Mollen bestrijden

Mollen zijn harde werkers. IJverig graven zij dagelijks tientallen gangen, om zich van A naar B te kunnen voortbewegen. En dit ondanks hun vele handicaps. Ze ruiken, horen en zien namelijk vrijwel niets.

Wij van Beestjes Kwijt, kunnen harde werkers natuurlijk erg waarderen, maar we zijn mollen toch liever kwijt dan rijk. We willen de mollen bestrijden, omdat hun gegraaf veel schade aanbrengt. Molrichels maken van onze gazons een puinhoop, molshopen kunnen dieren laten struikelen en tijdens de graafwerkzaamheden worden wortels van planten tot overmaat van ramp ook nog beschadigd.

Mollen bestrijden

Hoe is een overlast van mollen te herkennen?

Normaal gesproken is het bos de thuisbasis van de mol. In sommige gevallen besluit de mol echter te verkassen en zich te vestigen in een tuin, gras- of bouwland. Na zo’n verhuizing beginnen de problemen. 

Die problemen zult u ongetwijfeld snel ontdekken, omdat ze goed zichtbaar zijn. ls u op uw terrein één van de volgende tekenen signaleert, kampt u waarschijnlijk met een mollenplaag:

  • In het gras of het bloemenperk bevinden zich één of meerdere molshopen.
  • In het gras of het bloemenperk liggen steentjes, die mollen tijdens het graven naar boven hebben gegooid.
  • In het gras of het bloemenperk komt steeds vaker onkruid voor, omdat dit goed kan groeien rondom molshopen.

Zijn mollen in de tuin te voorkomen?

Mollen kunnen razendsnel schade aanbrengen. Een enthousiasteling kan binnen één uur een tunnel van wel vier meter graven. Binnen een dag kunt u dus, ongewild, over een compleet ondergronds gangenstelsel beschikken.

U wilt liever mollen in de tuin voorkomen, dan dat u mollen moet bestrijden. Mollen verjagen is echter erg moeilijk. De meest effectieve manier is het ingraven van fijnmazig gaas rondom de tuin of het land.

Hoe kunen wij mollen bestrijden?

Het ingraven van gaas is een erg tijdrovend en arbeidsintensief klusje. Hierdoor wordt dit veelal niet gedaan en moeten we de mollen bestrijden. De meest gebruikte bestrijdingsmethode voor mollen vangen is het gebruik van speciale pillen en de rookmachine (mauki). Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van mollenklemmen om mollen te bestrijden. 

Als een mol is gevangen, moet er met zorg met het dier worden omgegaan. In het zeldzame geval dat deze nog leeft, kan hij namelijk gemeen bijten. Wij raden u daarom aan een professionele mollenvanger in te schakelen. U kunt ten alle tijden de ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt bereiken. Zij zijn namelijk net zulke harde werkers als de mollen zelf!

Mollen bestrijden: hoe pakt een vakman dat aan?

Als u contact opneemt met onze ongediertebestrijder in uw regio, zal hij u eerst een aantal vragen stellen. Hij zal bijvoorbeeld willen weten wat u zelf al heeft gedaan om het mollenprobleem aan te pakken en hoe groot het terrein is waar de mollen verblijven.

Als de vakman aangeeft dat hij mollen kan bestrijden, kunt u direct een afspraak met hem maken. Hij zal kijken hoe groot het probleem is en op basis daarvan een behandeling voorstellen. Houd er rekening mee dat de bestrijding van mollen enige tijd kan duren.

De traditionele manier om mollen te bestrijden, gebeurde met de Mauki. Met dit apparaat blies de bestrijder onder hoge druk een mengsel van diesel en benzine in de grond. De rook deed de mollen binnen 5 minuten stikken. Het gebruik van de Mauki is aan banden gelegd, omdat het apparaat slechte gassen verspreidt.

De toegestane manier van mollenbestrijding is door ze te vangen met klemmen. Het gebruik van deze klemmen is een hele kunst. De ongediertebestrijder ziet beweging in de grond en plaatst dan klemmen waar hij deze beweging heeft gezien. Dit is niet iets wat iedereen kan doen, omdat je een sterk visueel vermogen nodig hebt. Veel ongediertebestrijders beschikken hier niet over.

Voor agrarische bedrijven kunnen mollentabletten worden gebruikt. Deze methode moet voldoen aan allerlei regels. Zo mogen de tabletten alleen gebruikt worden vanaf een bepaalde afstand van de woning. Daarnaast moet je een speciale certificering hebben om deze vorm van mollenbestrijding uit te mogen voeren.

Offerte en werkwijze aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in Nederland. Bel 085 - 029 2200 of vul onderstaand formulier in voor een offerte, werkwijze en het maken van een afspraak!