Mieren bestrijden

Tips, werkwijze en kosten mierenbestrijding

Mieren bestrijden wordt een dringende zaak als deze brutaaltjes in lange rijen richting je keukenkastjes marcheren. Terwijl ze nare bacteriën door je woning of bedrijf verspreiden, graaft hun familie het mierennest verder uit, waardoor je tuin, terras of oprit steeds dieper de grond in zakt. Tijd voor professionele mierenbestrijding? Nou en of. Daarom vind je hier alles over onze werkwijze en de kosten van mieren bestrijden. Ook hebben we tips over hoe je zelf kunt bijdragen aan de bestrijding van mieren. Op naar een mierenvrije tuin, terras of keuken!

Snel weer vrij van mieren?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Geen voorrijkosten

Mieren bestrijden: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw mieren bestrijder

De bron van een mierenplaag is het mierennest. Als er niets aan dit nest wordt gedaan, blijven de mieren komen. Wil je zelf een mierennest verwijderen? De middelen die je zelf kunt kopen zijn vaak niet sterk genoeg. Uiteindelijk ontkom je dan ook niet aan de hulp van een professionele mieren bestrijding. Wees gerust: de mieren bestrijder gebruikt altijd middelen die bewezen effectief zijn om mieren te bestrijden!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen aan mieren verjagen?

Alle mieren bestrijding tips op een rijtje

Heb je de mierenbestrijder uitgenodigd om mieren te bestrijden? Het is mogelijk dat je vooral eerst wat vloeren moet vegen of stofzuigen. Je zult wellicht ook wat spullen en meubels moeten verplaatsen: zo kan de ongediertebestrijder straks overal bij. En wat kun je eigenlijk zelf doen tegen de mieren nu rondlopen? Hier een paar veelbesproken tips.

  1. Houd je vuilnisbakken goed dicht.
  2. Maak oppervlakken regelmatig schoon.
  3. Dicht naden en kieren waar mieren doorheen lopen.
  4. Zet geen lokdoosjes binnenshuis neer. Hier komen alleen meer mieren op af.
  5. Verwijder oud hout in de tuin als dit mieren aantrekt.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met mieren

Een mierenplaag kan frustrerend zijn, zeker als je binnen én buiten constant mieren ziet lopen. Zijn ze gevaarlijk? Dat niet, maar ze kunnen wel ziektekiemen verspreiden. Daarnaast kunnen ze met hun gegraaf de grond doen verzakken. Een ingezakt terras? Dat ziet er lelijk uit en over de losse tegels kun je ook nog eens struikelen. Voel je de mieren over je huid lopen? Zitten ze in je keukenkastjes en lopen ze zelfs in je eten? Je kunt het zo gek niet bedenken of er loopt wel een mier op een plekje waar het eigenlijk niet hoort. Pak daarom gewoon je telefoon of stuur een mail naar Beestjes Kwijt. Contact met een lokale mieren bestrijder is zo gemaakt!

2

2. De mierenbestrijding komt eraan

Je kunt meteen een afspraak maken met de ongediertebestrijder. Hij komt dan zo spoedig mogelijk langs om je te helpen. Eerst onderzoekt hij je mierenplaag. Om welke mierensoort gaat het? Ligt het mierennest binnen? Vaak bevindt het nest zich in een kruipruimte of in een spouwmuur. Of ligt het nest buiten, tussen de tegels? Als de mierenbestrijder genoeg weet, bedenkt hij meteen een plan om iets aan de mierenplaag te doen. De meeste meldingen over mieren problemen gaan over de gewone wegmier. Exotische soorten komen in ons land amper voor.

3

3. Mierennest verwijderen: eind goed, al goed

Mieren kunnen met twee middelen worden bestreden: met insecticide of met lokaasgel. Beide middelen zijn geschikt om mierennesten binnenshuis te behandelen. Buiten mag er alleen lokaasgel gebruikt worden. Hoe het werkt? De bestrijder druppelt wat gel in de ingang van het nest. De mieren nemen de gel mee het nest in. De plaag is weg als alle mieren van de gel hebben gegeten, maar dat kan wel een paar dagen duren. Gebruikt de mieren bestrijding insecticide, dan spuit hij dit op alle oppervlakken waar mieren lopen of hebben gelopen. Tijdens deze behandeling moet je enkele uren uit huis zijn. Een dagje ventileren na de behandeling met insecticide is eveneens aan te raden.

4

4. Advies van de mierenbestrijder

Zijn de mieren eindelijk verdwenen? Reden genoeg voor een feestje, maar hoe zorg je dat wegblijven? De ongediertebestrijder geeft je nog allerlei tips mee om een nieuwe mierenplaag te voorkomen. Hygiëne is hierbij het sleutelwoord, want hoe schoner de omgeving, hoe minder kans op ongedierte. Alvast een paar tips nodig? Verwijder huishoudelijk afval en tuinafval altijd zo snel mogelijk, zeker in de zomer. Veeg kruimels altijd direct op en doe na het eten meteen de vaat. Zo komen er geen mieren op de voedselresten af. Volg deze tips en mieren verjagen nog nooit zo gemakkelijk.

Kosten van mierenbestrijding

Mieren bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Bij een heftige mierenplaag in huis of bedrijf ontkom je er vaak niet aan om de hulp van een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Hij moet dan wel weten om welke mierensoort het gaat en waar het nest zich precies bevindt. Na inspectie zal hij een plan van aanpak inclusief kostenvoorstel voor je opstellen. De kosten voor mieren bestrijden worden bepaald aan de hand van:

  1. De ernst van de mierenplaag
  2. De benodigde tijd voor inspectie en bestrijding
  3. De gekozen bestrijdingsmethode
  4. Materialen voor inspectie, bestrijding en wering
  5. Het aantal behandelingen

Voor het bestrijden van mieren in de tuin worden er al andere middelen gebruikt dan voor mieren in huis. Hier kan dus al een prijsverschil liggen. En hoe hardnekkiger de plaag, hoe meer tijd het zal kosten om de mieren volledig uit te bannen. Kortom, de kosten voor mierenbestrijding kunnen per situatie en per locatie verschillen!

99% beveelt ons aan

Mieren bestrijden in bedrijf

Houd de mierenplaag zo snel mogelijk tegen

Je bereidt voedselproducten voor je gasten, cliënten of patiënten. Deze producten moeten aan allerlei kwaliteitseisen voldoen. Die bereik je niet als er voortdurend mieren in je werkruimte en over je producten lopen. Voorkom besmetting met nare schimmels en bacteriën: werk de mieren uit je bedrijf weg met behulp van onze ongediertebestrijder. Professionele en veilige mierenbestrijding verzekerd!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
763 beoordelingen

W

Uitstekende service, zelfs in de avonduren bereikbaar en in staat om direct langs te komen. Open en eerlijke communicatie.

Patrick

Zeer klantvriendelijk en professioneel. Flexibel en gericht op tevredenheid van de klant.

S.

Echt fantastisch dat er iemand op zijn vrije Tweede Pinksterdag langs komt om ons van een enorm mierennest af te helpen!

Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van mieren

Wij hebben jaarlijks last van mieren rond en in huis. Ze zitten voornamelijk buiten bij de achterdeur. De bestrating langs huis ondervindt er ook last van. Wij willen de mieren door professioneel laten bestrijden en vroegen ons af of u ook een indicatie kunt geven van de kosten hiervan?

4 maanden geleden

Friesland • Súdwest-Fryslân •

We hebben plotseling last van mieren in de woonkamer. Ze komen onder de plint vandaan in de woonkamer en het kookeiland in de keuken. Afgelopen zomer hebben we ook veel last van mieren in de tuin gehad, maar die kwamen niet naar binnen. Hoeveel zal het kosten om deze te laten bestrijden?

5 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

Ze zitten overal! Het begon in de keuken, maar wordt met de dag erger! Ze zijn roodkleurig. We hebben al lokdoosjes geprobeerd, maar ze blijven maar komen! Kunnen jullie ons met dit mierenprobleem helpen?

6 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

Wij willen de zolder laten inspecteren op een mogelijk mierennest. Wij hebben last van mieren die wij willen laten bestrijden. Wij hebben een klein kindje en een aquarium waar rekening mee moet worden gehouden met betrekking tot de bestrijdingsmiddelen. Wat zal dit ongeveer kosten?

10 maanden geleden

Flevoland • Lelystad •

Ik heb last van mieren in mijn huis. Deze komen van buiten. Ik kan nergens een nest vinden. Ik weet dat de hele buurt er last van heeft. Ik houd alles binnen heel schoon maar ze blijven maar rondlopen. Het gaat om gewone mieren.

11 maanden geleden

Noord-Brabant • 's-Hertogenbosch •

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder