Houtworm bestrijden

Tips, werkwijze en kosten houtwormbestrijding

Houtworm bestrijden: hoe doe je dat? Er is haast bij, want de larven van de houtwormkever vreten al het hout in je huis of bedrijfspand kapot. Balken, vloeren en antieke meubels kwijnen langzaam weg. Zelfs je kaasplankje wordt niet gespaard. Professioneele houtwormbestrijding is dan zonder twijfel je beste optie! Lees alles over de werkwijze en de kosten van houtworm bestrijden en begin vandaag nog met de bestrijding. Werk houtworm de deur uit met een houtwormbestrijder voor je pand in elkaar klapt!

Snel weer vrij van houtworm?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0

Houtwormbestrijding: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw houtwormbestrijder

Houtworm zit diep in hout verborgen. De larven zijn alleen te doden als er insecticide in het hout wordt geïnjecteerd. Het gaat hier om een heel sterk insecticide dat niet zomaar te koop is. Maar voor de bestrijding van start gaat, moet het hout zorgvuldig gekeurd worden. Voor al deze handelingen heb je gecertificeerde professionals nodig: een houtwormbestrijding en een bouwkundig expert. Zelf houtworm verwijderen is dus geen optie.

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen aan houtworm bestrijding?

Alle houtworm bestrijding tips op een rijtje

Zelf aan de slag met de bestrijding van houtworm in huis? Tegen houtworm kun je zelf niets doen, behalve dat je af en toe een worm uit het hout kunt trekken. Verder laten de meeste larven zich toch niet zien. Heb je een ongediertebestrijder ingeschakeld, dan kun je wel het een en ander doen ter voorbereiding op de houtworm bestrijding. Je kunt dan aan het volgende denken:

  1. Te behandelen hout moet eerst geschuurd en gereinigd worden.
  2. Houtworm op zolder of in je kruipruimte? Haal deze ruimtes dan eerst leeg.
  3. Stilstaand water in de kruipruimte moet ook worden verwijderd. De ruimte moet dan goed worden gedroogd.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met houtworm

Niemand zit te wachten op houtworm, dus ook jij niet. Het gaat hier om de larven van de gewone houtwormkever of de grote houtwormkever. Deze larven vreten hout alsof het iedere dag feest is. En hoe meer hout ze eten, hoe sneller ze zich tot volwassen kevers kunnen ontwikkelen. Zijn ze na een aantal jaren uitgegeten? Dan vliegen ze de wijde wereld in: op zoek naar een partner om mee te paren. Intussen is er gevaarlijk veel schade aangericht in je woning of bedrijfspand. Houten balken of vloeren dreigen in te storten en er zitten gaten in houten meubels en voorwerpen. Tref je boorgaatjes aan? Hoor je een zacht knagend geluid dat je niet meteen kunt plaatsen? Dan ontkom je waarschijnlijk niet aan houtwormen bestrijden!

2

2. De houtwormbestrijding komt eraan

Via Beestjes Kwijt kom je rechtstreeks in contact met een ervaren ongediertebestrijder uit je eigen regio. Een telefoontje of een mailtje volstaat. Je maakt een afspraak met hem en hij komt zo spoedig mogelijk bij je langs voor een inspectie. Zo onderzoekt hij om welk type houtworm het gaat en wat er allemaal is aangetast. Belangrijk is dat de staat van het hout goed gecontroleerd wordt. Hout dat te verzwakt is, moet verwijderd en vernietigd worden om verdere verspreiding te voorkomen. Al het overige hout kan tegen houtworm worden behandeld, maar daar moeten eerst de nodige voorbereidingen voor worden getroffen. Zo moeten besmette ruimtes eerst worden vrijgemaakt zodat de houtwormbestrijder de te behandelen plekken goed kan bereiken. Misschien zul je zelf een bouwkundig expert moeten inschakelen om de staat van draagconstructies te onderzoeken, dan wel om het hout te laten vervangen. De ongediertebestrijder zal je vooraf uitgebreid inlichten over de werkzaamheden en de bijbehorende kosten.

3

3. Houtworm bestrijden: eind goed, al goed

De ongediertebestrijder brengt al het nodige mee om de houtworm te bestrijden. Hij zet een gasmasker op en trekt een beschermend pak aan. Dan gaat hij aan de slag. Eerst worden de boorgaten van de houtworm schoongemaakt. Misschien moet het hout ook geschuurd worden. Al het stof wordt weggezogen met een stofzuiger. Het hout moet namelijk schoon en droog zijn voordat de houtworm bestrijding kan plaatsvinden. Met een vloeistofpomp spuit de professional vervolgens een insecticide tegen kruipende insecten in de gaten. Dit herhaalt hij meerdere keren. Hij doet dit vooral bij draagconstructies, zoals balken of vloeren. Meubilair en voorwerpen worden voor jouw eigen veiligheid niet met gif behandeld. Deze zou je kunnen laten gassen door een speciaal bedrijf. Na de bestrijding met insecticide moet je woning of bedrijfspand wel één tot twee dagen geventileerd worden. Je kunt dan beter uit het pand blijven.

