Bedwantsen
readtime 2 Minuten

Hoe kom je aan bedwantsen?

06 Feb 2019 • redactie

De kerstvakantie staat op het punt van aanbreken. De koffers worden dan ook al veelvuldig gepakt voor een tripje naar de zon, een stedentrip of een wintersport vakantie. Helaas kan het best eens zijn dat de koffers op de terugreis ietsjes zwaarder zijn doordat je ongewilde passagiers meeneemt: bedwantsen!

Bedwantsen verstoppen zich het liefste op locaties waar veel mensen komen en slapen, zodat ze van voldoende verse maaltijden kunnen genieten. Ze houden ook erg van reizen en gaan graag met je mee in de bagage om nieuwe plaatsen te ontdekken. In deze blog lees je over het ontstaan van bedwantsen in een hotel, je huis en andere plekken!

Hoe kom je aan bedwantsen?

Het maakt de bedwantsen eigenlijk niet uit met wie ze meereizen en wat de bestemming is. De diertjes zijn gauw tevreden. Hun primaire behoeftes bestaan namelijk enkel uit:

  1. Een goede verstopplek
  2. en lekkere maaltijd in de vorm van mensenbloed 

Bedwantsen belanden vaak in je huis doordat ze met jou zijn meegereisd. De vraag ’hoe kom je aan bedwantsen’ is hiermee slechts gedeeltelijk beantwoord. Je weet namelijk nog niet vanaf welke plekken de bedwantsen met je mee kunnen reizen. Je komt ze namelijk niet alleen tegen op je vakantiebestemming.

Waar kom je bedwantsen tegen?

De diertjes kunnen vanaf verschillende plekken met je meereizen. Bedwantsen zijn in de gehele wereld aangetroffen op de volgende plekken:

  • In plaatsen waar je kunt overnachten: hotels, B&B's, vakantiewoningen en in huizen die verhuurd worden
  • In tweedehands artikelen/meubelen: kringloopwinkels, matrassen, banken, tapijten, stoelen en andere vintage producten
  • In de transport sector: treinen, metro’s en vliegtuigen maar ze worden ook steeds vaker in vrachtwagens aangetroffen

Voorkomen is beter dan genezen dus mocht je binnenkort op reis gaan dan raden wij je aan om goed voorbereid te zijn. Lees, ter voorbereiding, dan ook ons eerdere blog met 5 tips om jouw vakantie bedwantsvrij te houden. Daarmee voorkom je dat je na jouw vakantie te maken krijgt met mogelijke kosten om bedwantsen te bestrijden.

Hoe verplaatsen bedwantsen zich?

Bedwantsen overnachten dus graag in een hotel, op een oude stoffen bank in de kringloopwinkel of op een luxe stoel in een transportmiddel als de trein. In tegenstelling tot veel andere parasieten reizen bedwantsen niet mee op jou als gastheer. Hoe verplaatsen bedwantsen zich dan wel? Er zijn meerdere manieren waarop bedwantsen zich verplaatsen:

  • Via bagage:  Breng jij je vakantie door in een besmette kamer? Dan is de kans groot dat je via je bagage bedwantsen mee naar huis neemt. Je koffer of rugzak is namelijk de ideale verstopplek voor een bedwants.
  • Via spouwmuren:  Heb je bedwantsen in je slaapkamer gesignaleerd? Dan kan het best eens zijn dat de bedwantsen zich inmiddels via de spouwmuur ook verplaatst hebben naar de naastgelegen kamers.

Hoe kom je van bedwantsen af?

Komt ons artikel 'hoe kom je aan bedwantsen' te laat en heb je reeds problemen met bedwantsen? Dan is het te adviseren om een professionele bestrijder in te schakelen. Het zelf bestrijden van bedwantsen is namelijk een lastig klus met een kleine kans van slagen. De kosten van bedwantsen bestrijding zijn afhankelijk van de omvang van de plaag, de grootte van uw huis en het aantal kamers. 

Neem contact met ons op voor advies, inspectie en een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag weer van uw bedwantsenplaag af zodat uw weer ongestoord van uw nachtrust kunt genieten!

Plaats een aanvraag

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Hoofdkantoor

Marketing en pers

0492 - 764 308
info@beestjeskwijt.nl

Adresgegevens

Beestjes Kwijt
Paterslaan 32D
5701 NZ Helmond

Klantenservice

We zijn nu bereikbaar

(Lokaal tarief, 24/7 bereikbaar)

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder