Vlooien
readtime 1 Minuten

Vlooien gaan niet weg, wat nu?

6 feb 2019 • redactie

Alles geprobeerd om vlooien weg te krijgen? Een anti-vlooienmiddel, vier huismiddeltjes en een stofzuiger die overuren: waarschijnlijk heb je van alles geprobeerd, maar de vlooien gaan niet weg! 'Wat nu', zijn twee woorden die waarschijnlijk al een aantal nachten door je hoofd spoken. Wij gunnen je een goede nachtrust en geven daarom in dit blog antwoord op de vraag: ‘wat moet ik doen wanneer de vlooien niet weg gaan?'

Waarom werken huismiddeltjes tegen vlooien niet?

Citroenolie, lavendelolie en zelfs pepermuntolie hebben de revue al gepasseerd, maar niks helpt om de vlooien te bestrijden. Waarom werken deze en andere huismiddeltjes niet tegen vlooien? Met huismiddeltjes pak je niet de kern van het vlooien probleem aan. In sommige gevallen zal je, door het gebruik van huismiddeltjes, de volwassen vlooien kunnen doden. Het probleem ligt echter niet bij de volwassen vlooien, maar bij de larven en de eitjes. De larven zijn zeer klein en zie je, wanneer je aan de slag gaat met anti-vlooienmiddelen, vaak over het hoofd. Daarbij komt nog eens dat larven zich overal kunnen verstoppen. Ze voelen zich thuis op meubels, maar ook plinten en tapijt zijn bekende verstopplekken.

Waarom werken anti-vlooienmiddelen niet?

Vlooien bestrijden: het is een kunst op zich. Iets wat, zelfs met de reguliere anti-vlooienmiddelen, vaak niet lukt. Maar waarom werken de anti-vlooienmiddelen van de dierenwinkel eigenlijk niet? Ook hier geldt dat je in de meeste gevallen de volwassen vlooien wel kunt bestrijden met anti-vlooienmiddelen, maar dat de larven aan de dood zullen ontsnappen. Ze kunnen immers goed verstoppertje spelen. 

Vlooien gaan niet weg: wat kan ik nog doen?

Je denkt dus misschien dat je niet zoveel vlooien in huis hebt, maar het tegendeel is waar. Doordat vlooien erg klein zijn vallen ze niet op, waardoor je niet in de gaten hebt dat je te maken hebt met een grote vlooienplaag. Huismiddeltjes en anti-vlooienmiddelen zullen in het geval van een vlooienplaag niet meer hun werk doen. Bij de aanwezigheid van een vlooienplaag is het aan te raden om één van onze professionele bestrijders in te schakelen. Zij staan ieder dag paraat met de juiste middelen om de vlooienplaag te bestrijden. Neem contact op voor vrijblijvend advies, inspectie en offerte! 

Dag vlooienplaag, hallo goede nachtrust! 

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder