Muggen
readtime 1 Minuten

Muggen weren doe je zo!

06 Feb 2019 • redactie

Je komt ’s ochtends op het werk en je collega’s staren je massaal aan. De wallen onder je ogen verraden dat je een zware nacht hebt gehad. Op stap ben je niet geweest en je (klein)kind heeft je ook niet wakker gehouden. Nee, het waren de muggen die jou de hele nacht uit je slaap hielden.

Iedere zomer kun je ervan op aan dat steekmuggen een bezoekje komen brengen. Voornamelijk ’s nachts, wanneer de lucht vochtiger is, zijn muggen zeer actief. Zij gaan dan op zoek naar wat smakelijk bloed en doordat ieder mens bloed in het lichaam heeft, is het helaas moeilijk om muggen op afstand te houden.

Vijf tips om muggen te weren

Toch zijn er wat simpele trucs waarmee je muggen op afstand zou moeten kunnen houden. Wij hebben onze vijf muggen weren tips voor je op een rij gezet:

  1. Voeg een muggenlamp toe aan je interieur en je kunt de hele nacht doorslapen.
  2. Smeer je in met DEET. Dit middel tegen muggen kun je gemakkelijk meenemen op vakantie.
  3. Een ventilator naast je bed houdt de muggen op afstand. Muggen houden namelijk niet van de sterke luchtstroming.
  4. Plaats horren voor ramen en deuren. Zo kun je zomers toch je ramen en deuren openen, maar blijven de muggen buiten.
  5. Hang een klamboe boven je bed. Er zijn tegenwoordig hele hippe varianten te vinden die ook prima volstaan boven het bed van een volwassene.

Alternatief tegen muggen

Krab jij je huid kapot, maar helpen bovenstaande tips niet om de boosdoeners je huis te doen verlaten? Dan wordt het misschien tijd om één van onze bestrijders in te schakelen. Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies zodat je nooit meer met de vliegenmepper om je heen hoeft te slaan.

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder