Papiervisjes in huis

Tot de ontdekking gekomen dat de verhuisdozen op zolder van ellende uit elkaar vallen nadat een bende papiervisjes zich tegoed hebben gedaan aan het karton? Dan is er waarschijnlijk een heuse plaag van papervisjes in huis aanwezig. Geen stukje papier of materiaal, dat bestaat uit cellulose, is veilig voor deze veelvraten!

Papiervisjes heb je liever niet op de koffie. Ze hebben niet alleen liever een kartonnen onderzettertje, ze zijn ook met velen en ze breiden zich in rap tempo uit. Ondanks dat het papiervisje een grotere voorkeur voor cellulose rijke producten heeft dan het zilvervisje, kan het toch moeilijk zijn om het verschil tussen een zilvervisje en papiervisje te ontdekken. Zie je deze beestjes lopen dan is het verstandig om eerst een onderscheid te maken tussen het zilvervisje en het papiervisje.

Snel weer vrij van ongedierte?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0

Wie van de twee? Heb je een zilvervisje of papiervisje in huis?

Beide beestjes hebben hun nadelen, maar een papiervisje kan zeer ernstige gevolgen hebben omdat hij alles wat van papier gemaakt is met liefde verorbert. Zilvervisjes hebben meer voorkeur voor schimmels en voedselresten, maar kunnen zich ook met gemak tegoed doen aan de post op de deurmat. Voor het bestrijden en voorkomen is het echter wel van belang om te weten om welke lastpost het gaat.

De verschillen tussen papiervisjes en zilvervisjes zijn:

  • Beide beestjes zijn zilverachtig van kleur, maar papiervisjes zijn bruiner en hebben haren op het lichaam terwijl zilvervisjes donkerder zijn en geen haren op het lichaam hebben.
  • De voelsprieten van papiervisjes zijn even lang als het lichaam, maar de voelsprieten van het zilvervisje zijn korter dan zijn lichaampje.
  • Zilvervisjes zitten liever in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, keuken of het toilet.
  • Papiervisjes zijn vaak te vinden op warme plekken (+18°C) met toegang tot papier en karton, zoals kelders, archiefruimtes, zolders en boekenkasten.

Hoe ernstig zijn de gevolgen van papiervisjes in huis?

Deze gulzigaards komen overal in het huis, maar zijn verzot op producten die rijk zijn aan cellulose. Cellulose vezels zijn onder andere te vinden in papieren documenten, behang, kartonnen verhuisdozen en boeken. Mochten ze geen papier of karton kunnen vinden dan doen papiervisjes zich ook tegoed aan stof. Dat betekent dat zowel de verhuisdozen op zolder met boeken en met kleding niet veilig zijn voor deze vreetzakken.

Je moet er niet aan denken dat papiervisjes als een stel termieten je archief door spitten en allemaal belangrijke documenten, zoals contracten, verzekeringspapieren en financiële documenten aan flarden gaan. Wanneer een papiervisjesplaag niet aangepakt wordt, kan deze met gemak binnen korte tijd je hele huis en de rest van de buurt papiervrij maken. In dat geval is het niet meer nodig om de papiercontainer bij de weg te zetten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Hoe zijn papiervisjes in huis te voorkomen?

In tegenstelling tot zilvervisjes, is het voorkomen van papiervisjes in huis moeilijker. Zilvervisjes kunnen zich niet reproduceren in een luchtdroge omgeving, maar voor het papiervisje is dit geen probleem. Papiervisjes zijn geen fan van kou en zoeken een ander verblijfsadres wanneer de vloer te koud wordt onder de voeten.

Enkele preventiemaatregelen, die je kunt nemen om papiervisjes in huis te voorkomen, zijn:

  • Goed ventileren. Dit is vooral van belang in papierrijke omgevingen, met opgeslagen archieven of verhuisdozen vol boeken of kleding.
  • Verwarming lager dan 16 graden zetten. Papiervisjes houden niet van koude ruimtes.
  • Toegang tot cellulose moeilijk maken door verhuisdozen te vervangen voor afgesloten kunststof boxen.
  • Naden en kieren goed afdichten met bijvoorbeeld kit. Het bespaard niet alleen op gasverbruik, maar de behandelde ruimte kan ook niet meer als schuilplaats voor het papiervisje dienen.

Hoe zijn papiervisjes in huis te bestrijden?

Er zijn verschillende bestrijdingsmiddelen te koop die zowel zilvervisjes als papiervisjes bestrijden. Deze middeltjes waaronder spuitbussen zijn meestal erg giftig door de stof pyrethroïden. Ze zijn giftig voor het milieu, andere insecten en vissen. Andere, meer milieuvriendelijke, sprays werken alleen wanneer dit direct op het papiervisjes wordt gespoten. Hierdoor wordt de papiervisjesplaag niet volledig uitgeroeid.

Onze ongediertebestrijders hebben jarenlange ervaring met de franjestaart familie, waartoe het papiervisjes behoort. Zij kunnen de juiste methode voor de bestrijding van papiervisjes samen met jou bepalen nadat er een inspectieronde is gedaan. Door onze bestrijdingsmethodes, die voor doe-het-zelf gebruik niet zijn toegestaan, kunnen onze ongediertebestrijders alle papiervisjes bestrijden en niet alleen diegene die bij toeval zijn aangetroffen. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen voor de bestrijding van papiervisjes of vakkundig advies!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
781 beoordelingen

Willem uit Nijmegen

Precies op de afgesproken tijd kwam een vriendelijke man aan de deur. Hij straalde vakkundigheid uit en verloste ons in no time van een vervelend wesp...

Lees de hele review

Henk uit Olst

Prima vakman deskundig en veilig.

Marlous uit Nieuwegein

Ik belde hem, omschreef het probleem en met 20 minuten stond hij voor de deur. Met een uur waren de wespen dood en alles stil. Zo fijn! Ben zo blij!

Professional illustratie
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder