Professionele boktorbestrijding

Geknaag in het hout, zaagsel op de vloer, mogelijk kevers op de vloeren. U bespeurt onraad. Boktorren zijn houtkevers van het genadeloze soort. Hun larven knagen zich een weg in de lengterichting van balken en dat kunnen ook draagbalken zijn! Zo richten ze op topsnelheid grotere schade aan dan de larven van andere soorten houtkevers. Misschien moet u ons eigenlijk al bellen voor u dit artikel heeft uitgelezen.

  1. Contact opnemen voor boktorbestrijding
  2. Afspraak maken voor boktorbestrijding
  3. Voorbereiding op boktorbestrijding
  4. Inspectie voor boktorbestrijding
  5. Plan van aanpak boktorbestrijding
  6. Uitvoering van boktorbestrijding
  7. Nazorg bij boktorbestrijding
  8. Hulp nodig bij boktor bestrijden? Bel ons meteen!

Boktorbestrijding

Contact opnemen voor boktorbestrijding

U besluit dit artikel toch door te lezen? Dat is geen slechte beslissing, want eerst moet met zekerheid worden vastgesteld of u wel met boktorlarven te maken heeft. De ongediertebestrijders bij Beestjes Kwijt weten alles over de boktor en bij hen zit u altijd goed voor een oplossing op maat. Pak de telefoon of stuur ons een mail. Onze professionals worden altijd met open armen ontvangen!

Afspraak maken voor boktorbestrijding

De boktor kan op elk gegeven moment in het jaar opduiken in woningen en bedrijfspanden. Gaat het om nieuwbouw of om een oud pand? Het maakt de boktor niets uit, als er maar genoeg hout in het gebouw aanwezig is. Bovendien kunnen boktorlarven, net als die van de gewone houtkever, ook in houten meubels zitten. Misschien is dat ook bij u het geval? U kunt zo een afspraak maken met een ongediertebestrijder uit uw regio. Vertel hem alles wat u is opgevallen aan de plaag, zodat hij een goed beeld krijgt van de situatie.

Voorbereiding op boktorbestrijding

In de meeste gevallen bevinden de boktorlarven zich in houten constructies op zolders of in kruipruimtes. Voor de boktorbestrijder met de behandeling kan beginnen, is het noodzakelijk dat de ruimtes goed bereikbaar zijn. Mogelijk dient u dan eerst de zolder leeg te halen, zodat de bestrijder de aangetaste plaatsen goed kan bereiken.

Heeft u last van boktorlarven in de kruipruimte? Dan mag er geen water in deze ruimte staan. Is dat wel het geval, dan moet de kruipruimte eerst worden leeggepompt. Houd er ook rekening mee dat de bestrijder stroom nodig zal hebben om de apparatuur voor de behandeling in werking te stellen.

Inspectie voor boktorbestrijding

De larven van de boktor lijken op die van de gewone houtwormkever. Ook zij eten van zachte (onbewerkte) houtsoorten om te kunnen groeien. De ongediertebestrijder bekijkt eerst de gaten in het hout. Die zijn vaak veel groter dan de gaten van de gewone houtworm. Deze gaten zijn de uitvliegopeningen van de boktorlarven: zij gebruiken deze later om uit te vliegen als ze eenmaal zijn volgroeid. Als volwassen kevers kunnen ze dan elders een nieuw nest beginnen. Helaas kunnen de larven er jaren over doen om zich te ontwikkelen. Stelt u zich eens voor wat voor schade ze in de tussentijd kunnen aanrichten! Uw balken en vloeren worden dan zwakker en kunnen het uiteindelijk begeven.

De boktor richt meer schade dan de gewone houtworm en dat komt puur vanwege de richting waarin hun larven zich door het hout vreten. Boktorlarven knagen hun tunnels in de lengterichting van het hout. Eventuele (draag-)balken verzwakken sneller dan wanneer ze door gewone houtworm zouden worden opgegeten. Het komt vaak voor dat balken vervangen moeten worden. De ongediertebestrijder zal op al dit soort zaken letten om een idee te krijgen van de omvang van het probleem. Hij zal ook ter plekke een gepaste maatregelen bedenken.

Plan van aanpak boktorbestrijding

De ongediertebestrijder zal u na inspectie een plan van aanpak overhandigen. In dit plan wordt beschreven hoe de bestrijding zal worden uitgevoerd. Daarnaast wordt omschreven welke voorbereidingen u zelf moet treffen. Zoals gezegd is het belangrijk dat uw zolder leeg staat en als de boktorlarven in de kruipruimte zitten, dan mag deze niet onder water staan.

Uitvoering van boktorbestrijding

De larven van de boktor kunnen alleen bestreden worden met middelen op oliebasis, want deze zijn speciaal door de industrie voor dit ongedierte ontworpen.

Bij een boktorrenplaag behandelt de ongediertebestrijder vooral de besmette (draag-)balken. Er hoeven dus geen hele oppervlaktes met bestrijdingsmiddel te worden overgoten. Hoe gaat de bestrijder te werk? Hij boort gaten in een balk en slaat er pluggen in. Op deze pinnen wordt een druk gezet van 4 á 5 bar. De bestrijder impregneert vervolgens de balk met bestrijdingsmiddel, zodanig dat het vocht uit de balk sijpelt. In principe kan één behandeling volstaan.

Een mogelijk nadeel van de pluggen is dat deze vanaf nu in de balken moeten blijven zitten. Dat is misschien niet zo mooi voor het oog, maar als deze balken zich op zolder bevinden, dan zal dat minder opvallen. Maar schoonheid terzijde: zou u hoe dan ook niet liever van de boktor af willen zijn zodat uw huis gewoon kan blijven staan?

Het is mogelijk dat ook uw houten meubelen aangetast zijn door de boktorlarven. Vaak gaat het om tweedehands meubelen, waar maar zelden op larven wordt gecontroleerd. U kunt deze meubelen het beste van de hand doen, maar geef ze niet door aan anderen, anders verspreidt u de plaag! U kunt ze dan beter eerst vernietigen. Tenzij het om een erfstuk gaat. U kunt er dan voor kiezen om deze door een gespecialiseerd bedrijf te laten behandelen. Het meubel wordt dan in een soort gaskamer geplaatst. De larven kunnen deze behandeling niet overleven. Dit is wel een prijzige behandeling en u zult de kosten tegen de baten moeten opwegen.

Nazorg bij boktorbestrijding

Na bestrijding van de boktor zijn er in principe geen inspecties meer nodig, omdat onze bestrijders zeer effectief en met sterke middelen te werk gaan. Omdat er insecticide is gebruikt, hoeft u eigenlijk alleen nog maar even uw woning of bedrijfspand te luchten. Bij zowel houtworm als boktor is het mogelijk dat u garantie krijgt op de behandeling; vraag dit even na bij uw ongediertebestrijder.

Hulp nodig bij boktor bestrijden? Bel ons meteen!

Een boktorrenplaag kan groot gevaar opleveren voor uw gezin of personeel. Zeker als blijkt dat de draagbalken of vloeren zodanig aangetast zijn dat uw woning of bedrijfspand bijna op instorten staat. U kunt Beestjes Kwijt dus niet vroeg genoeg bellen op 085 - 029 2200. Mailen is natuurlijk ook altijd mogelijk. Onze ongediertebestrijder beantwoordt graag al uw vragen en kan u op zeer efficiënte wijze van uw ongedierteprobleem verlossen.

 

Offerte en werkwijze aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in Nederland. Bel 085 - 029 2200 of vul onderstaand formulier in voor een offerte, werkwijze en het maken van een afspraak!