Musea en antiquairs

Musea en antiquairs zijn belangrijke trekpleisters voor de liefhebbers van cultuur erfgoed. Helaas zijn er ook een heleboel verschillende ongediertesoorten, die graag in een ruimte vol antieke meubelen verblijven. Denk bijvoorbeeld aan de houtaantasters zoals de houtworm en huiszwam. Om nog maar niet te spreken over papiervisjes, die zich graag tegoed doen aan kostbare schilderijen en betekenisvolle documenten. 

Die houtaantasters en papiervisjes zijn uiteraard niet de bezoekers, die je graag in je museum of antiekwinkel wil verwelkomen. Plaagdieren kunnen namelijk een boel ellende teweegbrengen. Zo brengen ze de gezondheid van je personeel in gevaar, schaden je reputatie en vernielen kostbare bezittingen. 

Snel weer vrij van ongedierte?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Geen voorrijkosten
085 - 029 2200
25+ aangesloten bestrijders
100.000+ geholpen bedrijven
99% beveelt ons aan

Wat kunnen wij voor je betekenen? 

Als je ongedierte buiten de deur wil houden, zul je daarvoor passende maatregelen moeten treffen. Ongedierte komt namelijk maar al te graag op antieke houten meubelen, etenswaren en papieren documentatie af.

Het goede nieuws is dat je er bij zowel preventie als bestrijding van een ongedierteprobleem, niet alleen voor staat. Je kunt de gespecialiseerde ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt ten alle tijden vragen om advies . Uiteraard kunnen wij je op discrete wijze helpen.

Hoe kunnen wij jou helpen bij de preventie van ongedierteproblemen?

Wanneer wij een organisatie helpen bij het bestrijden van ongedierte, benadrukken wij ook altijd het belang van preventie. Waarom? Omdat voorkomen beter is dan genezen! Een papiervisje is namelijk nooit alleen en datzelfde geldt voor muizen, houtwormen en alle andere ongediertesoorten.

Het bestrijden van een grote groep ongedierte is een tijdrovende en kostbare zaak. Daarom raden wij in alle gevallen aan om maatregelen te nemen, waarmee ongedierteplagen voorkomen kunnen worden.

De meest effectieve preventiemaatregelen, worden door onze ongediertebestrijders opgenomen in plaagdierbeheersingsplannen. Deze plannen voldoen aan de HACCP-voorschriften, waar je ongetwijfeld rekening mee wil houden. Wanneer je een dergelijk plaagdierbeheersingsplan of full-servicepakket afneemt, word je voorzien van een (werings-) advies, periodieke controles, een logboeksysteem, bestrijding en onderhoud op de door ons geleverde materialen. 

Kortom, wij voorkomen graag dat je museum of antiekwinkel tonnen aan schade oploopt. Neem voor betrouwbaar advies en deskundige hulp gerust contact op. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. 

Waarom is het belangrijk dat je aandacht aan een ongedierteprobleem besteedt?

Het hebben van ongedierte geeft niet enkel een onbehaaglijk gevoel. Nee, veel ongediertesoorten kunnen serieuze schade aanbrengen. Ze kunnen je kostbare bezittingen aantasten en daarnaast het gezondheidsrisico van personeelsleden en bezoekers verhogen. 

Over het algemeen hebben musea en antiquairs het meest last van houtaantasters, papiervisjes, materiaalaantasters en papier- of zilvervisjes. Dit is een greep uit de vele nare gevolgen van de komst van deze ongediertesoorten:

  • materiaalaantasters, oftewel kevers en motten, veroorzaken gaten in kostbare bezittingen van textiel. 
  • Muizen verorberen de etenswaren, die je aan je bezoekers wilde verkopen.
  • Papiervisjes vernielen documenten, die vanwege hun historische betekenis van onschatbare waarde zijn.
  • Houtaantasters zoals houtwormen en huiszwammen, verzwakken de constructie van je pand of doen antieke houten meubelen instorten. 
Liever teruggebeld worden?
Vul je gegevens in en de bestrijder belt je direct!

Hoe komt ongedierte in een museum of bij een antiquair terecht?

Doordat musea en antiquairs voor vele ongediertesoorten aantrekkelijke toevluchtsoorden zijn, zijn er enorm veel mogelijkheden waarop zij zichzelf toegang tot de panden verschaffen. De mot bevindt zich bijvoorbeeld vaak al in een stoffen object, dat het gebouw binnenkomt. Terwijl muizen zichzelf binnenlaten door gaatjes van enkele millimeters. 

Doordat er zo enorm veel manieren zijn waarop ongedierte je museum of antiekwinkel binnen kan komen, is het voorkomen ervan enorm moeilijk. Wij willen je hier zeer graag een handje bij helpen.

Hoe gaat ongediertebestrijding in zijn werk?

Veel ondernemers schakelen pas een ongediertebestrijder in, wanneer zij ongedierte in hun bedrijf signaleren. Omdat wij willen voorkomen dat er schade wordt opgelopen, schieten wij deze ondernemers direct te hulp. We gaan eerst over op ongediertebestrijding en geven daarna advies over wering en preventie voor de langere termijn. 

Doordat wij inmiddels alweer enige tijd meedraaien, weten wij met elk probleem raad. Zo kunnen we muizen met vallen bestrijden en gaan we houtaantasters weer met speciale injecties te lijf. We zijn door de jaren heen creatief geworden in het vinden van oplossingen. 

Wat kunnen onze ongediertebestrijders voor jou betekenen?

Wanneer je contact met ons opneemt, zullen wij zo snel mogelijk bij je langs komen. Wij brengen dan het probleem in kaart en gaan samen kijken naar een oplossing. Uiteraard kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij kunnen je dan meer vertellen over onze plaagdierbeheersingsplannen en full-servicepakketten.

Kortom, wij willen je graag van dienst zijn. Want van ons culturele erfgoed blijf je af! Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar telefonisch of via het onderstaande contactformulier.

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9,2
613 beoordelingen

Miranda

Goed bereikbaar, snel een afspraak gekregen, duidelijk en goed geadviseerd, netjes gedaan

Maarten

Gaudo reageert snel en adequaat. Communiceert vooraf helder en duidelijk over prijs en uitvoering van werkzaamheden. Maakte na afloop foto's van situa...

Lees de hele review

Peter

Prima geholpen en ook zeer snel!

Professional illustratie

Van welk ongedierte heb je last?

Ongedierte bestaat in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan knaagdieren, zoals muizen en ratten. Of denk aan insecten, zoals wespen, vlooien, kakkerlakken, zilvervisjes of papiervisjes. Enge beestjes? Gelukkig brengen ze onze bestrijders niet zomaar van hun stuk. Hier zie je de meest voorkomende gevallen van ongedierte bestrijden op een rij:

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder