Professionele motmuggenbestrijding

Motmuggen worden ook wel rioolvliegen of aalputmotjes genoemd, ook al gaat het hier om een muggensoort. Ze leven van vocht en rottend voedsel en kunnen dus bacteriën verspreiden. Dit is geen prettig idee, zeker niet als u ze ook op uw eigen voedsel aantreft. Motmuggen richten geen directe schade aan, maar in groten getale kunnen ze veel overlast veroorzaken. Ze leggen namelijk 200 eitjes per keer die al na twee dagen uitkomen. Gelukkig kunt u Beestjes Kwijt sneller bellen dan dat zij zich kunnen voortplanten.

  1. Contact opnemen voor motmuggenbestrijding
  2. Afspraak maken voor motmuggenbestrijding
  3. Voorbereiding op motmuggenbestrijding
  4. Inspectie voor motmuggenbestrijding
  5. Plan van aanpak motmuggenbestrijding
  6. Uitvoering van motmuggenbestrijding
  7. Nazorg bij motmuggenbestrijding
  8. Hulp nodig bij motmuggen bestrijden? Bel ons meteen!

Motmuggenbestrijding

Contact opnemen voor motmuggenbestrijding

Beestjes Kwijt helpt u graag in contact te komen met een ongediertebestrijder. U belt of mailt ons en u krijgt rechtstreeks contact met een professional. Hij zal u wat vragen stellen ter voorbereiding. Heeft u op dit moment last van een lekkage ergens in uw pand? Of is er in het verleden een lekkage geweest? Heeft u misschien problemen met uw riolering? Misschien is er wel apparatuur, zoals een wasmachine of een vaatwasser, losgeschoten? Overlast door motmuggen wordt meestal door verstopte afvoeren en kapotte leidingen veroorzaakt.

Afspraak maken voor motmuggenbestrijding

Voordat uw motmuggenprobleem aangepakt kan worden, is het belangrijk dat eerst naar de oorzaak wordt gekeken. Het kan zijn dat u niet weet of er lekkages zijn of dat er problemen zijn met uw riool. In dat geval is het raadzaam om eerst een rioolvakman in te schakelen voor u de bestrijder laat komen. Mogelijk heeft u al een rioolvakman ingeschakeld en heeft deze al de nodige reparaties uitgevoerd. U kunt dan meteen een afspraak maken met onze motmuggenbestrijder die u definitief van de plaag kan bevrijden.

Let op: het is mogelijk dat u eerst de rioolvakman heeft laten komen, maar dat deze zijn werk door de vele motmuggen niet heeft kunnen uitvoeren. Motmuggen zitten in afvoeren, riolen en vaak ook  in kruipruimtes. Als uw kruipruimte bijvoorbeeld helemaal vol zit met motmuggen, is het lastig voor de rioolvakman om zijn werk te doen. U dient dan toch eerst een ongediertebestrijder in te schakelen.

Voorbereiding op motmuggenbestrijding

Aan de hand van de vragen van de bestrijder kunt u zelf al nagaan waar de mogelijke oorzaak van de motmuggenplaag ligt. Misschien weet u al meteen te zeggen waar ze vandaan komen. Motmuggen lijken op kleine vlindertjes en hebben haartjes op hun vleugels. Ze rusten overdag en worden in de avond en de nacht actief. Overdag kunt u ze wellicht op muren zien zitten of op plekken waar schaduw is. Als de avond begint, gaan de motmuggen op zoek naar voedsel voor zichzelf en hun larven.

Motmuggen kruipen, want ze kunnen niet heel goed vliegen. Ze kunnen ook niet bijten of steken en dat is op zich al fijn om te weten. Kortom, alles wat u opvalt aan dit ongedierte, kunt u doorgeven aan de bestrijder voordat deze bij u op bezoek komt. Het is mogelijk dat u voorafgaand aan de bestrijding uw vloeren moet ontruimen, zodat de bestrijder goed bij de bron van de plaag kan.

Inspectie voor motmuggenbestrijding

De ongediertebestrijder zoekt naar plekken waar de motmuggen hun broedplaatsen zijn begonnen. Vaak zijn dat op plekken waar ook het voedsel zich bevindt. Om hoeveel broedplaatsen gaat het? Zoals gezegd kunnen motmuggen zich zeer snel voortplanten. Ze zoeken vervuilde en/of vochtige plaatsen om hun eieren in te kunnen leggen. Denk aan rottend organisch afval (dat tegelijkertijd ook dient als voedsel) of aan troebel stilstaand water in huis (verstopte wasbakken, toiletten of douches, grondwater in kruipruimtes, rioleringen) of in de tuin (bijvoorbeeld in beerputten, regentonnen, mesthopen of vijvers).

Plan van aanpak motmuggenbestrijding

De motmuggenbestrijder stelt een plan van aanpak op om de motmuggen in uw pand te bestrijden. In huis zijn de broedplaatsen vaak in kruipruimtes aanwezig. Als dat zo is, dan hoeft u tijdens de bestrijding uw huis niet uit, ook al wordt daar gif gebruikt. Tenzij de kruipruimte zich, bijvoorbeeld, onder een open keuken bevindt. Het kan ook zijn dat de motmuggen zich naar andere kamers in uw huis hebben verspreid. In deze laatste twee gevallen dient u tijdens de bestrijding minstens twee uur uw huis te verlaten, omdat er insecticide wordt gebruikt. Als er sprake is van meerdere broedplaatsen in of rond uw huis, dan kan de bestrijding meer tijd in beslag nemen.

Uitvoering van motmuggenbestrijding

Motmuggen worden bestreden met een koudvernevelaar. Dit apparaat blaast onder hoge druk een mengsel van insecticide en water in de ruimte waar de motmuggen zich bevinden. Feitelijk verspreidt de motmuggenbestrijder een damp, dus alles wordt nat. De bestrijder betreedt de ruimte niet zelf en dat hoeft ook niet. Aan zijn apparaat hangt een slang waarmee hij de damp in de ruimte kan laten vernevelen, tegelijkertijd kan hij veilig op afstand blijven.

Zodra de motmuggen met het gif in aanraking komen, zijn ze binnen twee tot drie dagen dood. Het is belangrijk dat de bestrijder het probleem bij de kern aanpakt: alle eitjes van de motmuggen moeten uitgeschakeld worden om een nieuwe plaag te voorkomen.

Nazorg bij motmuggenbestrijding

Motmuggen komen vooral voor in het voorjaar en in de zomer, dus in de maanden dat het (aangenaam) warm is. Als uw lekkageproblemen helemaal zijn opgelost en de motmuggen zijn bestreden, hoeft u niet bang te zijn dat ze terugkomen. Preventie blijft wel belangrijk. Controleer regelmatig uw tuin en uw kruipruimte. Verwijder waar mogelijk organisch afval en houd uw afvoerbuizen schoon. Het tijdig laten oplossen van lekkageproblemen is ook aan te raden. Tot slot: eet nooit voedsel waar motmuggen op hebben gezeten. Ze kunnen namelijk gevaarlijke bacteriën verspreiden.

Hulp nodig bij motmuggen bestrijden? Bel ons meteen!

Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat u niet op motmuggen zit te wachten. Heeft u last van motmuggen? Of heeft u problemen met andere soorten ongedierte? Bij Beestjes Kwijt helpen we u graag verder. Wij zorgen voor rechtstreeks contact met een lokale ongediertebestrijder zodat uw motmuggenplaag zo snel mogelijk wordt opgelost. U kunt ons altijd bellen of mailen!

Offerte en werkwijze aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in Nederland. Bel 085 - 029 2200 of vul onderstaand formulier in voor een offerte, werkwijze en het maken van een afspraak!