Beestje onbekend
readtime 3 Minuten

Ongediertebestrijder Mark: ‘Ieder probleem is op te lossen!’

06 Feb 2019 • redactie

Mark Venninks loopbaan begon met een advertentie in de krant. Een ongediertebestrijder zocht personeel en Mark meldde zich aan. In 2007 besloot Mark om voor zichzelf te beginnen en zo ontstond Vennink Bedrijfshygiëne. Mark kom je tegen in Alblasserdam, Breda, Dordrecht, Etten-leur, Hendrik-Ido-Ambacht, Oosterhout, Sliedrecht, Werkendam, Zwijndrecht en omgeving. Zijn sterkste punten? Eerlijkheid en duidelijkheid voor de klant.

Mijn werk is heel afwisselend. Het contact met verschillende mensen is leuk en ik kom overal: van volksbuurten tot luxe villa’s. Mijn klanten zeggen dat ik eerlijk en duidelijk communiceer. Wat ik door de telefoon of ter plekke tegen mijn klanten zeg, dat gebeurt. En wat er moet gebeuren, dat doe ik. Waarom ik dat zo belangrijk vind? Ik kan me niet achter een groot bedrijf verschuilen, want ik bén het bedrijf. 

Eerlijkheid boven alles

Open en eerlijk zijn tegen klanten betekent ook dat je soms moet zeggen waar het op staat. Soms spreek je van tevoren af met een klant dat hij even opruimt voor we komen. Wij kunnen dan overal bij en de kans is dan ook groter dat de bestrijding in één keer lukt. Als ze die afspraak niet nakomen, dan noteren we dat. Ook als het huis echt heel vies is, dan zeg ik dat eerlijk tegen de klant. Het heeft anders geen zin om terug te komen, want het vuil kan ongedierte blijven aantrekken.

Parasiet of niet?

Elk probleem is op te lossen, maar er is één probleem dat niet op te lossen valt: dat is wanneer mensen denken dat ze last hebben van een beestje, maar het is er niet. Ik heb meegemaakt dat een klant belde omdat hij er sterk van overtuigd was dat er bedwantsen in zijn huis waren. Bij hem heb ik zowel visuele inspecties als inspecties met honden uitgevoerd, maar ik vond niets. Toch stond hij erop dat ik ging bestrijden. Normaal gesproken ga ik niet in op zo’n verzoek, maar die man was echt heel ongerust.
 
We hebben de vloerbedekking verwijderd en de kasten uit elkaar gehaald. Daarna zijn we nog vier keer met de honden geweest voor inspecties, maar de man bleef volhouden dat er bedwantsen waren. Op een gegeven moment heb ik hem moeten zeggen dat het probleem echt tussen zijn oren zat. Later kreeg ik een bericht van hem: ‘Mark, je had gelijk.’ Hij was bij een psycholoog geweest. Daar bleek dat hij lijdt aan parasietenwaan. Tja, dit soort problemen kun je als ongediertebestrijder niet verhelpen.

Extreme schimmel

Natuurlijk zijn er ook heftige praktische problemen. Ik was eens bij een klant die last had van zwammen. We zijn toen bij de kruipruimte begonnen en we zagen dat de schimmel langs de vloer en het plafond omhoog ging tot de badkamer boven. Dit was een grote, luxe badkamer. Pas aangelegd. Die hebben we compleet moeten slopen om de schimmel te kunnen bestrijden. Dat zijn wel de moeilijkere dingen. Voor ons is dat een paar dagen werk, maar de klant moet dan nog veel regelen. We proberen dan het hele plan met ze door te nemen. Wil de verzekering van ons een offerte hebben? Dan maken we die. De klant krijgt dan ook nog eens te maken met een aannemer, een badkamerhandelaar en een loodgieter. Dat is een heel proces.

Ook voor spoed!

Ik ben eigen baas, dus ik maak mijn eigen tijden. In principe werk ik zes dagen per week. De zondag is voor mij en mijn vrouw, lekker relaxed. Voor echte spoedgevallen ben ik beschikbaar. Bijvoorbeeld als een basisschool belt over een wespennest, dan kom ik gelijk. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat de kinderen gestoken worden.

Tips tegen bedwantsen

Mijn advies aan klanten? Bedwantsen zijn een groeiend probleem. Als je in huis iets hebt dat ermee besmet is, zoals beddengoed, moet je het vooral niet verplaatsen. Voor je het weet zit het hele huis dan onder de bedwantsen. Bedwantsen bestrijden is heel lastig en de behandeling is ook nog eens vrij prijzig.

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder