Spinnen bestrijden

Arachnofobie (oftewel extreme angst voor spinnen) is naar verluid de meest voorkomende angst voor dieren. En eerlijk is eerlijk, dat is niet verwonderlijk. Spinnen kunnen er nu eenmaal erg angstaanjagend uitzien, zelfs wanneer ze klein zijn. Als er veel spinnen in huis ronddwalen, kunnen velen van ons niet meer rustig slapen en is spinnenbestrijding nodig.

Als we spinnen bestrijden, doen we dat niet enkel voor de gemoedsrust. Er zijn namelijk ook andere nadelen aan het hebben van veel spinnen in huis of in een bedrijfspand. Zo zijn spinnenwebben vaak onhandig gesitueerd en kunnen de beestjes snel aan gezinsuitbreiding doen.

Spinnen bestrijden

Waaraan kunnen we spinnen herkennen?

Meestal belooft de aanwezigheid van één spin al niet veel goeds. Spinnen kunnen plots uit alle hoekjes en gaatjes tevoorschijn komen. Kunt u zich dat voorstellen? Dat er plots tientallen spinnen over de vloer krioelen? Zelfs het dapperste lid van uw gezin of personeel zal zich dan een hoedje schrikken.

U zult de spinnen vast direct herkennen aan hun acht poten. In Nederland komen er ruim 650 spinnensoorten voor. Dit is slechts een klein aantal aangezien de gehele spinnenpopulatie uit meer dan 35.000 spinnensoorten bestaat. U zult hiervan voornamelijk een vast aantal spinnen herkennen, namelijk de kelderspin, de huisspin, de wolfspin en de zakspin. Alle vier deze soorten zien er gevaarlijk uit, maar kunnen u niets doen. Onze ongediertebestrijders kunnen eenvoudig deze spinnen verwijderen.

Hoe kunnen we spinnen voorkomen?

Krijgt u toch nog steeds de kriebels van spinnen in huis of op de werkvloer? Dan wilt u hun komst ongetwijfeld voorkomen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen, of in dit geval spinnen bestrijden. In dit geval hebben wij goed nieuws voor u! Er is namelijk veel tegen spinnen te doen. We hebben de belangrijkste preventiemaatregelen voor u opgesomd:

  • Haal alle spinnenwebben tijdig weg, zodat de spinnen geen uitvalbasis meer hebben.
  • Vul gaten, kieren en gleuven zodat zelfs de kleinste spinnetjes niet tevoorschijn kunnen komen.
  • Zorg dat er geen andere insecten op uw terrein aanwezig zijn, deze maken uw omgeving namelijk extra aantrekkelijk voor spinnen. Zij eten graag kleine beestjes.
  • Controleer op regelmatige basis ieder donker, warm en nauw hoekje in uw pand. Dan kunt u spinnen voorkomen door ze snel op te sporen. Ze houden bijvoorbeeld van ventilatieopeningen en dakranden.

Hoe kunnen we spinnen bestrijden?

Soms is het treffen van maatregelen om spinnen te voorkomen, helaas te laat. Voornamelijk in het najaar gaan spinnen op zoek naar een behaaglijk plekje om te kunnen overwinteren. De kans is dus groot dat u in de herfst of winter veel spinnen in huis of op de werkvloer treft.

Natuurlijk zit niemand op de komst van spinnen te wachten. De bestrijders van Beestjes Kwijt kunnen daarom allerlei soorten spinnen bestrijden en voorkomen dat u te maken krijgt met een spinnenplaag. Ze zijn namelijk best handig, wanneer ze andere insecten opeten. Spinnen horen gewoon buiten te wonen en te werken en niet voor overlast in huis te zorgen. Spinnen zijn daarom ook beschermd en er zijn verschillende biologische bestrijdingsmiddelen, die onze bestrijders hanteren om spinnen te verjagen.

Spinnen bestrijden: welke middelen zijn toegestaan?

Het met gif bestrijden van spinnen is in Nederland verboden, maar er zijn een aantal alternatieve methoden die ingezet kunnen worden:

  • Spinnenvanger: een spinnenvanger is een speciale borstel die u geopend om de spin plaatst. Zodra de spin ertussen zit, sluit de spinnenvanger zichzelf en zit de spin opgesloten tussen de borstel. Daarna kunt u hem gemakkelijk buiten loslaten. Zo voorkomt u vieze vlekken op de muur en hoeft u spinnen niet aan te raken. Het vraagt natuurlijk wel veel geduld om een hele spinnenplaag te bestrijden met een spinnenvanger.
  • Biologische afbreekbare producten voor de behandeling van plekken waar veel spinnen zijn. Zo’n middel wordt aangebracht met een nevelspuit en brengt een natuurlijke conserveringslaag aan. Hierdoor kunnen webben zich niet goed hechten op kozijnen, in de buurt van lampen en andere favoriete plekken. Voor het beste resultaat moeten eerst aanwezige spinnenwebben en nesten worden verwijderd.

Hoe kunt u een spinnenplaag in de tuin voorkomen?

Heeft u veel spinnen in de tuin? Met de volgende manieren kunt u dit voorkomen of het aantal spinnen flink terugdringen:

  • Zorg voor een opgeruimde tuin. Spinnen verstoppen zich namelijk graag op donkere plekken en die vinden ze ook in rondslingerend materiaal. Spinnen zitten ook graag bij tuinafval zoals dode bladeren en grashopen. Ruim dit op om het aantal spinnen in de tuin te verkleinen.
  • Verwijder spinnenwebben en gebruik geen buitenlampen. Ontdekt u spinnenwebben en gele eierzakjes? Verwijder deze dan direct. Buitenverlichting trekt vliegjes aan, dus ook spinnen. Vooral fel, wit licht heeft grote aantrekkingskracht op achtpotig ongedierte. Wilt u toch een buitenlicht gebruiken? Kies dan voor zachtgele verlichting.

Heeft u spinnenoverlast? Neem direct contact op met onze ongediertebestrijder in uw regio.

Offerte en werkwijze aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in Nederland. Bel 085 - 029 2200 of vul onderstaand formulier in voor een offerte, werkwijze en het maken van een afspraak!