Beestje onbekend
readtime 2 Minuten

Geen moment chagrijnig de deur uit

05 Feb 2019 • redactie

Johan van Essen is ongediertebestrijder bij zijn eigen bedrijf: VEPO Diensten. Zijn vrouw Marjan doet de administratie en de boekhouding. Samen vormen ze een hecht team in de strijd tegen allerlei soorten ongedierte. Dat doen ze in Apeldoorn, Barneveld, De Bilt, Deventer, Ede, Kampen, Nijkerk, Veenendaal, Zeist, Zwolle en omgeving.

Geheel toevallig kwam Johan in het vak terecht. Ik werkte elf jaar als teammanager. Door veranderingen in de sociale regelgeving volgde reorganisatie op reorganisatie. Op een gegeven was het mijn beurt en ik verloor mijn werk. Ik ben toen naar de mogelijkheden gaan kijken. Toevallig kende ik een afdeling waar bij bedrijven en instellingen groenwerkzaamheden werden uitgevoerd en er werd iets aan ongediertebestrijding gedaan. Er was één jongen die dat toen deed. Met een potentieel van 150 klanten op dat gebied besloot ik ook om mijn papieren te gaan halen. Dit was het begin van mijn nieuwe carrière.

Plezier in het vak

Ik heb altijd met en voor mensen gewerkt en dat doe ik als ongediertebestrijder nu weer. Je komt veel verschillende mensen tegen; dat is waar ik mijn plezier uit haal. Het werk zelf is ook leuk om te doen, ik ga geen moment chagrijnig de deur uit. Het is ook heel gevarieerd; natuurlijk gebruik je steeds dezelfde bestrijdingsmethodes, maar de plek waar je het doet is telkens weer anders. Ik heb geen favoriete klussen, ik kan me overal in vinden. In dit vak vind je iedere keer weer een nieuwe uitdaging.

Persoonlijke aandacht

VEPO Diensten biedt kwaliteit en persoonlijke aandacht. Dat vinden we heel belangrijk voor onze klanten. De informatie die we verstrekken moet gewoon goed zijn. Als klanten bellen voor informatie dan neem ik daar de tijd voor; dat geeft meerwaarde. Ze moeten het vertrouwen in je krijgen.

Ontevreden klanten heb ik nooit gehad. Wel is het een illusie om te denken dat je alles goed kan doen. Als je goed met klanten overlegt, kun je veel oplossen. Ooit kwam ik bij een klant met een zeer verslonsd huishouden. Ik moest daar vlooien bestrijden. Ik sprak met de klant af om eerst op te ruimen voor ik ging behandelen. Uiteindelijk hebben ze vijf tot zes containers met spullen weggegooid, maar het huis stond nog vol. Ik heb toen toch maar gif gespoten, want ja, er moet toch wat gebeuren voor die mensen? Daarna heb ik afgesproken dat ze mij altijd kunnen bellen als het probleem zich nog voordoet.

Zomerse drukte

Van onregelmatige werktijden heb ik geen last. Je kunt vooraf al een beetje bepalen hoe druk het wordt en daar stel je je op in. In de zomer is het altijd druk, vooral met wespen. Marjan en ik gaan wel in het voor- en naseizoen op vakantie. Het werk gaat voor, toch? Al mijn uitrusting ligt standaard in mijn busje, dus als ik op pad moet heb ik meteen mijn spullen bij de hand. Als ik wering aan moet brengen, moet ik soms spullen bijbestellen.

Tips van Johan en Marjan

De zomer is altijd wespentijd. Als je last hebt van wespen, wacht dan niet tot het najaar met het inschakelen van een bestrijder. In het najaar gaan ze niet dood, maar ze vluchten naar binnen vanwege de kou. Je kunt ze dan heel moeilijk bestrijden. Bel ons op tijd, zodat je de overlast tot een minimum kunt beperken! Een andere tip: sommige mensen plaatsen vetbollen in de tuin voor de vogels. Op zich is dat prima, maar ratten vinden die vetbollen ook lekker. Op het moment dat er al ratten in je omgeving zijn gesignaleerd, is het dus niet verstandig om vetbollen of brood in je tuin te gooien. Zie je een rat lopen? Meld het direct!

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder