Uw lokale houtwormbestrijder in Nijmegen

Kleine gaatjes in houtwerk en hoopjes zaagsel onder uw houten balken duiden op de aanwezigheid van houtworm in uw huis of in uw bedrijfspand. U wilt nog jaren genieten van uw prachtige pand en dus wilt u een houtwormplaag voorkomen.

Wordt de houten constructie in uw huis, schuur of bedrijfspand aangetast en wilt u meer weten over houtworm bestrijden in Nijmegen? Wij zijn Beestjes Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ongediertebestrijders, die u binnen een mum van tijd te hulp kunnen schieten. Voor houtwormbestrijding in Nijmegen staan we vaak al binnen 24 uur na een melding voor uw deur.

Wij werken in Nijmegen al jaren samen met OBI Property Care Ongediertebestrijding & Inspectie. Deze professionele bestrijdingsdienst helpt iedereen op een snelle, verantwoorde en doeltreffende wijze af van die irritante houtaantasters. Bedrijfseigenaren, huisbezitters, eigenaren van een kerk, aannemers en makelaars: allen kunnen zij een beroep doen op OBI Property Care Ongediertebestrijding & Inspectie.

U kunt er vanuit gaan dat onze bestrijders milieuvriendelijk te werk gaan, beschikken over de juiste papieren en zich aan de regels houden wanneer zij houtworm bestrijden.

Houtworm in uw huis of bedrijfspand

Wist u dat een houtworm het hout in gebouwen zodanig kan aantasten, dat het gebouw instort? Veel kerken, molens, huizen en oude schuren hebben het al moeten ontgelden. Houtwormen zijn dus echte veelvraten en een bezoek van deze beestjes slaat u dan waarschijnlijk ook vriendelijk af.

Enigszins verwarrend, maar wel goed om te weten, is dat ‘houtworm’ een verzamelnaam betreft voor een aantal torren en kevers. Zo behoren de boktor en de spinthoutkever ook tot deze familie. De term ‘houtworm’ wordt hierbij gebruikt om de larve- of wormfase van deze insecten aan te duiden. In deze fase wordt er door de diertjes ook daadwerkelijk hout gegeten.

U zit vast niet te wachten op deze veelvraten, maar toch is de kans aanzienlijk groot dat u in aanraking komt met de houtworm. De familie Houtworm is namelijk erg groot. Ervaart u overlast van houtworm? Doe dan een beroep op onze ongediertebestrijders. Zij hebben jarenlange ervaring met houtworm bestrijden in Nijmegen.

Overlast herkennen van een houtwormplaag

Houtwormen kunnen veel schade aanrichten. Zo kunnen de dieren een prachtige houten kast ruïneren, maar in het ergste geval zelfs een heel gebouw laten instorten. Voorkom voorgenoemde scenario’s en herken tijdig de signalen die duiden op de aanwezigheid van houtworm.

Controleer geregeld het houtwerk dat aanwezig is in uw huis of bedrijfspand. Vallen de volgende zaken u op? Dan heeft u naar alle waarschijnlijkheid bezoek gehad van houtwormen.

  • Ziet u kleine gaatjes in het houtwerk? Dit zijn de openingen waar de houtworm uitkomt.
  • Er is zaagsel zichtbaar onder de uitvliegopeningen.
  • U ziet zo nu en dan witte wormen kruipen rondom het houtwerk.
  • Er zijn veel volwassen kevers of torren zichtbaar in de buurt van het houtwerk.

Herkent u de vier signalen die zijn benoemd en wilt u meer informatie van onze bestrijder die alles weet over houtworm bestrijden in Nijmegen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085 - 029 2200. Wij staan binnen no-time bij u op de stoep en wij bieden u bovendien vijf tot tien jaar garantie op onze uitgevoerde werkzaamheden!

Kosten houtworm bestrijden in Nijmegen

Bij de een wordt een heel huis opgepeuzeld door houtworm, bij iemand anders maar één balk. Kortom, geen enkele situatie is hetzelfde. Vaak is een inspectie op locatie dan ook gewenst, om tot een juiste aanpak en inschatting van de kosten van houtworm bestrijden in Nijmegen te komen. Hierdoor komt u achteraf nooit voor verassingen te staan én betaalt u nooit te veel!

Het houtwormprobleem in uw huis of bedrijfspand wordt vakkundig opgelost door ongediertebestrijders. Daarbij geven zij u advies over hoe u houtworm kunt voorkomen. U kunt er dus zeker van zijn dat u met raad en daad bent bijgestaan, wanneer onze bestrijdingsdienst uw huis of bedrijfspand in Nijmegen weer verlaat.

Ontdekt u na de werkzaamheden van onze bestrijders toch nog houtwormen? Wees gerust! Op onze uitgevoerde werkzaamheden bieden wij namelijk vijf tot tien jaar garantie.

Houtwormpreventie: voorkomen is beter dan bestrijden

Is er nog niet sprake van een houtwormplaag, maar wilt u problemen met houtworm in Nijmegen wel voorkomen? Er zijn een aantal preventieve maatregelen die u kunt treffen.

  1. Behandel uw houten constructies preventief met was, verf, beits of lak. Houtwormen zijn namelijk dol op onbewerkt hout!
  2. Controleer nieuw hout, bijvoorbeeld takken uit het bos, op de aanwezigheid van houtworm. 
  3. Doe een beroep op onze gediplomeerde bestrijders. Dankzij hun jarenlange ervaring herkennen onze bestrijders de signalen van houtworm al in de eerste stadia. Het risico op een houtwormplaag wordt hierdoor aanzienlijk kleiner gemaakt.

Wilt u meer weten over een houtworminspectie en het bijbehorende kostenplaatje? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085 - 029 2200. Wij voorzien u dan graag van meer informatie!

Offerte en werkwijze aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in Nederland. Bel 085 - 029 2200 of vul onderstaand formulier in voor een offerte, werkwijze en het maken van een afspraak!