Voedingsmiddelenindustrie

Ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie moeten aan een groot aantal regels voldoen. Ze moeten allen verplicht een hygiëne- en voedselveiligheidsbeleid voeren van de NVWA. Als ondernemer, bedrijfsleider of medewerker ben je daar ongetwijfeld van op de hoogte. Het zou heel goed kunnen dat je de HACCP-voorschriften inmiddels uit je hoofd kent.

Helaas is voldoen aan de strenge, maar gerechtvaardigde eisen onmogelijk wanneer er ongedierte in je bedrijf aanwezig is. Ongedierte buiten de deur houden is echter zo eenvoudig nog niet. Muizen, vliegen, maar ook kakkerlakken, mieren, duiven, ratten en diverse soorten voorraadinsecten komen maar al te graag even langs bij bedrijven met voedselvoorraden.

Snel weer vrij van ongedierte?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Geen voorrijkosten
085 - 029 2200
25+ aangesloten bestrijders
100.000+ bedrijven geholpen
99% beveelt ons aan

Wat kunnen wij voor je betekenen? 

Je wil je onderneming ongetwijfeld draaiende houden en de ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt kunnen je daar een handje bij helpen. Wij kunnen de goede naam van jouw organisatie in de voedingsmiddelenindustrie beschermen door het ongedierte te weren of te bestrijden. Wij houden hierbij uiteraard rekening met de minimumvereisten van de NVWA. 

Als je onze professionals contacteert en reeds kampt met een ongedierteprobleem, wordt er direct overgegaan op bestrijding. Tevens wordt bepaald hoe ongedierteproblemen in de toekomst voorkomen kunnen worden, omdat preventie minstens net zo belangrijk is als de bestrijding zelf.

Hoe kunnen wij je helpen bij de preventie van ongedierteproblemen?

Uiteraard staan wij jou ook bij wanneer je ongedierteplagen wil voorkomen. Onze ongediertebestrijders bieden plaagdierbeheersingsplannen aan, die voldoen aan de HACCP-voorschriften. Er wordt bovendien rekening gehouden met kwaliteitsnormen en hygiënecodes. We besteden extra aandacht aan plaatsen in je bedrijf, die een verhoogd risico hebben. Denk bijvoorbeeld aan de productieruimte, de voorraadruimte en de afvalplaats.

Wanneer je een plaagdierbeheersingsplan of full-servicepakket afneemt, word je voorzien van een (werings-) advies, periodieke controles, een logboeksysteem, bestrijding en onderhoud op de door ons geleverde materialen. 

Eigenlijk zorgen wij ervoor dat jij je enkel bezig hoeft te houden met waar het daadwerkelijk om draait: goed voedsel produceren. Neem voor betrouwbaar advies en deskundige hulp telefonisch contact met ons op. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. 

Waarom is het belangrijk dat je aandacht aan een ongedierteprobleem besteed?

Een ongedierteprobleem kan je organisatie enorm veel schade berokkenen. Als je zakelijke relaties lucht van het probleem krijgen, kunnen zij zich terugtrekken en geen zaken meer met je bedrijf willen doen. Veelal is dit de doodsteek voor de onderneming. Bovendien kan de NVWA je onderneming de deuren laten sluiten als je niet aan hun strenge eisen rondom hygiëne en veiligheid voldoet. 

Om te voorkomen dat een ongedierteprobleem ontstaat en het voortbestaan van jouw onderneming bedreigd wordt, is het daarom belangrijk veel aandacht aan mogelijk gedonder te besteden. Wanneer je in de voedingsmiddelen business actief bent, zijn er veel verschillende ongediertesoorten waarmee je te maken kan krijgen. De meest voorkomende ongedierte zijn: muizen, vliegen, ratten, mieren, kakkerlakken, duiven en diverse soorten voorraadinsecten zoals kevers.

Een aantal gevolgen, die deze ongediertesoorten kunnen veroorzaken zijn dat:

  • je voedselvoorraad wordt opgegeten;
  • je voedselvoorraad wordt besmet met bacteriën door urine en uitwerpselen;
  • je medewerkers geen goederen meer kunnen laden of lossen;
  • je verpakkingsmaterialen worden aangetast;
  • je bedrading en bekabeling wordt beschadigd waardoor er brandgevaar ontstaat
Liever teruggebeld worden?
Vul je gegevens in en de bestrijder belt je direct!

Hoe komt ongedierte in een bedrijf terecht?

Iedere ongediertesoort komt op een andere manier een pand binnen. Zo komen ratten, muizen en vliegen al door openingen van enkele millimeters. Kakkerlakken, mieren en voorraadinsecten komen dan weer veelal mee met aangeleverde voedselvoorraden en duiven vliegen gewoon langs. Wanneer duiven even pauzeren tijdens hun vlucht kunnen ze dat zomaar doen op jouw pand. Als dit in de buurt is van de plaats waar jij je goederen aan het laden en lossen bent, kan er een zeer vervelende situatie ontstaan. Je wilt tenslotte niet dat de duiven je voedsel bevuilen. 

Je begrijpt ongetwijfeld dat wij dus per geval bepalen hoe wij een pand het best kunnen beschermen. Het barricaderen van kleine openingen is bijvoorbeeld een mogelijkheid bij het tegengaan van een ongedierteprobleem, maar hetzelfde geldt voor het plaatsen van hightech vogelwering of het gebruik van een zeer effectieve insectenlamp. 

Hoe gaat ongediertebestrijding in zijn werk?

Het kan zijn dat het aanbrengen van ongediertewering voor je bedrijf te laat komt. In zo’n geval gaan wij direct over op ongediertebestrijding. 

Doordat wij al jaren actief zijn in de wondere wereld van het bestrijden van ongedierte, weten wij met elk probleem raad. Muizen bestrijden wij bijvoorbeeld met muizenvallen in plaats van gif. Hierdoor komen er geen hygiënecodes of andere eisen van het NVWA in het gedrang.

Wat kunnen onze ongediertebestrijders voor jou betekenen?

Wanneer je onze ongediertebestrijders benaderd, proberen wij zo snel mogelijk bij je langs te komen. Wij brengen dan het probleem in kaart en gaan samen kijken naar een oplossing. Uiteraard kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij kunnen je dan meer vertellen over onze plaagdierbeheersingsplannen en full-servicepakketten.

Dus, heb je een superheld in ongediertebestrijding nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar via de telefoon of het contactformulier.

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9,2
613 beoordelingen

Nico

Bijennest in schoorsteen wat niet door imker weggehaald kon worden. Steeds halfdode bijen in huis, na 2 jaar toch maar weg laten halen. Super snel en...

Lees de hele review

Frederik

Meteen dezelfde ochtend is AVL bij ons langsgekomen, ook al was het zaterdag. Professionele indruk en prettige omgang. Hoewel we het eindeffect nog ev...

Lees de hele review

Jan

Wespennest in spuwmuur. Snel vakkunig opgelost. Zaterdag contact via de mail. 48 uur later was ons probleem opgelost. Prima!

Professional illustratie

Van welk ongedierte heb je last?

Ongedierte bestaat in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan knaagdieren, zoals muizen en ratten. Of denk aan insecten, zoals wespen, vlooien, kakkerlakken, zilvervisjes of papiervisjes. Enge beestjes? Gelukkig brengen ze onze bestrijders niet zomaar van hun stuk. Hier zie je de meest voorkomende gevallen van ongedierte bestrijden op een rij:

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder