Bedwantsen
readtime 2 Minuten

Rode jeukende bultjes: bedwantsen bultjes?

06 Feb 2019 • redactie

Al dagen heb je er last van: rode jeukende bultjes. Wanneer je last hebt van roodgekleurde bultjes kan dit verschillende oorzaken hebben. Je kan gestoken zijn door een mug, maar wist je dat je ook gebeten kunt zijn door een bedwants?

Verschillende rode jeukende bultjes

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe kom ik toch aan die rode jeukende bultjes? Deze plekjes kunnen veroorzaakt worden door meerdere soorten ongedierte. Boosdoeners zijn onder andere:

Bovenstaande diertjes kunnen dus de rode bultjes hebben veroorzaakt. Maar heb je er weleens bij stil gestaan, dat de rode jeukende bultjes veroorzaakt kunnen zijn door bedwantsen? Bedwantsen bultjes zijn behoorlijk irritant.

Rode jeukende bultjes van bedwantsen

Steeds vaker zie je ze voorbijkomen: krantenkoppen als “De bedwants rukt op” en “Help! De bedwants is terug”. De bedwants wordt namelijk meer dan eens gesignaleerd in huizen en hotels. Grote kans dus dat die rode jeukende bultjes veroorzaakt worden door bedwantsen.

Bedwantsen zijn roodbruin gekleurde beestjes die zich voornamelijk in en rond het bed schuilhouden. Veelal in de nacht komen de bedwantsen uit hun schuilplekken vandaan. Ze kruipen dan bij je in bed en bijten je een aantal keren. Zo voeden de diertjes zich met mensenbloed.

Bedwantsen bultjes herkennen

Je hebt last van rode jeukende bultjes, maar hoe kom je erachter of deze jeukende plekjes afkomstig zijn van een bedwants?

Een bedwantsenbeet kun je op een aantal manieren herkennen.

  • Bedwantsen laten beten achter op je hele lichaam. Je kunt rode jeukende bultjes, van de bedwants, dan ook vinden op je benen. Dit in tegenstelling tot muggenbeten. Muggen bijten je namelijk vaak op onbedekte plekken én laten je benen nou net 's nachts wel bedekt zijn!
  • De beten van een bedwants zijn in groten getale aanwezig. Bedwantsen bijten namelijk meerdere keren achter elkaar. Je zult dan ook een rijtje met beten zien zitten.
  • Wordt een bedwants gestoord tijdens het nuttigen van zijn ontbijt, lunch of diner? Dan zal de bedwants meerdere keren bijten op dezelfde plek. Dit kan dan gaan lijken op een soort uitslag.
  • Ben je gebeten door een bedwants? Dan zullen de rode jeukende bultjes lang blijven zitten. De jeuk duurt vaak meerdere dagen. Bovendien zal je meer last ervaren van een bedwantsenbeet dan van een muggenbeet.

Rode jeukende bultjes! Wat nu?

Als je last hebt van rode jeukende bultjes door bedwantsen, dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. Bedwantsen in je huis of hotel voorkomen is in dit stadium niet meer aan de orde en dus is het tijd voor actie! Niemand wil immers het bed delen met een bedwants en het risico lopen op bedwantsen bultjes. 

Neem contact met ons op en voor je het weet staat één van onze bestrijders bij je op de stoep om bedwantsen te bestrijden. Hopelijk ben jij dan binnen no-time verlost bent van die rode jeukende bultjes!

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder