Papiervisjes plaag

Wanneer een klein, schubbig en zilverkleurig wezentje over de vloer vliegensvlug wegglipt, is er een grote kans dat je een zilvervisje of het meer gevreesde papiervisje zag. Deze franjestaart kan met zijn reproductieve wil al snel voor een heuse papiervisjes plaag zorgen, die daarna het hele huis afgaat opzoek naar alles wat van papier is gemaakt.

Snel weer vrij van ongedierte?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0

Wat zijn de gevolgen van een papiervisjes plaag over de vloer?

Papiervisjes kunnen, ondanks hun kleine formaat, veel schade aanrichten. In sommige gevallen kan de schade behoorlijk in de cijfers oplopen. Voor bedrijven die veel gebruik maken van archieven met papieren documenten, zijn deze verschrikkelijke monsters een nachtmerrie. Maar ook de opgeborgen, belangrijke papieren op zolder zijn een lust voor het oog van papiervisjes.

Papiervisjes doen zich tegoed aan de belastingpapieren van 2014, die met bloed, zweet en tranen door jou zijn verwerkt, omdat de papieren rijk zijn aan cellulose. Materialen die gemaakt zijn van cellulose, zoals kartonnen verhuisdozen, behang en papieren documenten, zijn een traktatie voor een papiervisje.

Hoe ontstaat een papiervisjes plaag?

Papiervisjes sluipen het huis of een bedrijfspand binnen via kiertjes en gaatjes. Ze kunnen ook meeliften op oude boeken of kledingstukken, die naar binnen worden gedragen. Vrouwelijke papiervisjes gaan daarna opzoek naar de spermatofoor, die de mannetjes hebben achtergelaten en nemen deze capsule op.

Vrouwtjes leggen per keer zo’n drie eitjes en kunnen in hun hele leven wel honderd eitjes leggen. Deze eitjes, die ongeveer één millimeter groot en witgekleurd zijn, komen na zes weken uit. De nieuwe generatie papiervisjes is eerst witgekleurd, maar wordt grijsbruin na ongeveer vijf weken. Wanneer deze taaie rakkers niet bestreden worden kunnen ze soms wel vijf jaar oud worden.

Papiervisjes kunnen, wanneer dit nodig is, meer dan honderd dagen zonder voedsel. Bij een temperatuur van 16 graden Celsius nemen deze beestjes helemaal geen voedsel meer op en onder de 20 graden komen de eitjes van papiervisjes niet eens meer uit. Door de temperatuur lager te zetten kan een papervisjes plaag soms al worden voorkomen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Waar kun je papiervisjes in je bedrijfspand of huis vinden?

Je zou het niet zo snel verwachten, maar ook in nieuwbouwhuizen komen papiervisjes veelvuldig voor. Deze huizen zijn goed geïsoleerd en in het beton of cement kan nog wat bouwvocht zitten. Papiervisjes kunnen hierdoor goed gedijen in je nieuwe huis of bedrijfspand.

Andere plaatsen waar de papiervisjes zich voordoen zijn:

Plaatsen waar veel papier ligt opgeslagen. Vlakbij de CV-ketel, die in veel gevallen op zolder of de overloop staat. Kasten waar de CV-leidingen doorheen lopen. Geïsoleerde kelders waar het redelijk warm is. Papiervisjes houden niet van kou en kunnen dan geen voedsel opnemen of zich voortplanten. Door de temperatuur niet te hoog te zetten en het huis goed te luchten kunnen een paar papiervisjes niet uitgroeien tot een papiervisjes plaag.

Hoe kunnen wij een papiervisjes plaag bestrijden?

Een papiervisjespopulatie is in toom te houden wanneer de temperatuur in ruimtes niet te hoog is en er genoeg geventileerd wordt. Helaas zijn deze maatregelen niet genoeg om te papiervisjes te bestrijden en zijn hier andere methodes voor nodig. Ook de doe-het-zelf middeltjes zijn van tijdelijke aard en niet genoeg om een papiervisjes plaag aan te pakken.

Professionele ongediertebestrijders gebruiken, in de strijd tegen papiervisjes, methodes en middelen die niet voor particulier gebruik zijn toegestaan. Onze bestrijders kammen je huis of bedrijfspand eerst goed uit alvorens er een plan van aanpak wordt opgesteld. Hierna wordt er samen met jou gekozen voor een bestrijdingsmethode om de papiervisjes te bestrijden. Er wordt ook gekeken naar preventiemaatregelen, zodat je niet meer bang hoeft te zijn dat je door papiervisjes een hoofdstuk overslaat in je volgende literaire thriller!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
781 beoordelingen

Anouk uit Breda

Ze waren 2deuren verder bezig om een wespennest te verwijderen. Toen ik meneer aansprak over ons vermoedelijke wespennest heeft hij gelijk gekeken en...

Lees de hele review

Lucy uit Willemstad

Vriendelijk en snel geholpen.

Tillie uit Zaandijk

Ä 80 voor 5 minuten werk is best veel geld, maar gert-jan was vriendelijk, gaf goed uitleg, en de zelfde avond zagen we al geen wespen meer. Dus we zi...

Lees de hele review
Professional illustratie
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder