Beestje onbekend
readtime 2 Minuten

Van slager naar bestrijder

05 Feb 2019 • redactie

Elroy Kerklaan wilde muzikant worden, maar werd slager. Uiteindelijk trok ongediertebestrijding hem het meest. De service van Elroy krijg je in Amsterdam, Amstelveen, Delft, Den Haag, Haarlem, Hoofddorp, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en omgeving. Met zijn bedrijf Ongediertemeldpunt boekt hij nu successen dankzij zijn kennis en expertise: ‘Ik krijg vaak een foto met de vraag: hé, wat is dit voor beestje?’

In het begin beviel me helemaal niets aan dit werk. Dat kwam vooral omdat ik nog niet voldoende kennis en ervaring had. Klanten zijn nu erg blij als ik met gerichte oplossingen kom. Vaak weet ik al meteen hoe een ongedierteprobleem is ontstaan. Pas had ik een jongen van mij in de kruipruimte zitten met tien ratten om zich heen. Het leek wel alsof hij aangevallen werd! Dit hebben we goed kunnen oplossen, omdat het probleem precies zat waar ik dacht: een lekkage in het riool.

Complimenten van de chef

Naast het bestrijden van ongedierte vind ik het heel leuk om een beetje bouwkundig bezig te zijn. Vogelwering aanbrengen is daarom mijn favoriete werk. Je moet dan gebouwen tegen vogels beschermen en dat doe je met verschillende materialen. Van een restaurant in Den Haag kreeg ik een heel mooie klus. Ze hadden last van duiven en wij hebben de vogelwering op zo’n manier aangebracht dat het restaurant aan de buitenkant mooi bleef voor het publiek. Achteraf kreeg ik nog een belletje met een compliment: ‘Voortaan laten we bouwkundige zaken graag aan jou over!’ Ja, van dit soort klussen word ik echt blij. We gaan immers verder dan probleemoplossing!

Aanpak bij de kern

Alleen gif strooien tegen ongedierte is vaak niet voldoende; de klant belt dan weer. Dat is leuk voor de continuïteit, maar ik wil zijn probleem het liefst meteen verhelpen. Om het probleem bij de kern aan te pakken doen we dus veel met wering. Niet alleen tegen vogels, maar ook tegen muizen of ratten. Die kunnen door allerlei openingen in een gebouw komen. We gebruiken onder meer aluminiumplaten of we metselen de gaten dicht. In mijn auto heb ik naast mijn bestrijdingsmaterialen dus ook bouwmaterialen liggen. Natuurlijk kunnen we niet overal bij, bijvoorbeeld als er gaten achter keukens zitten. Het kan ook gebeuren dat we een opening over het hoofd hebben gezien; we komen dan terug en lossen het meteen op.

Service voor de klanten

Op onregelmatige tijden werken hoort bij mijn vak. Voor mij betekent dit ook service naar mijn klanten toe. Het komt wel eens voor dat we ‘s nachts in restaurant- of hotelkeukens tegen vliegen moeten spuiten. Je moet dan rekening houden met de werktijden van de keukens. Ze draaien een dienst, maken de keuken schoon en om één uur ‘s nachts zijn ze klaar. Pas dan kan ik als bestrijder aan de slag. Mijn klus moet geklaard zijn voor de ontbijtdienst gaat draaien.

Elroy als vraagbaak

Regelmatig krijg ik een foto van andere ongediertebestrijders met de vraag: ‘Hé joh, wat is dit voor een beestje?” Ik ken echt alle beestjes, dus ik kan alle vragen beantwoorden. Ooit gaf ik ook trainingen. Of ik zoiets weer zou willen doen? Misschien kan ik in de toekomst voorlichting geven aan bedrijven.

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder