Ratten bestrijden

De Nederlandse rioolbuizen beslaan samen meer dan 100.000 kilometer. Het lijkt er dus op dat er in ons rioleringsstelsel genoeg ruimte is voor het grote aantal ratten, dat er woont. En toch komen ze af en toe, ongevraagd, bij ons op visite.

De bruine rat komt het meest in Nederland voor. Vaak zorgen de kolonies van deze rattensoort voor overlast. Ze kunnen bijvoorbeeld brand veroorzaken door te knagen aan elektriciteitskabels. Ook kunnen ratten levensgevaarlijke ziektes overbrengen zoals salmonella en de ziekte van Weil. Bij deze laatste wordt de patiënt door de infectie geel en lijdt hij of zij aan nierfalen. Ratten staan echter het meest bekend om het veroorzaken van een pestepidemie honderden jaren geleden. 

Hoe kunt u ratten in huis of in uw bedrijfspand ontdekken?

Maar voor de vlam in de pan slaat, kunnen ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt, uw ratten bestrijden. Het kan wel zijn dat het enige tijd duurt voor u een rattenplaag opmerkt. Ratten zijn namelijk echte nachtbrakers. U ligt waarschijnlijk nietsvermoedend te slapen, wanneer de knaagdieren op stap gaan. En als ze zich in uw bedrijfspand verschuilen, bent u waarschijnlijk niet eens aanwezig wanneer ze ten tonele verschijnen.

Wees echter niet bang dat u zonder uw medeweten, een complete rattenkolonie huisvesting biedt. De volgende zaken doen namelijk al vermoeden dat u ratten in huis of in het bedrijfspand heeft:

 • Er liggen donkere en langwerpige uitwerpselen.
 • Er hangt een onaangename geur.
 • Er blijft niets over van de voedselvoorraad, want aan alles is geknaagd.
 • Er is zo nu en dan wat heen en weer geschuifel in de muren te horen.
 • Er is geen houten of plastic meubel meer zonder knaagschade.
 • Er zijn diverse holen buiten of binnen, waar jonge ratten in opgroeien.

Hoe kunt u ratten weren?

Weten dat ratten uw huishouden overhoop gooien, is één ding. De ratten bestrijden en voorkomen dat ze vrolijk terugkeren, is een tweede.

Voor het ratten weren zijn diverse handvaten. Wellicht is het allerbelangrijkste dat u de nare beesten niet onbewust verleidt met etenswaren. Het gezegde luidt niet voor niets ‘zo hongerig als een kerkrat’. Ratten zijn namelijk heuse veelvraten. Zorg er daarom voor dat voedsel goed wordt afgesloten en dat er geen afval buiten de daarvoor bestemde bakken slingert. Als de ratten in uw bedrijfspand de boel op stelten zetten, is het raadzaam om ook uw werknemers te vragen zorgvuldig met hun etenswaren om te gaan. 

Als u dit heeft gedaan, kunt u daarnaast besluiten het leidingwerk nog eens na te lopen. Ratten zien vaak mogelijkheid om via kapotte buizen naar u toe te sluipen.  

Hoe kunt u ratten bestrijden?

Als u al ratten in huis of in uw zaak heeft, bent u te laat met het nemen van maatregelen. Dan kan alleen professionele rattenbestrijding de rattenoverlast verhelpen. Het grote probleem is dat ratten vrijwel nooit alleen komen en daarom is het eigenhandig bestrijden van ratten vaak lastig.

Gelukkig kan één van onze ongediertebestrijders u te hulp schieten! Als u last van ratten heeft, staat een lokale bestrijder na een belletje razendsnel voor de deur. Hij gaat de strijd met deze plaagdieren aan en zal bekijken hoe de ratten in huis gekomen zijn. Bovendien kan hij aangeven wat het ratten bestrijden qua kosten met zich meebrengt. Tot slot gaat hij over op de daadwerkelijke rattenbestrijding. We zwaaien deze bruine monsters met plezier uit!

Via Beestjes Kwijt ratten bestrijden?

 • Direct contact met een geselecteerde lokale bestrijder uit uw buurt
 • 24/7 vrijblijvend bellen of mailen voor advies, offerte en bestrijding
 • Direct hulp inschakelen voor een vaste prijs incl. BTW en voorrijkosten
 • Spoed? Vaak dezelfde dag nog geholpen
 • Overal in Nederland altijd een gediplomeerde bestrijder in de buurt
 • Ratten bestrijden is voor onze ongediertebestrijders dagelijks werk
 • Neem zelf geen risico met chemische middelen en uw gezondheid

088 - 233 7853

Bah, heeft u overlast van
ongedierte in uw huis of bedrijf?

Direct contact met onze
lokale bestrijder uit uw regio...

…in een mum van tijd
uw ongedierte kwijt!