Professionele vliegenbestrijding

Een paar vliegen maken nog geen plaag. Het wordt wel problematisch als uw ramen of uw hele pand zwart ziet van de vliegen. Clustervliegen en grasvliegen zijn daar heer en meester in. Voor particulieren is een vliegenplaag al vervelend genoeg, maar bij horecabedrijven kan een plaag een regelrechte ramp betekenen voor de omzet. Geen paniek, want onze bestrijder slaat honderden vliegen in één klap!

  1. Contact opnemen voor vliegenbestrijding
  2. Afspraak maken voor vliegenbestrijding
  3. Voorbereiding op vliegenbestrijding
  4. Inspectie voor vliegenbestrijding
  5. Plan van aanpak vliegenbestrijding
  6. Uitvoering van vliegenbestrijding
  7. Nazorg bij vliegenbestrijding
  8. Hulp nodig bij vliegen bestrijden? Bel ons meteen!

Vliegenbestrijding

Contact opnemen voor vliegenbestrijding

Loopt het aantal vliegen uit de hand? In of rond uw woning of bedrijfspand? U kunt ons bellen of mailen wanneer u maar wilt. Beestjes Kwijt zorgt voor een rechtstreekse verbinding met een ongediertebestrijder uit uw regio. Hoe sneller u contact opneemt, hoe sneller onze professional u van uw vliegenplaag kan afhelpen.

Afspraak maken voor vliegenbestrijding

Het is goed mogelijk dat u niet precies weet met welke soort vlieg u te maken heeft. De bestrijder stelt u dan een belangrijke vraag: waar zitten de vliegen? Aan de hand van uw antwoord kan hij al ongeveer bepalen om welke soort het gaat. U kunt dan meteen een afspraak met hem inplannen.

Voorbereiding op vliegenbestrijding

Een plaag door clustervliegen of grasvliegen komt vrijwel alleen voor bij (horeca-)bedrijven. Beheert u een keuken en/of opslag? Belangrijk is dat u al het voedsel afdekt voor de bestrijding kan plaatsvinden. Zo komen er geen dode vliegen of bestrijdingsmiddelen in het eten terecht.

Inspectie voor vliegenbestrijding

Het is voor de bestrijder belangrijk om te weten waar de vliegenplaag precies voorkomt. Gewone vliegen veroorzaken amper plagen. Het zijn eigenlijk drie soorten die de meeste overlast veroorzaken: clustervliegen, grasvliegen en aasvliegen.

Clustervliegen en grasvliegen komen voor zodra een koud seizoen in aantocht is. Aasvliegen komen meestal voor bij warm weer, zeker als de kliko’s met rottend afval in tuinen of opslagplaatsen staan te broeien.

Clustervliegen zijn zo groot als gewone vliegen. Ze zoeken de warmte op in hoge gebouwen en maken door allerlei naden en kieren hun entree. Een plaag van deze vliegen kan heel snel gaan: van het ene op het andere moment kunnen er honderden vliegen door uw kamer razen! Clustervliegen kunnen ook massaal aan gevels geplakt zitten, die dan helemaal zwart zien. Ze overwinteren in het gebouw om in de warme maanden weer uit te vliegen. Het kan dan gebeuren dat ze plotseling huizen of bedrijven komen binnenvliegen.

Grasvliegen zijn zo klein als fruitvliegjes, maar ze doen vrijwel hetzelfde als clustervliegen. Ze kunnen in groten getale hele ramen bedekken. Het gebeurt vaak dat de bestrijder een hoogwerker moet laten komen om de vliegen te kunnen verwijderen. Grasvliegen zijn zo klein dat men ze in de kleinste naden en kieren kan terugvinden. Dit vereist een heel nauwkeurige bestrijding.

Een plaag van aasvliegen heeft voornamelijk met hygiëne te maken. Kliko’s die niet op tijd worden geleegd en gereinigd zijn populaire verblijven voor deze vliegen. Ook dode dieren trekken aasvliegen aan en moeten dus op tijd geruimd worden. Aasvliegen zitten veelal op rottend afval, maar een weg naar uw keuken is ook zo gevonden. Als de vliegen daar op uw voedsel gaan zitten, kunnen ze het met allerlei bacteriën besmetten.

Plan van aanpak vliegenbestrijding

Als het eenmaal duidelijk is welke vliegen overlast veroorzaken, kan de vliegenbestrijder een gericht plan van aanpak aan u voorstellen. Het bestrijden van vliegen kan op twee manieren: door insecticide te spuiten of door vliegenlampen op te hangen. Let wel, deze laatste methode is vrij prijzig en wordt vrijwel alleen door (horeca-)bedrijven aangevraagd. In sommige gevallen kan er zelfs wering aangebracht worden, maar dit wordt amper gedaan. Het is namelijk zeer lastig werk en de te behandelen ruimte moet er geschikt voor zijn.

Uitvoering van vliegenbestrijding

De vliegenbestrijder spuit een mengsel van water en insecticide op de plekken waar vliegen zitten. Hij gebruikt hiervoor de ‘Gloria’, dit is een hogedrukspuit. Zijn er grasvliegen of clustervliegen? Dan worden alle naden en kieren met insecticide behandeld. Bij aasvliegen moeten eerst alle rottende (voedsel-)resten verwijderd worden voordat de bestrijder tot actie kan overgaan.

Omdat insecticide giftig is, moet u voor minimaal twee uur uw pand verlaten. Gaat het om het behandelen van een (goed) afgesloten ruimte - zoals een opslag - dan hoeft u wellicht het pand niet uit. Gaat het om een zolder met een open trap naar beneden? Dan kunt u beter wel uw pand verlaten.

Een andere manier om vliegen te bestrijden is door vliegenlampen op te hangen. In deze lampen zit uv-licht. Dit licht trekt vliegen aan, die vervolgens op de kleefplaten achter de lampen blijven plakken. Deze lampen zijn goedgekeurd voor gebruik in de horeca en worden vrijwel alleen door bedrijven aangevraagd vanwege de kosten.

Voor het bestrijden van vliegen zijn ook ook elektrocutielampen beschikbaar. Deze lampen mogen echter niet gebruikt worden in de horeca. Zeker niet in keukens, omdat de vliegen die in de lampen terechtkomen door de hoogspanning uiteenspatten. De resten kunnen dan op de plekken dwarrelen waar voedsel staat of wordt bereid. Vanzelfsprekend is dat geen wenselijke situatie voor zowel klanten als dienstverleners. Bij gebruik in bedrijven is er voor deze lampen maar één uitzondering: ze mogen op overdekte terrassen gebruikt worden. Het is particulieren overigens wel toegestaan om elektrocutielampen in te zetten.

Nazorg bij vliegenbestrijding

Men kan clustervliegen en grasvliegen wel bestrijden, maar niet voorkomen. Ze laten namelijk een geurstofje achter op de plek van verblijf. Door dit stofje weten de vliegen dat ze specifiek op die plek kunnen terugkeren. Het is een heel karwei om clustervliegen definitief van een bepaalde plek te verwijderen.

Wat kunt u zelf nog doen? Na de bestrijding kan het zijn dat u de resten van de vliegen moet opruimen. Verder is het belangrijk dat u een oogje houdt op de hygiëne in uw woning of bedrijfspand. Zorg dat u de kliko’s op tijd leegt en reinigt om aasvliegen te voorkomen. Clustervliegen en grasvliegen zijn lastig te voorkomen, maar gelukkig kunnen onze bestrijders genoeg oplossingen bieden!

Hulp nodig bij vliegen bestrijden? Bel ons meteen!

Een vliegenplaag is voornamelijk voor bedrijven in de horeca een totale ramp. Niet alleen zijn de vliegen onhygiënisch; ze kunnen ook voor ernstige reputatieschade zorgen. Ook als particulier wenst u een zwerm niets goeds toe als de vliegen door uw woonkamer scheren. Beestjes Kwijt denkt graag met u mee, daarom hebben we de beste ongediertebestrijders weten te strikken. Wacht niet te lang, bel ons en maak een afspraak!

Offerte en werkwijze aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in Nederland. Bel 085 - 029 2200 of vul onderstaand formulier in voor een offerte, werkwijze en het maken van een afspraak!