Vlooien
readtime 2 Minuten

Vlooien in bed

06 Feb 2019 • redactie

Je bent wakker geworden met jeuk! Nu denken veel mensen misschien dat ze gebeten zijn door een bedwants, maar wist je dat vlooien ook de boosdoeners kunnen zijn? Wij vertellen je of je te maken hebt met vlooien in bed, maar we leggen je ook uit hoe je ze uit bed krijgt! 

Bedwantsen of vlooien in bed

Niet alleen vlooien, maar ook bedwantsen verblijven graag in je bed. Beide diertjes zijn vrij klein en daardoor met het blote oog moeilijk te herkennen. Toch heeft ieder diertje zijn eigen kenmerken, waardoor jij weet of je te maken hebt met bedwantsen of vlooien in bed. 

  • Vlooien springen in bed. Dit in tegenstelling tot bedwantsen die alleen lopen in bed. 
  • Vlooien zijn overdag ook actief, terwijl bedwantsen vooral ’s nachts actief zijn.
  • Vlooien vinden een plekje midden op je matras prima. Bedwantsen verstoppen zich daarentegen vaak liever in de naden van het matras.

Waarom komen vlooien in bed? Vlooien verstoppen zich graag op/onder plinten, je kussens of vloerbedekking. Toch vertoeven de diertjes ook graag in je bed.

Heb je bruin/rode beestjes zien springen op je matras? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid vlooien in bed ontdekt. Maar waarom komen vlooien überhaupt naast je liggen op je matras? Vlooien verstoppen zich graag op plekken die warm en vochtig zijn. Een bed is hiermee een ideale schuilplek voor vlooien. 

Zelf vlooien in bed bestrijden?

Niet alleen je trouwe viervoeter is de streken van de vlooien meer dan zat! Na dagen krabben ben ook jij de vlooien in bed liever kwijt dan rijk. De grote vraag is: kun je zelf vlooien bestrijden?

Met behulp van huismiddeltjes als knoflook en lavendelolie, een anti-vlooienmiddel uit de winkel en een stofzuiger kun je zelf proberen de volwassen vlooien te bestrijden. Het probleem ligt daarentegen niet bij de volwassen vlooien, maar bij de eitjes en de larven. Zowel de eitjes als de larven zijn zo klein dat je ze gemakkelijk over het hoofd ziet bij het bestrijden! 

Je kunt dus met voorgenoemde middelen proberen de vlooien in bed zelf te bestrijden, maar de kans van slagen is miniem. Bovendien bevinden de vlooien zich naar alle waarschijnlijkheid niet alleen in je bed, maar ook in de rest van je huis.

Help, de vlooien in bed gaan niet weg!

Heb je last van vlooien in bed en/of in de rest van de woning? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een van onze professionele ongediertebestrijders. Vlooien planten zich namelijk razendsnel voort, waardoor er binnen een korte tijd een vlooienplaag kan ontstaan.  

Neem contact op zodat onze bestrijders de vlooien kunnen bestrijden! Hopelijk hoef je je bed dan nooit meer te delen met die vervelende vlooien.  

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder