Motten in huis

Oei! Ligt er aangevreten kleding in de kledingkast? Dan lijkt het erop dat je larven van motten in huis hebt! De mot knabbelt zelf niet aan de kleding, maar haar kinderen, de larven die ze achterlaat, wel. In deze blog lees je hoe je motten in huis kunt bestrijden, maar ook hoe je ze kunt vinden en voorkomen. Succes!

Snel weer vrij van ongedierte?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Geen voorrijkosten

Veroorzaken motten in huis schade?

In principe veroorzaken motten niet direct schade in huis, maar de kleine rakkertjes die ze op de wereld zetten, kunnen wel voor veel problemen zorgen. De larven van kleermotten leven van eiwitten die in wol, leer, bont en veren te vinden zijn. Ook larven van andere mottensoorten kunnen schade veroorzaken. Deze kleine insecten doen zich graag tegoed aan granen, gedroogd fruit, noten, bonen en zelfs chocolade!

Waar kun je motten in huis vinden?

Motten worden het meest aangetrokken tot donkere plekken, waar ze ongestoord hun eitjes kunnen leggen. Afhankelijk van het soort mot kunnen ze voorkomen op zolder tussen de opgeborgen kleding of tussen de rijst in de voorraadkast. Overdag kom je de motten meestal niet tegen, want dan hebben ze zich verstopt. Daarom worden motten ook wel nachtvlinders genoemd.

Hoe zijn motten in huis te voorkomen?

Bewaar je de zomerkleding tijdens de winter en de winterkleding tijdens de zomer op zolder? Dan hebben de motten de uitgelezen plek gevonden om hun mottenkindertjes op te laten groeien tot sterke, gezonde motten. Om te voorkomen dat er een nieuwe generatie mottenwondertjes in je huis ter wereld komt, kun je de volgende maatregelen nemen:

Maak textiel, dat voor lange duur opgeborgen wordt, goed schoon. Berg textiel op in afgesloten zakken. Lucht kasten en de zolder regelmatig, want zonlicht vinden motten niet zo fijn. Gebruik horren, want deze kunnen voorkomen dat motten zich een weg naar binnen kunnen banen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Hoe kun je motten in huis bestrijden?

Heb je toch twee motten in je oude jas gevonden ondanks de preventiemaatregelen? Het beste is om dan de aangetaste kleding te wassen op 60°C, in de zon te hangen of vier dagen in de diepvries te leggen. Daarnaast is het belangrijk om de rondvliegende motten zo snel mogelijk het huis uit te verjagen om meer mottenlarven te voorkomen.

Wanneer je een mottenplaag in huis ontdekt, is het aanschaffen van mottenvallen geen onnodige maatregel. Door het plaatsen van mottenvallen, zoals lijmvallen, kan een groot deel van de volwassen motten gevangen worden. Wanneer de mottenvallen de motten niet kunnen vangen dan is het beter je laatste toevlucht niet in insectensprays en chemische geurballen te zoeken. Deze producten hebben werkzame stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je kleding, maar ook voor je gezondheid.

Hoe gaat het bestrijden van motten in zijn werk?

Het professioneel bestrijden van motten en mottenlarven gaat als volgt: onze ongediertebestrijders inspecteren eerst je huis of bedrijfspand op motten en broedplaatsen met mottenlarven. Daarna bepalen ze de geschikte bestrijdingsmethode voor het mottenprobleem. De gekozen bestrijdingsmethode wordt altijd met jou afgestemd.

Onze ongediertebestrijders bestrijden zowel de motten als de mottenlarven, zodat er later niet nog een mottenplaag ontstaat. Neem contact met ons op om te voorkomen dat twee motten en hun familieleden je oude jas helemaal oppeuzelen!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
766 beoordelingen

Kim uit Bocholtz

Snel en vakkundig werk

Paul uit Nieuw vennep

Fijn geholpen door een keurige jongen kevin genaamd

Rolf uit Enschede

Er werd snel een afspraak gemaakt, ik werd vooraf nog even gebeld en er is grondig onderzoek gedaan en maatregelen zijn getroffen in overleg. Deskundi...

Lees de hele review
Professional illustratie
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder