Uw lokale ongediertebestrijder voor Leeuwarden

Bah, u heeft ongedierte in huis, rondom huis of in uw bedrijfspand ontdekt. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. Wij zijn Beestjes Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ongediertebestrijders, die u binnen een mum van tijd te hulp kunnen schieten. Voor ongediertebestrijding in Leeuwarden staan we vaak al binnen 24 uur na een melding voor uw deur.

In Leeuwarden werken we samen met Traas Noord-Nederland. Eigenaar Allard Westra heeft jarenlange ervaring met het bestrijden van ongedierte. “Als je weet hoe ongedierte leeft, kun je het ook bestrijden. We hebben veel ervaring en houden onze kennis op peil door continue nascholing.”

Allard raakte jaren geleden geïnteresseerd in het beroep van ongediertebestrijder. “Toen ik een mollenvanger aan het werk zag bij het boerderijtje van mijn vader, leek mij dat ook wel wat. Zo ben ik in het vak gerold."

Traas Noord-Nederland helpt u op verantwoorde en effectieve wijze van ongedierte zoals muizen, ratten, wespen en vlooien af. Al onze bestrijders zijn gediplomeerd, bestrijden via de opgestelde richtlijnen en hebben milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan.

Allard Westra Traas Ongediertebestrijding

Ongedierte in en rondom uw huis of bedrijf

Zonder dat u hier om verlegen zit kunt u al snel last hebben van ongedierte. Een nieuw seizoen brengt, ondanks mooie zomerse of winterse momenten, ook ongedierte met zich mee. Op een warme zomerdag zitten wespen om een verfrissend zoet drankje verlegen of vallen muggen u lastig om hun dorst te lessen. In de koude wintermaanden als het buiten guur is komen de muizen en ratten een warm plekje bij u in huis opzoeken.

Het gehele jaar door is er helaas een grote kans op ongedierte in huis, de tuin of uw bedrijf. Een enkel beestje vormt gelukkig niet direct een probleem, maar ondervindt u overlast of creëert het ongedierte onhygiënische of gevaarlijke situaties? Dan komen onze ongedierte bestrijders u graag uit deze benarde situatie redden.

Van welk ongedierte heeft u last?

Er zijn veel verschillende soorten ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan muizen, wespen of vlooien, maar ook aan kakkerlakken of papier- en zilvervisjes. Gelukkig brengt u onze bestrijders niet zomaar van hun stuk. De meest voorkomende ongedierte in Leeuwarden op een rij:  

Staat uw ongedierte er niet tussen of is het lastig om uw ongedierteprobleem te beschrijven? Dat geeft niks. We komen graag even bij u langs om het type ongedierte vast te stellen en voorzien u direct van advies, een offerte of gaan over tot ongediertebestrijding.

Kosten van ongediertebestrijding

De manier waarop de ongediertebestrijders te werk gaan kan per beestje, situatie en locatie verschillen. Er kunnen dan wel muizenkeutels in de keuken gevonden zijn, het muizennest kan in zo'n geval wél op zolder zitten. De bestrijding van een enkele mol is van een hele andere orde dan een duivenplaag of wespenplaag. Onze bestrijders komen zoveel verschillende problemen tegen, iedere situatie is weer anders. Een inspectie op locatie is in veel gevallen dan ook gewenst om tot een aanpak en inschatting van de kosten voor ongedierte bestrijding te komen.

De kosten voor ongediertebestrijding worden berekend aan de hand van meerdere factoren:

  • de ongediertesoort
  • de grootte van de plaag
  • de locatie en de ernst van de situatie
  • de inzet van materieel, apparatuur en bestrijdingsmiddelen om het ongedierteprobleem te lokaliseren en op te lossen
  • de benodigde tijd om het ongedierteprobleem te bestrijden en in de toekomst te voorkomen

We maken in overleg met u een plan van aanpak en kostenberaming op basis van de inspectie bij u in Leeuwarden. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt of achteraf voor een verrassing komt te staan. Onze ongediertebestrijders lossen het ongedierteprobleem vakkundig op en geven u ook advies in het voorkomen van ongedierte. Wanneer onze bestrijdingsdienst uw huis of bedrijf in Leeuwarden weer verlaat bent u dus goed ‘bewapend’ tegen dit gespuis.

Ongediertepreventie: voorkomen is beter dan bestrijden

Ook in de wereld van ongedierte geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom kunt u naast ongedierte bestrijden in Leeuwarden ook bij ons terecht voor ongediertepreventie, zowel zakelijk als particulier. Een full service pakket voor preventie van veelvoorkomende ongedierte, zoals muizen, ratten, bedwantsen en mieren behoort tot de mogelijkheden. Daarbij krijgt u onder meer een logboeksysteem, periodieke controles, ongediertebestrijding en onderhoud op de door ons geleverde materialen.

Offerte en werkwijze aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder in Leeuwarden? Bel 085 - 029 2200 of vul onderstaand formulier in voor een offerte, werkwijze en voor het maken van een afspraak!

Leeuwarden herbergt veel historie, maar ook ongedierte

Leeuwarden heeft een mooi oud centrum met allerlei grachten. Dagjesmensen komen hier graag voor de bezienswaardigheden, zoals de historische gebouwen en om heerlijk te varen op een zonnige dag. De oude bebouwing is inmiddels gemengd met nieuwbouw. Dit geeft niet alleen een mooi stadsgezicht, het zorgt ook voor meer ongedierte. De oude panden zorgen voor onderdak voor muizen en ratten, want die kunnen heel gemakkelijk door de kleine kiertjes in de muren naar binnen sluipen. De nieuwbouw heeft op haar beurt weer last van ander ongedierte: zilvervisjes. Die zijn gek op de hoge luchtvochtigheid in de nieuwe gebouwen en verdwijnen echt niet vanzelf!

Leeuwarden is ook een studentenstad. Er zijn hier diverse hogescholen en vestigingen van universiteiten gevestigd. Dit trekt maar liefst zo’n 20.000 studenten naar de stad, waarvan een bijna de helft zich hier ook huisvest. Veelal wonen studenten in studentenwoningen, omdat dat financieel aantrekkelijker is. Helaas worden deze huizen niet altijd goed schoon gehouden, waardoor ongedierte wordt aangetrokken. Muizen, vliegen, ratten en kakkerlakken trekken maar al te graag bij de studenten in.

In en rond Leeuwarden is van alles te doen en te beleven. Van een stadswandeling met een gids tot bootje varen in de grachtengordels en van ‘shop-till-you-drop’ tot een heftige avond uit! Deze veelzijdigheid trekt elk jaar duizenden bezoekers, die ook graag blijven overnachten in de stad. Daar heeft de horeca goed op ingespeeld, want er de keuze uit hotels, hostels en B&B’s is erg groot. Men kan zelfs op een boot overnachten. Helaas kampen deze plekken steeds vaker met ongedierte, namelijk de bedwants. Toeristen nemen deze beestjes ongemerkt mee op hun reis en laten ze ook ongemerkt achter in hun hotelkamer. De bedwantsen kunnen binnen enkele weken voor een plaag zorgen. Tenzij er hulp wordt ingeroepen van een professionele ongediertebestrijder.

U bent niet de enige met ongedierte

Door onze jarenlange ervaring met plaagdierbestrijding in Leeuwarden, weten we dat het een vervelend probleem is waar heel veel huiseigenaren en ondernemers mee te maken hebben of krijgen. Vanuit Leeuwarden krijgen we vooral meldingen van muizen, ratten, duiven en vliegen. Dit soort ongedierte zorgt heel snel voor een ware plaag!

Onze ongedierteverdelgers worden vaak ingehuurd in de gemeente Leeuwarden door VVE’s, woningbouwverenigingen, studentenverenigingen, zorginstellingen, horecabedrijven, winkeliers, huiseigenaren, aannemers en makelaars. Zij ondervinden, waarschijnlijk net als u, allemaal in meer of mindere mate last van het ongedierte, waar Leeuwarden naast de historische binnenstad om bekend staat. We begrijpen dat het uitermate vervelend is als een muizenfamilie in uw woning zit of dat uw kantoorpand wordt geterroriseerd door allerlei kruipend ongedierte en uw belangrijke papieren worden aangetast.

Om deze nare scenario’s te voorkomen proberen veel mensen zelf de jacht te openen naar de beestjes. Echter, we raden dit ten zeerste af. We spreken uit ervaring als we zeggen dat dit soort oplossingen vaak erg duur is en niet het gewenste effect bereikt. Om er zeker van te zijn dat u of uw klanten niet in aanraking komen met ongedierte, heeft u de hulp nodig van een gespecialiseerd ongediertebestrijdingsbedrijf. We helpen u graag van de beestjes af. Uiteraard kunnen we afspraken strategisch plannen, zodat bijna niemand merkt dat ons ongedierteteam aan het werk is.

Wees het ongedierte te slim af!

Een ongedierteplaag krijgt u vroeg of laat. In Leeuwarden is er bijna geen ontkomen aan, vanwege de eerder genoemde grachten (hier zijn vooral bruine ratten dol op) en de vele studentenwoningen (muizen, kakkerlakken en vliegen komen hier op af). Ongedierte is in een grote stad als Leeuwarden niet te stoppen. Tenzij u ons preventief ons werk laat doen. Op die manier voorkomt u een muizenplaag in uw kantoorpand of dat uw huis wordt gebruikt als toevluchtsoord van ratten. Akelige situaties die u liever voorkomt dan geneest!

Preventie van ongedierte zorgt ervoor dat de beestjes geen kans hebben zich te nestelen in uw pand, hotel of woning in Leeuwarden. Onze voorzorgsmaatregelen worden periodiek ingepland, waarbij we meerdere keren per jaar langskomen om uw pand, hotel of huis te beschermen tegen ongedierte. Ook bij preventieve aanpak van ongediertebestrijding geldt dat we graag met u meedenken en de afspraken strategisch kunnen plannen, waardoor er weinig tot geen overlast door uw klanten of gasten wordt ervaren.

Wij weten als geen ander hoe vervelend en ongewenst ongedierte is in of rond uw pand. Daarom doen we er alles aan om binnen 24 uur na een melding met de bestrijding te starten. Uw reputatie staat namelijk op het spel. We komen zowel bij particulieren als bij bedrijven in Leeuwarden. Zorg dat u de beestjes te slim af bent door ongediertepreventie te starten.

Veelvoorkomende ongedierteproblemen in Leeuwarden

Een wespennest in de grond in onze tuin. We gaan daar de boel afgraven en willen geen boze horde wespen als we starten. We horen graag van u.

zaterdag 5 mei 2018
Bol, Leeuwarden

Ik heb sinds afgelopen dinsdag last van enorm veel vlooien/luizen in mijn tuin. Ze zitten op mijn tuinstoelen, tuinpotten, kozijnen en muren. Ik heb heel weinig planten in mijn tuin en huisdieren heb ik niet. Ik heb dus geen idee waar het vandaan komt. Gisteren heb ik ze overgoten met heet water, maar nog steeds zijn ze niet weg. Wat kan ik hier aan doen?

dinsdag 24 april 2018
Camminghastraat, Leeuwarden

Ik heb een antieke kast waar hoogstwaarschijnlijk houtworm in zit. Bovenop de kast zitten een aantal gaatjes met zaagsel. Behandelen jullie dit ook?

woensdag 11 april 2018
Emmakade, Leeuwarden

Wij zijn ons huis aan het verbouwen en de keuken ligt open en sommige muren zijn er uit gehaald waardoor we nu veel beter kunnen kijken naar de vloeren en de binnenmuren in huis. We merkte al snel veel muizen keutels onder de keukenvloer en zelfs na het stofzuigen kwamen de keutels terug. Onze katten genieten er enorm van maar daardoor kunne we geen rattengif gebruiken. We weten ook niet precies waar hun nest is of hoeveel het er zijn. We willen graag versterking.

dinsdag 10 april 2018
Papaverstraat, Leeuwarden

Kunt u langskomen, ik heb last van vlooien.

maandag 12 maart 2018
Leeuwerikstraat, Leeuwarden

Afgelopen weekend uit logeren geweest met een oude slaapzak uit de berging. Nu op aantal plekken helemaal lek gebeten, ik denk dat er een paar verdwaalde bedwantsen in de slaapzak hebben gezeten of misschien op de slaapkamer van het logeeradres. Het plan is om de slaapzak gewoon af te branden en weg te gooien, of zou gewoon goed uitkloppen ook helpen?

maandag 29 januari 2018
Groningerstraatweg, Leeuwarden

Goedenavond, Ik geloof dat ik last heb van bedwantsen maar weet het niet geheel zeker. Ik heb in ieder geval de jeukende bultjes en kon de oorzaak niet vinden tot dit mij ter ore kwam. Is er de mogelijkheid dit met zekerheid vast te stellen?

zondag 7 januari 2018
Noordvlietstraat, Leeuwarden

Wij hebben sinds deze week een vreemde muffe geur achter onze koelkast. We kunnen daar echter niets vinden. Er zit achter de koelkast wel een muur waar hout op bevestigd zit. We dachten eerst dat de geur bij de koelkast weg kwam, maar ruiken de geur beneden bij de naad. Kan deze muffe geur door een eventuele dode muis komen ?

vrijdag 29 december 2017
Bijenhofstraat, Leeuwarden

Hallo, ik ben al meer dan een maand bezig om mijn huis vlooienvrij te krijgen maar ik krijg het niet helemaal onder controle. Ik woon in een kleine arbeiderswoning, een kamer beneden, twee kamers boven en een zolder. Er zijn twee katten die ik behandel met advantage, maar dit heeft nog niks verholpen. Ik hoor graag wat er mogelijk is. 

woensdag 27 december 2017
Marssumerstraat, Leeuwarden

Er zit een muis op zolder, wat te doen?

vrijdag 22 december 2017
Berkenstraat, Leeuwarden

Heb veel wespen buiten bij de dakkapel, komen ook binnen ondanks de hor. Wat kan ik doen? Moet ik een professional inschakelen?

maandag 9 oktober 2017
Melkemastate, Leeuwarden

Wat zijn de mogelijkheden voor het bestrijden van vlooien?

vrijdag 22 september 2017
Andringastate, Leeuwarden