4

4. Advies van de houtwormbestrijder

Het bestrijdingsmiddel tegen houtworm werkt vijf jaar door. Je kunt er dus zeker van zijn dat je van de houtworm af komt. Ben je er na verloop van tijd toch niet zeker van? Dan kun je altijd nog een nieuwe inspectieronde aanvragen bij de ongediertebestrijder. Uiteraard krijg je na de bestrijding ook adviezen om een nieuwe houtwormplaag te voorkomen. Zo wordt bijvoorbeeld aangeraden om tweedehands meubilair altijd te checken op boorgaten. Sla je ook brandhout op? Doe dat dan niet binnenshuis, want in het hout kunnen houtwormkevers en larven zitten. Voorkomen is altijd beter dan genezen, zeker bij een houtwormplaag!

Kosten van houtwormbestrijding

Houtworm bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Houtworm bestrijden in je woning of bedrijfspand? Eerst moet door de ongediertebestrijder worden vastgesteld of het daadwerkelijk om houtworm gaat. Na inspectie schrijft hij een plan van aanpak. Hierin staat welke werkzaamheden nodig zijn om de houtworm te bestrijden en wat al deze werkzaamheden je precies gaan kosten. Bepalend zijn dan:

  1. De grootte van de houtwormplaag
  2. De benodigde tijd voor inspectie en houtworm bestrijding
  3. De gekozen bestrijdingsmethode
  4. Materialen voor inspectie, bestrijding en wering
  5. Het aantal behandelingen

Voordat de werkzaamheden beginnen, wordt de schade goed in kaart gebracht. Zijn er belangrijke constructies aangetast, zoals draagbalken of vloeren? Is het houtwerk nog te redden? In veel gevallen wordt er een aannemer ingeschakeld om de staat van het hout te beoordelen. Ook voor verwijdering en vernietiging van hout dat niet meer te redden is, kun je extra kosten verwachten.

De houtwormbestrijder zal ook letten op eventuele vochtproblemen, want die kunnen houtaantastende kevers aantrekken. Is er inderdaad sprake van een lekkage? Dan zul je eerst een rioolexpert moeten inschakelen voordat de houtworm bestreden kan worden. Kortom, voor het bestrijden van houtworm moet je vaak met verschillende kostenposten rekening houden!

99% beveelt ons aan

Houtworm bestrijden in bedrijf

Het einde van de houtwormplaag begint vandaag

Je bedrijf zit in een historisch pand en daar ben je trots op. Helaas komt er in historische panden ook wel eens houtworm voor. Als je vermoedt dat er houtworm in je pand zit, dan kun je beter onmiddellijk een ongediertebestrijder bellen voor een professionele inspectie en bestrijding. Onderschat houtworm niet, want dit ongedierte vreet snel hout aan!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
783 beoordelingen

Valissa uit Paukelaan 24

Zeer snel bereikbaar. Zelfde dag geholpen en de wespen waren zowel direct weg.

Jose uit Almere

Ik zet mijn petjeaf voor deze mensen

G.a. uit Diemen

Prima ervaring, direct gekomen om wespen te bestrijden, met garantie, vriendelijk

Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van houtworm

Ik heb een antiek bureau van mijn grootmoeder, waar ik vorige week houtwormen in heb geconstateerd. Ik heb de houtwormen ontdekt, doordat er allemaal zaagsel op de grond lag. Ik wil het bureau graag behouden. Ik heb zelf wat research gedaan en ik zou het bureau graag willen laten invriezen om de houtwormen te bestrijden. Is dit mogelijk of zijn er andere methodes voor het bestrijden van houtwormen die effectiever zijn?

5 maanden geleden

Drenthe • Emmen •

In mijn toekomstige huis is tijdens de bouwkundige keuring houtworm geconstateerd. De houtworm is in de kruipruimte geconstateerd. Is het mogelijk dat er een ongediertebestrijder komt kijken om de schade in te schatten en hierbij direct een offerte maakt voor het bestrijden van de houtworm? Alvast bedankt!

6 maanden geleden

Overijssel • Deventer •

In de stoelen van de eetkamer zitten houtwormen. Ik heb al verschillende bestrijdingsmiddelen gebruikt om de houtworm proberen te bestrijden. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen heeft wel iets geholpen, maar niet voldoende. Wat kan ik nu het beste doen?

7 maanden geleden

Zuid-Holland • Den Haag •

Wij gaan deze maand een huis verhuizen naar een huis waar mogelijk houtworm in zit. Wij zouden daarom graag zo spoedig mogelijk een inspectie willen laten uitvoeren op de zolder. De balken in de zolder bevatten veel gaatjes, mogelijk door houtwormen. Als er sprake is van houtworm, dan willen wij de houtworm nog laten bestrijden voordat wij het nieuwe huis in gaan. 

7 maanden geleden

Noord-Brabant • Roosendaal •

Wij hebben last van houtworm in het dak. Ik vind dagelijks zaagsel op de grond en er zitten een aantal kleine gaatjes in het hout. Ik zou graag een kostenindicatie van jullie willen ontvangen voor het bestrijden van houtworm.

8 maanden geleden

Noord-Holland • Alkmaar •

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder