Rioolvliegjes bestrijden

Tips, werkwijze en kosten rioolvliegjesbestrijding

Rioolvliegjes bestrijden is pure noodzaak. Vraag het maar aan mensen die al eerder last hebben gehad van deze smerige beestjes! Sommigen bellen ons zelfs in tranen op, want de rioolvliegjes zijn schadelijk en komen altijd met duizenden. Ze rusten massaal op de muren uit en verspreiden overal bacteriën. Zelf aan een bestrijding begonnen? Je mist altijd wel een rioolvliegje. Beter is om voor professionele rioolvliegjesbestrijding te kiezen. De kosten en de werkwijze van rioolvliegjes bestrijden vind je hier uitgelegd!

Snel weer vrij van rioolvliegjes?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Geen voorrijkosten

Rioolvliegjes bestrijding: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw rioolvliegjes bestrijding

In je keuken, badkamer of kruipruimte krioelt het van de rioolvliegjes. Om gek van te worden! Koop je zelf wat middelen, dan zul je snel merken dat er met een spuitbusje niet tegenop te sproeien valt. Bovendien kun je jezelf en anderen met insecticide vergiftigen als je het overal gebruikt. Schakel je een professionele rioolvliegjes bestrijding in, dan wordt effectief rioolvliegjes bestrijden geen wilde gok, maar een zekerheid!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Rioolvlieg bestrijden: wat kun je zelf doen?

Alle rioolvliegjes bestrijding tips op een rijtje

Heb je hinder van rioolvliegjes vanwege een lekkage? Los dit soort problemen dan eerst op, anders kom je zeker niet van het ongedierte af. Schakel daarna een ongediertebestrijder in. Heb je hem al gebeld? Dan kan het zijn dat je de vloeren in je woning of bedrijf eerst moet ontruimen, zodat de bestrijder straks overal bij kan. En je kunt nog meer tegen rioolvliegjes doen voordat hij langskomt...

  1. Zuig de vliegjes op met de stofzuiger. Gooi de stofzuigerzak daarna wel weg!
  2. Verwijder stilstaand water in en rondom je woning of bedrijf.
  3. Verwijder rottend organisch afval zodat er geen rioolvliegjes in kunnen ontstaan.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met de rioolvlieg

Rioolvliegjes kunnen zo heftig aanwezig zijn in een pand dat het de bewoners tot tranen toe kan roeren. Wie al eerder last heeft gehad van rioolvliegjes, weet precies wat we bedoelen. Deze smerige beestjes ontwikkelen zich in slib en stilstaand water. Vanuit je tuin of je riolering dringen ze dan je woning binnen. De wanden van je keuken en badkamer zien zwart van de vliegjes en je krijgt ze met geen enkel middel weg. Sterker nog: voor ieder rioolvliegje dat je doodslaat, lijken er wel tien terug te komen. Ze zitten op je voedsel, je bestek en je borden. Schimmels en bacteriën krijgen op deze manier vrij spel en voor je het weet, word je ziek. Voorkom grotere ellende door zo snel mogelijk contact te zoeken met een ervaren rioolvliegjesbestrijding. Bij Beestjes Kwijt helpen we jou snel aan een lokale expert!

2

2. Rioolvlieg bestrijden: de bestrijder komt eraan

Je maakt een afspraak met de ongediertebestrijder voor het bestrijden van rioolvliegjes. Eerst gaat hij op zoek naar de oorzaak van de rioolvliegjesplaag: hoe zijn die kleine viezerikjes ontstaan, dan wel binnengekomen? Als er sprake is van een rioolprobleem, zoals een lekkage of een verstopte afvoer, dan zal dit eerst verholpen moeten worden door een riooldeskundige. Het komt ook wel voor dat de rioolvakman door de vele vliegjes zijn werk niet kan uitvoeren. De ongediertebestrijder zal dan wel als eerste langs moeten komen. Hoe dit precies wordt geregeld, hangt af van de situatie. De ongediertebestrijder bespreekt het plan van aanpak eerst met jou. Ga je akkoord met dit plan en met de bijbehorende kosten, dan zal hij zo spoedig mogelijk tot rioolvlieg bestrijden overgaan.

3

3. Rioolvliegjes bestrijden: eind goed, al goed

Voor de bestrijding van rioolvliegjes wordt insecticide gebruikt. De ongediertebestrijder behandelt dan vooral de broedplaatsen, waar de eitjes en de larven van de rioolvliegjes in zitten. De bestrijder spuit een mengsel van water en insecticide met een koudvernevelaar op de broedplaatsen. Bij een behandeling met insecticide geldt meestal dat je als bewoner dan voor minstens twee uur de woning moet verlaten om zelf niet vergiftigd te worden. Bij het behandelen van broedplaatsen in de kruipruimte is dit meestal niet nodig. Rioolvliegjes bestrijding: na de behandeling zijn alle broedplaatsen en rioolvliegjes binnen drie dagen dood.

4

4. Advies van de rioolvlieg bestrijder

Eindelijk ben je van die vieze rioolvliegjes verlost, maar wat nu? Hoe zorg je ervoor dat ze voortaan wegblijven? Natuurlijk biedt de rioolvlieg bestrijder je ook al het nodige advies op dit gebied. Wil je alvast een tip? Laat kapotte leidingen en verstopte afvoeren altijd meteen verhelpen. Zo krijgen de rioolvliegjes geen kans om broedplaatsen in het slijk aan te leggen. Voorkom ook stilstaand water in je tuin: zeker in de zomer, wanneer je ook last kunt krijgen van andere vervelende insecten!

Kosten van rioolvliegjesbestrijding

Rioovliegjes bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Rioolvliegjes in huis zijn vaak het gevolg van een rioolprobleem, zoals een lekkage of een verstopte afvoer. Het bestrijden van rioolvliegjes heeft dus alleen zin als je het rioolprobleem eerst oplost. De eerste kosten die je maakt kunnen hier dus betrekking op hebben. Hierna kan de rioolvliegjesbestrijding langskomen. Hij bepaalt de kosten voor een rioolvliegjes bestrijding aan de hand van:

  1. De omvang van de rioolvliegjesplaag
  2. De benodigde tijd voor inspectie en bestrijding
  3. De gekozen bestrijdingsmethode
  4. Materialen voor inspectie, bestrijding en wering
  5. Het aantal behandelingen

Let op: Het komt ook wel voor dat de ongediertebestrijder eerder moet komen dan de rioolexpert, omdat deze laatste zijn werk niet kan uitvoeren door een teveel aan rioolvliegjes in de kruipruimte, keuken of badkamer. Verder zijn de kosten voor rioolvliegjes bestrijden geheel afhankelijk van wat de rioolvliegjesbestrijding denkt dat nodig is.

99% beveelt ons aan

Rioolvliegjes bestrijden in bedrijf

Voorkom besmette producten en vervuilde ruimtes

Rioolvliegjes verstoren de rust in je bedrijf. Ze zitten overal en daardoor heb je moeite om je producten te beschermen. De rioolvliegjes zelf bestrijden is vrijwel onmogelijk, want daarvoor zijn de vliegjes te talrijk. Gelukkig is er een praktische en effectieve manier om van rioolvliegjes af te komen en onze ongediertebestrijder weet hoe. Aarzel dus niet om contact met hem op te nemen!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
763 beoordelingen

Maria

Fijn dat ik s'avonds nog kon bellen. Ik ben heel tevreden met de snel geboden service.Voor mij een 9+ beleving!

edwin

heel tevreden met de wijze van aanpak en tijdigheid waarmee wordt geacteerd

Fam

Contact opgenomen omdat we last hadden van rioolvliegen. Was bereid direct te komen maar adviseerde eerst goed na te gaan of de lekkage ook echt verho...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van rioolvliegjes

Sinds een halfjaar /driekwart jaar heb ik last van motmuggen. Ik weet niet precies waardoor of waarna ze verschenen zijn maar ik heb wel een vermoeden. Na zelf het een en ander geprobeerd te hebben ben ik er klaar mee. Hoe duur is het om dit te kunnen bestrijden? En is het daarmee ook echt weg?

5 maanden geleden

Gelderland • Wageningen •

Vorig jaar heb ik een lange tijd in de warme periode last gehad van rioolmuggen. Toen het wat kouder werd was ik er vanaf. Helaas word het nu weer warmer en is de eerste rioolmug gespot. Help, ik wil echt niet nog een tijd met die beestjes in huis leven.

5 maanden geleden

Zuid-Holland • Noordwijk •

Sinds enkele weken is het ons opgevallen dat onze kleren waren aangevreten. We zijn direct informatie op het internet gaan verzamelen. We zijn nu 3 dagen non stop aan het poetsen, wassen en bestrijden op verschillende manieren (uiteraard geadviseerd door verdelgers), maar sinds vandaag vinden we dus ook larvencocons. Het betreft een gelijkvloers appartement met een woonoppervlakte van 32 vierkante meter. Wij zouden graag informatie willen ontvangen wat een professionele aanpak ongeveer inhoudt en wat de kosten zijn.

6 maanden geleden

Limburg • Maastricht •

Sinds een aantal weken heb ik last van rioolvliegjes. Ze lijken uit de kruipruimte te komen. Ik heb de kieren inmiddels dichtgeplakt maar dit lost het probleem nog niet op. Omdat ik er wel van af wil zoek ik professionele hulp.

6 maanden geleden

Utrecht • Utrecht •

Ik vermoed dat ik eerder (meerdere weken geleden) te maken had met rioolvliegjes in mijn (open) keuken, in jaren 90-flat op de derde verdieping, en sinds een paar weken met de larven hiervan, die de laatste paar dagen vlot in aantal toenemen. Deze lijken op dunne gelige wormpjes met een donker/rood kopje, die nu over de muren/plafond van mijn keuken kruipen (die ik telkens verwijder). Ik heb gisteren een verstopping van mijn keuken-gootsteen laten verhelpen, die de laatste dagen ook snel erger werd. Wellicht is het voorkomen van de vliegjes en van deze verstopping meerdere weken geleden ongeveer tegelijk begonnen.

9 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder