Mollen bestrijden

Mollen zijn harde werkers. IJverig graven zij dagelijks tientallen gangen, om zich van A naar B te kunnen voortbewegen. En dit ondanks hun vele handicaps. Ze ruiken, horen en zien namelijk vrijwel niets.

Wij van Beestjes Kwijt, kunnen harde werkers natuurlijk erg waarderen, maar we zijn mollen toch liever kwijt dan rijk. We willen de mollen bestrijden, omdat hun gegraaf veel schade aanbrengt. Molrichels maken van onze gazons een puinhoop, molshopen kunnen dieren laten struikelen en tijdens de graafwerkzaamheden worden wortels van planten tot overmaat van ramp ook nog beschadigd.

Hoe is een overlast van mollen te herkennen?

Normaal gesproken is het bos de thuisbasis van de mol. In sommige gevallen besluit de mol echter te verkassen en zich te vestigen in een tuin, gras- of bouwland. Na zo’n verhuizing beginnen de problemen. 

Die problemen zult u ongetwijfeld snel ontdekken, omdat ze goed zichtbaar zijn. ls u op uw terrein één van de volgende tekenen signaleert, kampt u waarschijnlijk met een mollenplaag:

  • In het gras of het bloemenperk bevinden zich één of meerdere molshopen.
  • In het gras of het bloemenperk liggen steentjes, die mollen tijdens het graven naar boven hebben gegooid.
  • In het gras of het bloemenperk komt steeds vaker onkruid voor, omdat dit goed kan groeien rondom molshopen.

Zijn mollen in de tuin te voorkomen?

Mollen kunnen razendsnel schade aanbrengen. Een enthousiasteling kan binnen één uur een tunnel van wel vier meter graven. Binnen een dag kunt u dus, ongewild, over een compleet ondergronds gangenstelsel beschikken.

U wilt liever mollen in de tuin voorkomen, dan dat u mollen moet bestrijden. Mollen verjagen is echter erg moeilijk. De meest effectieve manier is het ingraven van fijnmazig gaas rondom de tuin of het land.

Hoe kunen wij mollen bestrijden?

Het ingraven van gaas is een erg tijdrovend en arbeidsintensief klusje. Hierdoor wordt dit veelal niet gedaan en moeten we de mollen bestrijden. De meest gebruikte bestrijdingsmethode voor mollen vangen is het gebruik van speciale pillen en de rookmachine (mauki). Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van mollenklemmen om mollen te bestrijden. 

Als een mol is gevangen, moet er met zorg met het dier worden omgegaan. In het zeldzame geval dat deze nog leeft, kan hij namelijk gemeen bijten. Wij raden u daarom aan een professionele mollenvanger in te schakelen. U kunt ten alle tijden de ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt bereiken. Zij zijn namelijk net zulke harde werkers als de mollen zelf!

Offerte en werkwijze aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in Nederland. Bel 085 - 029 2200 of vul onderstaand formulier in voor een offerte, werkwijze en het maken van een afspraak!