Wespennest verwijderen

Veel Nederlanders zijn bang voor wespen. Er is zelfs een officiële term voor deze angst bedacht, namelijk: spheksofobie. En eigenlijk is het zo gek nog niet, dat een groot aantal mensen wespen liever mijdt. Ze kunnen namelijk gemeen steken en wanneer er een allergische reactie optreedt, kan dit levensbedreigend zijn. Het is daarom belangrijk dat we tijdig elk wespennest verwijderen.

 1. Wespenst verwijderen: wanneer heeft u met een nest te maken?
 2. Werkwijze professionele wespenbestrijding
 3. Kosten wespennest verwijderen

Wespennest verwijderen

Wanneer heeft u met een wespennest te maken?

Er zijn meerdere zwart-gele gevleugelde beestjes, die kunnen steken. Zo zijn er de hommels en de bijen. Deze dieren zijn beschermd en mogen daarom in de meeste gevallen niet bestreden worden. Gelukkig zullen ze minder snel steken dan wespen! Wespen zijn op de volgende manieren te onderscheiden van de hommels en de bijen:

 • Wespen kunnen meerdere keren steken en bijen niet.
 • Wespenvolken zijn veel kleiner dan bijenvolken.  
 • Een bij kan de winter overleven en een wesp niet, met uitzondering van de wespen koningin.
 • Wespen zijn smaller dan zowel bijen als hommels.
 • Bijen en hommels hebben een vrij harig lijf ten opzichte van de wesp. 

Ondanks de verschillen hebben zowel bijen als hommels wel wat van wespen weg. Daarom kan het voorkomen dat u het lastig vindt, om vast te stellen dat u met een wespenplaag kampt. Wij raden u aan om ook bij twijfel, even contact op te nemen met een ongediertebestrijder van Beestjes Kwijt. Onze bestrijders kunnen namelijk een wespennest in huis of op het terras voor u lokaliseren. Daarna kunnen zij het wespennest verwijderen. Vaak bevindt een wespennest zich in een muur of op een andere beschutte plaats. Heeft u bijvoorbeeld wespen op zolder? Dan bent u geen uitzondering.

Hoe groot is de kans op een wespenplaag?

Uitzondering of niet, het blijft vervelend om een wespenplaag te hebben. Voornamelijk in de zomer is de kans op een wespenplaag groter. Wespen zijn namelijk, net als wij, dol op zoet voedsel en zoete dranken. Dus wanneer heel Nederland massaal buiten gaat eten, komen de wespen in grote getalen. In hun nesten kunnen meer dan vierduizend wespen zitten, die in zwermen aanvallen als ze zich bedreigd voelen. Een wespennest verwijderen is dus geen ongevaarlijke klus en wespenbestrijding kunt u daarom het best overlaten aan een professionele wespenbestrijder.

Doordat wespen vooral afkomen op zoet voedsel, vormen ze ook een grote bedreiging voor horecabedrijven. Bij restaurants met buitenterrassen, pretparken en festivals zijn wespen vaak veelvuldig aanwezig. En ja, ze jagen bezoekers weg. Iedere wespenkolonie op een openbare plek moet daarom zo snel mogelijk worden verjaagd. Uiteraard kunt u, als ondernemer, ons ook inschakelen, wanneer u wilt dat we wespen bestrijden of wespenpreventie uitvoeren.

Een wespennest verwijderen: waarom zou u een specialist inschakelen?

Het is een gevaarlijk klusje om een wespennest zelf te verwijderen. Wespen kunnen namelijk agressief reageren op de verwijdering van hun nest. U bent niet de enige die het risico loopt op meerdere wespensteken: ook kinderen, huisdieren en voorbijgangers kunnen te maken krijgen met boze wespen omdat u het nest probeert te verwijderen.

Maak in ieder geval de ingang van het nest niet dicht! De wespen zullen in paniek meerdere uitgangen in het nest maken om te kunnen ontsnappen. Eenmaal buiten kunnen ze zich overal in uw huis verspreiden.

Daarnaast kan het gebruik van huis-tuin-en-keukenmiddelen gevaarlijk zijn. Wellicht doodt u daarmee een aantal wespen, maar de andere wespen kunnen hierdoor alleen maar kwader worden. Om risicovolle situaties te voorkomen is het nodig om de juiste materialen bij de hand te hebben en veiligheidskleding te dragen. Een professionele ongediertebestrijder beschikt over al deze middelen.

Hoe gaat het wespennest verwijderen in zijn werk?

Het verwijderen van het wespennest is eigenlijk slechts de eerste stap. Onze bestrijders geven ook advies over het afschrikken van wespen en daarnaast hanteren ze seizoensgarantie. Dit betekent dat wanneer uw wespennest in hetzelfde seizoen terugkeert, deze kosteloos opnieuw wordt verwijdert. Deze garantie geldt overigens niet in de volgende gevallen:

 • Er is een nieuw wespennest op een andere locatie ontstaan.
 • U heeft de adviezen van de wespenbestrijder niet opgevolgd en door uw eigen toedoen is het wespennest teruggekeerd.
 • Het nieuwe wespennest is in een ander seizoen ontstaan.

Bij het starten van de winter, sterven wespennesten automatisch weer uit. Een geruststellende gedachte, zo vinden wij!

Professionele wespenbestrijding

Wespen zijn alleen agressief als ze denken dat ze worden aangevallen. Op zich zijn wespen ook zeer nuttig, omdat ze op andere insecten jagen, zoals muggen. Als de wespen geen overlast veroorzaken, is het dus beter om het nest met rust te laten. Maar wat als ze voortdurend op de zoete lekkernijen van uw kinderen afkomen? Wat kunt u nog doen als u niet meer rustig in uw huis of tuin kunt zitten? Uw probleem verdient de volle aandacht van onze wespenbestrijders!

 1. Contact opnemen voor wespenbestrijding
 2. Afspraak maken voor wespenbestrijding
 3. Voorbereiding op wespenbestrijding
 4. Inspectie voor wespenbestrijding
 5. Plan van aanpak wespenbestrijding
 6. Uitvoering van wespenbestrijding
 7. Nazorg bij wespenbestrijding
 8. Hulp nodig bij wespen bestrijden? Bel ons meteen!

Contact opnemen voor wespenbestrijding

In de zomer is het vrijwel altijd raak. De wespenkoningin heeft veel larven geproduceerd en de wespen zijn volop op zoek naar eiwitrijk, zoet voedsel om ze te kunnen voeden. Een wespenplaagkan zich erg snel ontwikkelen. Beestjes Kwijt begrijpt de overlast die wespen kunnen veroorzaken maar al te goed. Daarom bieden we u de mogelijkheid om snel in contact te komen met een professionele ongediertebestrijder. U hoeft ons maar te bellen of te mailen.

Afspraak maken voor wespenbestrijding

U krijgt rechtstreeks contact met een wespenbestrijder uit uw regio. Hij zal u eerst vragen of u toevallig al een wespennest heeft gevonden en zo ja, waar de in- en uitvliegopeningen van het nest zitten. Deze kunt u achterhalen door de vliegroute van de wesp te volgen. Voorzichtigheid is hierbij wel geboden. Denk erom dat u niet om u heen gaat slaan als een wesp u benadert. Juist dan zal de wesp zich bedreigd voelen en willen steken. Erg belangrijk is ook dat u de ingang van het nest niet dichtmaakt! De wespen zullen zich in paniek alsnog een weg naar buiten ‘boren’ en zeer agressief gaan reageren. Dit is wel het laatste wat u wilt!

Voorbereiding op wespenbestrijding

Houd rekening met extra kosten als de ongediertebestrijder het wespennest zelf nog moet opsporen. Dit kost hem immers extra tijd. Heeft u het nest (toevallig) al zelf gevonden? Wees vooral voorzichtig als u denkt dat er een wespennest onder de grond zit, deze zijn soms amper te zien! U kunt in alle gevallen beter afstand van het nest blijven houden. Een wespensteek is namelijk niet alleen pijnlijk, maar kan in sommige gevallen zelfs fataal uitpakken. Dat kan vooral gebeuren als u allergisch bent voor wespengif. Laat de ongediertebestrijder maar langskomen om het probleem voor u op te lossen, want hij beschikt over de juiste bescherming. In de zomer liggen er ook altijd standaard materialen in zijn busje om wespen op een professionele en effectieve manier te bestrijden.

Inspectie voor wespenbestrijding

In ons land krijgen we vooral te maken met de gewone wesp en de Duitse wesp. Tussen deze twee soorten zit amper verschil en ze worden ook wel ‘limonadewespen’ genoemd. Dan zijn er ook nog zeer grote soorten, zoals de hoornaar. Meestal vindt er geen uitgebreide inspectie plaats voor de bestrijding van wespen, tenzij het nest nog niet is gevonden. De wespenbestrijder onderzoekt dan alle mogelijke plekken. Afhankelijk van het soort kunnen wespen zowel binnen als buiten hun nesten bouwen. Sommige wespen bouwen het nest ondergronds of in een boom. Weer andere wespen gaan aan de slag in spouwmuren of zolders, onder dakranden, schuren of tuinhuisjes.

Plan van aanpak wespenbestrijding

De wespenbestrijder zal na de vondst van het nest een plan van aanpak voor u maken. Dit plan is afhankelijk van waar het nest zich bevindt. Is er nest in de spouwmuur aanwezig? Het hangt er dan vanaf op welk moment in het seizoen dit nest bestreden kan worden.

Tegen het einde van het wespenseizoen is de kolonie in de spouwmuur al aardig uitgeput. De wespen voelen aan dat ze binnenkort gaan sterven en zijn dan extra alert. Als ze dan worden bestreden, raken ze in paniek en zullen ze naar alle mogelijke plekken willen uitzwermen. Ze vinden dan altijd wel een weg van de spouwmuur naar uw kamers. Beter is om het nest in deze periode gewoon met rust te laten en de wespen op een natuurlijke manier te laten sterven. Het bestrijden van een nest in een spouwmuur midden in het seizoen is daarentegen zo gebeurd.

Als het wespennest zich buiten bevindt, dan gebruikt de ongediertebestrijder altijd een poeder om het nest te verdelgen. Deze methode gaat vrij snel, maar er zijn ook uitzonderingen. De Franse veldwesp, bijvoorbeeld, kan onder één dak wel twintig verschillende nesten bouwen. Een nest van deze wesp is zo groot als een tennisbal. Omdat er zoveel nesten hangen, is de Franse veldwesp lastiger te bestrijden dan de gewone wesp. Dan zijn er nog de hoornaars die hun nesten in slecht onderhouden kozijnen of zieke bomen kunnen bouwen. Kortom, de aanpak kan per soort wesp verschillen.

Uitvoering van wespenbestrijding

De wespenbestrijder trekt zijn wespenpak aan en zet zijn imkerhoed op. Hij draagt handschoenen tegen mogelijke wespensteken. Een mondkapje zorgt ervoor dat hij geen poeder kan inademen. Voor het bestrijden van de wespen gebruikt hij een poederspuit. De bidon aan de spuit is met een fijn wit poeder gevuld: dit is het gif. Voor wespennesten die hoog zitten, kan de bestrijder een verlengstuk op de spuit gebruiken.

De bestrijder steekt de spuit in de opening van het wespennest. Het poeder wordt onder hoge druk in het nest gespoten. Zodra het poeder erin zit, komen alle wespen die zich buiten het nest bevinden binnen een halve minuut terug. Van de wespen binnen het nest krijgen ze namelijk een signaal dat er iets mis is. De koningin en het nest moeten beschermd worden; als die het niet overleven, zullen alle wespen buiten het nest ook binnen een dag sterven. Ze haasten zich dus allemaal terug naar het nest!

Het poeder tast het zenuwstelsel van de wespen aan. Het kan een dag of twee duren voor ze allemaal dood zijn. Dit poeder kan overigens voor alle soorten wespen gebruikt worden ook voor de hoornaar en/of de Franse veldwesp. In Nederland mogen alleen de door het CTGB (www.ctgb.nl) goedgekeurde middelen gebruikt worden. Diezelfde middelen mogen bijvoorbeeld niet in België gebruikt worden.

Nazorg bij wespenbestrijding

Na de bestrijding blijft enkel het wespennest zelf over. Deze kan gewoon blijven hangen en hoeft niet geruimd te worden, tenzij u dat liever wel heeft. Lege wespennesten in huis (denk aan bijvoorbeeld nesten in spouwmuren) worden meestal vanzelf door kevertjes geruimd.

U krijgt van de ongediertebestrijder nog een seizoensgarantie. Als het wespennest in hetzelfde seizoen terugkeert, dan wordt deze gratis opnieuw behandeld. De garantie telt niet als er een nieuw nest op een andere plek is ontstaan. De garantie gaat ook niet op voor een nieuw nest in een verschillende seizoen. Ook als u de adviezen van de bestrijder niet heeft opgevolgd ter voorkoming van nieuwe plagen geldt de garantie niet.

Hulp nodig bij wespen bestrijden? Bel ons meteen!

Bescherm uzelf en al uw dierbaren tegen wespensteken! Beestjes Kwijt helpt u hier graag bij door betrokken vakmensen op het gebied van ongediertebestrijding aan te bieden. Onze bestrijders beschikken over jarenlange ervaring en staan al klaar om uw wespenprobleem aan te pakken. Bel 085 - 029 2154 of mail ons voor meer informatie of voor een behandeling!

Kosten wespennest verwijderen

Wanneer u eindelijk kunt genieten van de zomer en uw tuin weer om gezelschap roept, zit u niet te wachten op een bezoekje van wespen. Ze kunnen ontzettend lastig zijn en u belemmeren om buiten te zitten. En wanneer u de wespen tot last bent dan kunnen ze nog gemeen steken ook, met een nare wespensteek tot gevolg.

Kosten wespennest zelf verwijderen

Er zijn wel wat middeltjes om de wespen uit de buurt te houden, maar deze hebben meestal geen langdurige werking. Ook doe-het-zelf methodes zoals de plastic frisdrankfles met limonade, houden de beesten niet uit de buurt. Hiermee worden ze wel in de val gelokt, maar u heeft er dan nog wel steeds last van.

Wanneer uw huis ten prooi is gevallen van wespen en zij hier hun wespennest hebben gebouwd, helpen de bestrijdingsmiddelen uit de winkel niet. Het is zonde om uw geld dan te stoppen in deze middeltjes en om er keer op keer achter te komen dat de wespenplaag nog steeds aanhoudt. Onder de dakrand, op zolder of in de spouwmuur!

Wespenbestrijding kosten

Wanneer het wespenprobleem groter is dan u aan kunt, is het verstandig om een wespenbestrijder in te schakelen. Onze ongediertebestrijders inspecteren altijd eerst de situatie voordat ze u aangeven wat de kosten hiervan zijn. Bij de kostenberekening van een wespennest verwijderen of het wespen bestrijden wordt rekening gehouden met enkele factoren, zoals:

 • Is er een wespennest aanwezig? Wat is de grootte en locatie van het wespennest?
 • Welke bestrijdingsmethode wordt er (in samenspraak met u) toegepast?
 • Hoeveel tijd zal de bestrijding in beslag nemen?
 • Welke preventiemaatregelen kunnen er naderhand worden toegepast?

Hoe kunnen we een wespenplaag bestrijden?

De ongediertebestrijders nemen altijd de veiligheid in acht van u, uw medewerkers, uw gezin en zichzelf. Hoewel het niet vaak voorkomt, kan een aanval van een zwerm wespen serieuze gevolgen hebben. Een mens kan zelfs overlijden aan de gevolgen van meerdere wespensteken!

Onze ongediertebestrijders verwijderen niet alleen een wespennest, ze zorgen er ook voor dat u weet hoe u overlast van wespen in het vervolg kunt voorkomen. Ook wordt er door ons een seizoensgarantie gegeven, wat betekent dat er een nieuw wespennest op dezelfde plaats terugkomt, deze gratis wordt verwijderd. De garantie geldt niet in de volgende gevallen:

 • Het nieuwe wespennest is in een ander seizoen ontstaan.
 • Er is een nieuw wespennest op een andere locatie ontstaan.
 • U heeft de adviezen van de wespenbestrijder niet opgevolgd en hierdoor is het wespennest teruggekeerd.

In de zomer is de kans op een wespenplaag het grootst. In de winter sterven de wespen automatisch uit. Behalve de koningin, zij heeft een ijzeren gestel. Is het nog geen winter? Tot die tijd helpen wij uw graag van het wespenprobleem af!

Offerte en werkwijze aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in Nederland. Bel 085 - 029 2200 of vul onderstaand formulier in voor een offerte, werkwijze en het maken van een afspraak!