Duiven verjagen

Nederland is een vogelrijk land. Er zijn inmiddels meer dan vijfhonderd verschillende vogelsoorten, die ons luchtruim onveilig maken. Eén van de meest voorkomende vogels is de duif en helaas kan deze voor veel overlast zorgen.

Duiven zijn namelijk ontzettende rommelmakers en kunnen uw huis of bedrijfspand ernstig beschadigen door bijvoorbeeld goten te blokkeren en dakpannen los te wrikken. Ze laten bovendien overal uitwerpselen achter en een flink aantal hiervan bezit een bacterie die de papegaaienziekte veroorzaakt. Wij mensen kunnen hier een longontsteking van krijgen. En dat is nog niet alles! Duiven verspreiden ook andere ziektes zoals Salmonella en E. Coli (een bacterie die kan leiden tot een dikke darmontsteking).

Tot overmaat van ramp kunnen ze bij hun nesten ook insectenplagen teweegbrengen. Maar ook onze auto's en panden zijn niet veilig voor dit gespuis, door de zuurtegraad van de duivenuitwerpselen kan lak of (geschilderde) voorgevels beschadigd raken. Velen hebben duiven vanwege al deze redenen de bijnaam 'de vliegende ratten' gegeven.

 Duiven verjagen

Hoe herkent u duivenoverlast?

Kortom, duiven wilt u verjagen. De ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt willen daar graag bij helpen, omdat zij als geen ander weten hoe vervelend duivenoverlast is. Professionele vogelwering is dus belangrijk. Duiven mogen namelijk niet gedood worden, ze zelf afschieten is ten strengste verboden.

Duiven bestrijden is het meest eenvoudig als de duivenplaag in een vroeg stadium ontdekt wordt. Er zijn een aantal zaken, die een plaag doen vermoeden:

  • U blijft bezig met het verwijderen van duivenpoep.
  • U hoort continu vogelgeluiden.
  • Uw dakgoot of afvoer wordt geblokkeerd door een nest.
  • U ziet duiven een uiltje knappen op uw daken.

Hoe kunt u duiven bestrijden?

Als u heeft geconstateerd dat u last van duiven heeft, is het tijd om deze vervelende duiven te verjagen. Dan bent u in ieder geval al af van de enorme hoeveelheid uitwerpselen. Eén duif produceert namelijk gemiddeld veertien kilo duivenpoep per jaar. Bah! Al die uitwerpselen maken de gevel van uw huis of bedrijfspand niet bepaald aantrekkelijk.

Onze ongediertebestrijders kunnen uw last van duiven op verschillende manieren verhelpen. Deze manieren voorkomen dat duiven en ook andere vogels uw pand kunnen bereiken:

  • We plaatsen duivennetten, in iedere gewenste kleur.
  • We plaatsen roestvrijstalen duivenpinnen aan een kunststof strook.
  • We plaatsen spandraad tussen roestvrijstalen paaltjes.
  • We plaatsen dunne en weerbestendige draden, die elektrische schokjes afgeven.

Zoals u ziet is er voor elke situatie een passende aanpak te vinden. Het voordeel van eenmalig duiven bestrijden is dat de kans op herhaling gelijk geminimaliseerd wordt. Als dat geen geruststellende gedachte is...

Duiven verjagen met een laser

Er is een manier die we nog niet hebben genoemd. Duiven kun je ook verjagen met speciale lasers, een soort moderne vogelverschrikkers dus. Het gebruik van lasers wordt vooral toegepast bij bedrijven.

Het werkt als volgt: De laser wordt op een statief op het dak geplaatst. Vervolgens zendt de laser verschillende stralen uit, waardoor de duiven onrustig worden en ergens anders gaan zitten.

De laser wordt ingesteld op een bepaald gebied en zal vervolgens alleen in dat gebied schijnen. Wanneer mensen zich op het dak willen begeven of werkzaamheden op het dak moeten uitvoeren, zal de laser uitgeschakeld moeten worden. Het lasersysteem wordt op een frame geplaatst wat verzwaard kan worden voor eventuele stabiliteit.

Als u het gebruik van lasers overweegt, adviseren wij u om hiervoor stroomvoorziening aan te leggen welke makkelijk in- en uit te schakelen is.

Offerte en werkwijze aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in Nederland. Bel 085 - 029 2200 of vul onderstaand formulier in voor een offerte, werkwijze en het maken van een afspraak!