Restaurants, cafetaria’s en andere eetgelegenheden

De wereld van de foodservice is dynamisch. De consument wordt kritischer en de wet- en regelgeving rondom hygiëne strenger. Als ondernemer met een eigen eetgelegenheid, voel je de NVWA ongetwijfeld in je nek hijgen. Om fluitend door hun controles te komen en ontevreden gasten te voorkomen, moet jouw beleid rondom ongedierte piekfijn in orde zijn. Maar hoe kun je dit bewerkstelligen? Wij leggen het je graag uit.  

Snel weer vrij van ongedierte?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Geen voorrijkosten
085 - 029 2200
25+ aangesloten bestrijders
100.000+ bedrijven geholpen
99% beveelt ons aan

Wat kunnen wij voor je betekenen?  

Je zult als ondernemer met een eigen eetgelegenheid, mee willen buigen met de ontwikkelingen en daar willen de ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt je graag bij helpen. Wij kunnen jouw onderneming beschermen tegen ongedierte en daarmee gelijktijdig je goede reputatie veiligstellen. 

Als je onze professionals contacteert en reeds kampt met een ongedierteprobleem, wordt er direct overgegaan op bestrijding. Tevens wordt bepaald hoe ongedierteproblemen in de toekomst voorkomen kunnen worden, omdat preventie minstens net zo belangrijk is als de bestrijding zelf.

Hoe kunnen wij je helpen bij de preventie van ongedierteproblemen?

Uiteraard staan wij jou ook bij wanneer je ongedierteplagen wilt voorkomen. Onze ongediertebestrijders bieden plaagdierbeheersingsplannen aan, die voldoen aan de HACCP-voorschriften. Er wordt bovendien rekening gehouden met kwaliteitsnormen en hygiënecodes. Wij weten dat de NVWA tijdens de periodieke controles streng controleert op ongediertewering en wij houden hier dan ook altijd rekening mee. Wanneer je een plaagdierbeheersingsplan of full-servicepakket afneemt, ga je een langdurige zakelijke relatie met onze bestrijders aan. Je wordt voorzien van een (werings-) advies, periodieke controles, een logboeksysteem, bestrijding en onderhoud op de door ons geleverde materialen.

Kortom, jij zorgt voor je gasten en wij zorgen voor jou. Neem voor betrouwbaar advies en deskundige hulp telefonisch contact op. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. 

Waarom is het belangrijk dat je aandacht aan een (mogelijk) ongedierteprobleem besteed?

Als je bijvoorbeeld een eigen restaurant bezit is het belangrijk dat je aandacht aan een mogelijk ongedierteprobleem besteed, omdat de NVWA dit ook doet. Deze organisatie, die jouw onderneming periodiek zal controleren, vindt het onder meer zeer belangrijk dat de ongediertewering in orde is.

Wanneer dit niet het geval is, zal je bij de controle dus op de vingers worden getikt. Natuurlijk heeft de NVWA een flink aantal gegronde redenen om ongediertewering zo hoog in het vaandel te hebben staan. De meest voorkomende ongediertesoorten in de foodservice branche zijn namelijk: muizen, vliegen, kakkerlakken en eventueel wespen op het terras. Als deze ongewenste dieren zich in jouw eetgelegenheid bevinden, kunnen ze jou en de gasten enorm veel schade berokkenen. Vijf gevolgen van deze ongediersoorten in je eetgelegenheid kunnen zijn dat:

  • gasten ziektes oplopen zoals salmonella, dysenterie, cholera en parasitische wormen;
  • je keuken en eetzaal onaangenaam beginnen te ruiken;
  • je etenswaar wordt aangevreten;
  • werknemers hun werkzaamheden niet meer kunnen uitvoeren;
  • je onderneming reputatieschade lijdt.
Liever teruggebeld worden?
Vul je gegevens in en de bestrijder belt je direct!

Hoe komt ongedierte in je eetgelegenheid terecht?

Een goede locatie is voor iedere eetgelegenheid van groot belang. Veel restaurants worden daarom in sfeervolle en oudere panden ondergebracht middenin de binnensteden. Deze panden zijn voor ongedierte makkelijk te betreden door de vele kieren en gaten. Echter, ook wanneer je jouw zaak in een modern jasje hebt gestoken, kan ongedierte naar binnenglippen. Je hebt tenslotte vaak voedsel over en daar zijn zowel muizen als kakkerlakken en vliegen dol op. Zij willen dus best wat meer moeite doen om bij jou op bezoek te komen en op de plek van bestemming verstoppen ze zich goed. Zo willen kakkerlakken graag verblijven op warme en vochtige plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan plekken onder vaatwassers of achter koelkasten.

Hoe gaat ongediertebestrijding in een onderneming in zijn werk?

Iedere ongediertesoort wordt op andere wijze bestreden. Voor kakkerlakken zijn zelfs meerdere bestrijdingsmethodes geschikt. Er worden bijvoorbeeld vallen voor kakkerlakken gebruikt, die ook een preventieve werking hebben. Als er een kakkerlak in de val zit, weet men dat er actie ondernomen moet worden voordat er een plaag ontstaat. Een professionele bestrijder kan met je op zoek gaan naar de meest effectieve methode om het ongedierte te bestrijden en te voorkomen. Onze ongediertebestrijders gaan uiteraard discreet en grondig te werk.

Wat kunnen onze ongediertebestrijders voor jouw onderneming betekenen?

Als je wel wat steun en advies kunt gebruiken, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij kunnen je dan meer informatie verschaffen over onze plaagdierbeheersingsplannen en full-servicepakketten. Schroom niet om eens te bellen en te informeren naar de mogelijkheden. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar via de telefoon of het onderstaande contactformulier.

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9,2
613 beoordelingen

Bert

Vakkundig gedaan ik ben ze kwijt een telefoontje en ze komen en op de afgesproken tijd

Jose

Ik vond rare kevertjes in mijn huis die op boktor leken. Toch even informatie gevraagd, een foto gestuurd en heel snel teruggebeld en gerustgesteld. M...

Lees de hele review

H.J.

Probleem zat eigenlijk bij de buren maar is door aob perfect opgelost. De aob-mederwerker was perfect op tijd en gaf veel informatie over ongedierte...

Lees de hele review
Professional illustratie

Van welk ongedierte heb je last?

Ongedierte bestaat in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan knaagdieren, zoals muizen en ratten. Of denk aan insecten, zoals wespen, vlooien, kakkerlakken, zilvervisjes of papiervisjes. Enge beestjes? Gelukkig brengen ze onze bestrijders niet zomaar van hun stuk. Hier zie je de meest voorkomende gevallen van ongedierte bestrijden op een rij:

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder