Bedwantsen in huis

Hoe gastvrij je ook bent: je zit vast niet te wachten op een bezoekje van bedwantsen in je huis, ook wel 'bed bugs' genoemd! Toch komen deze vervelende beestjes steeds meer voor. Eén van de redenen hiervoor is het toenemende aantal reizigers en avonturiers. Bedwantsen zitten namelijk op plaatsen waar ook veel mensen samenkomen om te slapen. Denk aan kamers in hotels, pensions en B&B’s of aan studentenwoningen, vakantieparken of zorginstellingen. Ook kunnen er bedwantsen in de bekleding van openbare vervoermiddelen zitten, bijvoorbeeld in treinen of in vliegtuigen. Als je van reizen houdt, dan is dit niet prettig om te weten!

Snel weer vrij van ongedierte?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Geen voorrijkosten

Hoe komen bedwantsen in huis terecht?

Je vraagt je af hoe de bedwantsen uiteindelijk in jouw huis terechtkomen. Je hebt ze tenslotte niet zelf uitgenodigd en de weg gewezen. Helaas kun je ze zelf mee naar binnen hebben gebracht. Stel je het volgende voor:

 • Je gaat op vakantie of op een zakenreis.
 • Je slaapt in een hotelkamer waar bedwantsen verstopt zijn. Vaak zitten ze in de matrassen, de nachtkastjes, de plinten en de bekleding. Erger nog: ze kunnen overal zitten, behalve in de badkamer.
 • Bedwantsen springen niet, maar kruipen. Ze kruipen dan vanuit hun schuilplaatsen zo je koffer in. Ze verstoppen zich in de naden van de koffer of in je kleding. Omdat ze zo klein zijn, valt je dit niet op.
 • Je vertrekt uit het hotel en reist terug naar huis.
 • Thuis trek je de koffer open. De bedwantsen kruipen er (ongezien) weer uit en gaan op zoek naar schuilplaatsen om zich te kunnen voeden en vermenigvuldigen.
 • Je smijt je kleding misschien overal neer of je bergt op wat schoon is. Zo verspreid je de bedwantsen nog verder door het huis.
 • Zodra je het nachtlampje uit doet om te slapen, kruipt het ongedierte op je warme lijf om je te bijten.
 • Slaap je nog wel lekker? Als je eenmaal beseft dat je huis vergeven is van de bedwantsen, zul je al snel paniekaanvallen krijgen. Waarom? Omdat een bedwantsenplaag vaak leidt tot enorme schade en overlast.

Waarom zijn bed bugs in huis een probleem?

De beten van de bedwantsen zijn ontzettend vervelend. Bedwantsen zijn bovendien echte stiekemerds, want ze slaan vooral ‘s nachts toe. Ze laten rode plekken op de huid achter die ook nog eens ontzettend jeuken. Het is een nare gedachte, dat er beestjes op je huid krioelen terwijl je van je nachtrust probeert te genieten.

Kortom, bed bugs in huis zijn gewoon naar en ze moeten van je bloed afblijven. Ja, bloed! Als bedwantsen je bijten, doen zij dat om je bloed op te zuigen. Voornamelijk jonge bedwantsen hebben continu bloed nodig, want daar groeien ze van. Volwassen bedwantsen zijn taaier: ze kunnen tot negen maanden zonder bloed.

Bijkomend probleem is dat de beten pas na drie tot twaalf dagen zichtbaar worden. Intussen hebben de bedwantsen zich alweer een paar keer vermenigvuldigd. Tegen de tijd dat je merkt dat er bedwantsen in huis zitten, kun je dus al weken verder zijn!

Nog erger is dat bedwantsen werkelijk overal in huis zitten, maar dan werkelijk overal! Een plaag van dit ongedierte is dan ook zeer hardnekkig en daarom vaak moeilijk te bestrijden. Toch moet je nooit de hoop opgeven, want wij hebben genoeg bestrijders met veel ervaring!

Waar komen bedwantsen in huis voor?

Zoals gezegd, bedwantsen kunnen in alle mogelijke gaatjes, naadjes, kiertjes en spleetjes voorkomen. Je kunt alvast op onderzoek uitgaan, maar schrik niet als je ze op de volgende plekken aantreft:

 • In kussens, lakens, dekens
 • In naden en zomen van matrassen
 • Tussen lattenbodems
 • In je eigen kleding of in die van je huisgenoten
 • In of achter fotolijstjes of schilderijen
 • In tapijten en andere soorten vloerbekleding
 • Achter behang
 • In (auto-)bekleding
 • In kleine openingen in muren of vloeren
 • In of achter contactdozen
 • In kastjes of kledingkasten. Zeker in nachtkastjes, want daar staat je bed!
 • In (stoffen) meubels
 • In babyfoons
 • In mobiele telefoons
 • In lampen
 • In laptops
 • In televisies

Bedwantsen in elektrische apparaten? Dat heb je goed gelezen. Dit ongedierte houdt namelijk van warmte en waar vinden ze een betere plek dan in een warme televisie of mobiele telefoon. Hallo, hallo? Als je een beetje van de schrik bent bekomen, durf je dan nog een bestrijder te bellen? Aangezien deze lijst maar kort weergeeft waar bedwantsen zich in kunnen verschuilen, raden we je dat wel met klem aan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Hoe is het te voorkomen dat bedwantsen in huis rondlopen?

Bedwantsen zijn net piepkleine vampiers! En vampiers, die wil je hoogstens op het televisiescherm zien, als de beestjes tenminste al niet in je beeldscherm zitten. Laat staan dat je ze in je slaapkamer wilt aantreffen, ook al zijn ze slechts zes millimeter groot.

Bedwantsen in huis zijn echter lastig te voorkomen. Je kunt ze tenslotte, geheel onbewust, zelf meenemen. Je kunt wel rekening houden met de volgende zaken als je in een hotelkamer gaat verblijven:

 • Zijn er vooraf recensies te vinden van je hotel of B&B op het internet? Maken die melding van bedwantsen? Zo ja, overweeg dan een andere verblijfplaats.
 • Is het beddengoed in je hotelkamer vrij van uitwerpselen? Let op kleine zwarte vlekjes; op de lakens zijn deze beter zichtbaar.
 • Is er kastruimte, waar je kleding in kunt ophangen in plaats van neerleggen?
 • Is er eventueel een kofferrek aanwezig, zodat je je koffer niet dicht bij je bed of een kast hoeft neer te zetten?
 • Is er een mogelijkheid om bij thuiskomst gelijk even alles te wassen en eventueel even buiten te laten staan? Pak je koffer direct uit bij de wasmachine en was al je kleding op 60 graden. Bedwantsen bestaan voornamelijk uit eiwitten. Komen ze aanraking met een felle hitte, dan zullen deze eiwitten stollen en zullen ze gedood worden.
 • Verspreid je uitgepakte kleding vooral niet door het huis, anders komt het ongedierte overal terecht.
 • Controleer alle naden en voegen van je koffer en andere tassen op bedwantsen.

Hoe kun je bedwantsen in huis bestrijden?

Als er al één bedwants in je slaapkamer bivakkeert, is het hek van de dam. Zeker als dat een vrouwelijke bedwants is, want die legt dagelijks een flink aantal eitjes. Je kunt maar beter zo snel mogelijk bedwantsen in huis bestrijden.

Voorheen konden zowel de volwassen als de jonge bedwantsen worden bestreden met zeer agressieve pesticiden. Dit is echter alweer jaren verboden. De pesticiden waren namelijk niet alleen schadelijk voor de bed bugs in huis, maar ook voor mensen en dieren.

Na het verbod op de zware pesticiden, werden er mildere varianten uitgevonden. Deze pesticiden werden daarna zo vaak gebruikt dat de bedwantsen er resistent voor zijn geworden. Het zelf bestrijden van bedwantsen in huis is daardoor al vrijwel onmogelijk zonder professionele hulp.

Gelukkig kunnen onze professionals een bedwantsenplaag met de nieuwste methoden oplossen. Bedwantsen kunnen nu op drie manieren aangepakt worden:

 1. Met stoom
 2. Met een hittebehandeling
 3. Met insecticide voor kruipende insecten

Het zijn vrij intensieve, vaak ook tijdrovende methoden. Maar uiteindelijk zullen hiermee wel alle bedwantsen bestreden worden. Lees hier meer over in ‘werkwijze bedwantsenbestrijding’ en leer hoe onze professionals het probleem voor je kunnen oplossen.

Wat kunnen onze ongediertebestrijders betekenen als er bed bugs in huis zijn?

Onze ongediertebestrijders weten als geen ander hoe zij bedwantsen moeten bestrijden, maar zij beginnen niet voor zij hun werkwijze uitvoerig met je hebben besproken. Met een op maat gemaakte offerte weet je precies wat je te wachten staat. Meerdere bezoeken aan je huis kunnen dan nodig zijn. Zo zal de bestrijder eerst de overlast komen inspecteren. Daarna zal hij overgaan tot bestrijding.

Je kunt jezelf ook afvragen wat je al kunt doen voor de bestrijding kan plaatsvinden. Zo moet je rekening houden met het feit dat bedwantsen zich snel kunnen verplaatsen als ze eenmaal doorkrijgen dat ze worden aangevallen. Ze verplaatsen zich dan naar andere ruimtes. Het beste wat je kunt doen, is de bedwantsen zoveel mogelijk in één ruimte te houden. Verplaats dus ook geen kleding, voorwerpen of meubilair van de ene naar de andere kamer. Je voorkomt zo ook dat de bestrijder meerdere ruimtes moet behandelen, waardoor de kosten voor jou zullen oplopen.

Het is ook mogelijk dat sommige spullen zo aangetast zijn dat je ze moet weggooien. Of zelfs volledig vernietigen, om te voorkomen dat deze spullen in andere woningen geraken. In veel gevallen moeten de matrassen worden vernietigd, omdat bedwantsen graag dicht bij hun voedselbron vertoeven: dat ben jij.

Professioneel bedwantsen in huis bestrijden

Wij begrijpen dat je liever geen ongediertebestrijder inschakelt, maar dit is vaak de enige manier om van je bedwantsenplaag af te komen. Onze bestrijders staan al voor je klaar, want zij begrijpen hoe belangrijk het is dat je je thuis veilig en comfortabel voelt. Bel ons gerust voor een afspraak en maak gebruik van de diensten van een ongediertebestrijder uit je eigen regio!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
766 beoordelingen

Kim uit Bocholtz

Snel en vakkundig werk

Henk uit Olst

Prima vakman deskundig en veilig.

Chantal uit Soesterberg

Hele vriendelijke man, legde goed uit hoe het proces er na werkte

Professional illustratie
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder