige varkens op af. Kortom: houd de hygiëne in je woning of bedrijfspand op peil als je geen ratten meer wilt tegenkomen.

Kosten van rattenbestrijding

Ratten bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Een rattenplaag mag zich nooit verder verspreiden, anders krijg je met meer schade en misschien zelfs met ernstige ziektes te maken. Gelukkig heb je zo contact met een rattenbestrijder! Als hij langskomt, zal hij eerst een inspectie uitvoeren om de werkwijze en de kosten te bepalen van ratten bestrijden. De volgende vragen zijn dan van belang:

  1. Hoe ernstig is de rattenplaag? In hoeverre hebben de ratten zich verspreid?
  2. Welke bestrijdingsmethode zal het meeste succes hebben?
  3. Hoeveel tijd zal de ratten bestrijding in beslag nemen?
  4. Moet er wering worden aangebracht en zo ja, met welk materiaal?
  5. Hoeveel behandelingen zijn nodig om het rattenprobleem op te lossen?

Ratten zorgen voor een hoop ellende en maken mensen bang. De ongediertebestrijder zal er daarom alles aan doen om de ratten in je huis of bedrijf weg te krijgen! Wil je nog meer weten over de kosten? Bel ons dan nu voor een afspraak!

99% beveelt ons aan

Ratten bestrijden in bedrijf

Stop de rattenplaag met behulp van een expert

Bruine ratten komen graag in bakkerijen en restaurants om voedsel aan te knagen. Zwarte ratten zitten graag in magazijnen, loodsen en op daken van stallen en boerderijen, waar ze ook dieren met nare ziektes kunnen besmetten. Stop de ratten voordat ze voor epidemieën en grove schade aan je waren zorgen! Onze ongediertebestrijder schiet je graag zo spoedig mogelijk te hulp.

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
783 beoordelingen

Els uit Almere

Binnen een dag van de wespen af. Prima geregeld!

G.a. uit Diemen

Prima ervaring, direct gekomen om wespen te bestrijden, met garantie, vriendelijk

Hans uit Velserbroek

Top geregeld, snelle service en binnen no-time waren de wespen verdwenen/uitgeroeid! Super.

Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van ratten

Wij hebben vandaag voor het eerst een rat gezien in ons huis. Ik heb de rat overdag en in de avond gezien. Wij zouden graag willen weten wat de kosten zijn voor  het bestrijden van ratten. Alvast bedankt!

5 maanden geleden

Utrecht • Stichtse Vecht •

In mijn tuin heb ik een rattenhol ontdekt. Ik heb nog nooit een rat gezien tot vandaag. Vandaag zag ik in de tuin een rat weg rennen. Ik zag de rat achter een struik gaan. Achter de struik bevinden zich dus een rattenhol. Ik denk dat er zich meerdere ratten bevinden. Ik vroeg mijzelf af wat de mogelijkheden zijn voor het bestrijden van de ratten?

6 maanden geleden

Flevoland • Lelystad •

Ik heb ratten in mijn tuin. Naast mijn huis bevindt zich een sloot, mogelijk dat dit iets met het rattenprobleem heeft te maken. Ik heb ook kippen en konijnen in de tuin. Na het voeren van de kippen en konijnen ruim ik het voedsel direct weer op. Ik zou graag willen weten wat de oorzaak is van het rattenprobleem.

6 maanden geleden

Zuid-Holland • Westland •

In het gazon heb ik 5 gaten ter grootte van een pingpongbal. Ik heb wat research gedaan en het blijken rattenholen te zijn. Ik heb deze week ook 3 doden kippen aangetroffen in de tuin, mogelijk om het leven gekomen door de ratten. Ik wil de ratten zo snel mogelijk verwijderd hebben. Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen!

6 maanden geleden

Limburg • Sittard-Geleen •

Ik heb graafgangen van ratten ontdekt in onze voortuin. Af en toe zien wij ook een rat in de voortuin. Wat de ratten te zoeken hebben in de tuin weet ik niet, maar wij vermoeden dat er ergens in de straat (wellicht bij ons) een aansluiting op het riool niet klopt. Wat zijn de kosten voor het uitvoeren van een inspectie en een behandeling voor het bestrijden van ratten?

6 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder