Vlooien
readtime 1 Minuten

Bestaat er een goed anti-vlooienmiddel?

29 Jan 2019 • redactie

Je ziet je hond al dagen krabben en je vermoedt dat hij bezoek heeft gehad van vlooien. Op naar de dierenwinkel voor een anti-vlooienmiddel! Of toch niet..? In het onderstaande artikel geven wij antwoord op de vraag: ‘Bestaat er een goed anti-vlooienmiddel?’

Knoflookpoeder, citroenolie en lavendelolie: allemaal producten die in het dagelijks leven ingezet worden als anti-vlooienmiddel. Maar werken deze én de anti-vlooienmiddelen uit de dierenwinkels wel?

Werking van anti-vlooienmiddelen

Er zijn diverse anti-vlooienmiddelen op de markt gebracht. Middelen die beloven je huisdier te verlossen van vlooien, maar ook diverse middelen die de vlooien uit je gehele huis laten verdwijnen. Vlooien zijn echter inmiddels resistent geworden voor veel van deze anti-vlooienmiddelen, waardoor de middelen op de lange termijn niet meer werken. Mocht je huisdier resistent zijn voor een bepaald middel, dan kun je eventueel een beroep doen op de grootste dierenvriend in de buurt: je dierenarts. Hij of zij kan je adviseren over anti-vlooienmiddelen die mogelijk nog wel werken.

Helaas werken anti-vlooienmiddelen dus in veel gevallen niet meer vanwege resistentie. Bovendien kun je met veel van deze middelen de jeuk die je viervoeter ervaart misschien iets laten afnemen, maar een vlooienplaag pak je er niet mee aan. 

Schade beperken met een 'vlooienmiddel': schoonmaken

Veel vlooien in huis gesignaleerd? Dan is het aanschaffen van een anti-vlooienmiddel dus in veel gevallen niet de oplossing. In een situatie als deze kun je de schade zo veel mogelijk beperken door goed schoon te maken. Was de kussens van je viervoeters en stofzuig zo vaak mogelijk. Denk er hierbij wel om dat je de stofzuigerzak direct vervangt. De zakken zijn namelijk broedplaatsen voor vlooien. Daarnaast is het raadzaam om niet te dweilen. Vlooien zijn namelijk dol op vochtige plekken.

Hulp inschakelen!

Met voorgaande tips kun je de schade enigszins beperken. Het is echter raadzaam om, in het geval van een vlooienplaag, contact op te nemen met één van onze bestrijders. Zij kunnen de plaag wel in zijn totaliteit bestrijden. Onze bestrijders maken namelijk gebruik van middelen die niet in de reguliere winkels verkrijgbaar zijn. Deze anti-vlooienmiddelen werken een aantal weken langer dan de gewone middelen waardoor de vlooien in huis geen schijn van kans maken. Je trouwe viervoeter zal je eeuwig dankbaar zijn.

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder