Vlooien
readtime 2 Minuten

Hoe ziet een vlooienbeet bij mensen eruit?

06 Feb 2019 • redactie

Je zit ’s avonds lekker op de bank tv te kijken, totdat je opeens vreselijke jeuk krijgt. Enigszins verbaasd kijk je om je heen: er is namelijk geen steekmug te bekennen. Steekmuggen zijn echter niet altijd de veroorzakers van jeuk. Ook vlooien zijn vervelende plaagdiertjes, waar we de kriebels van krijgen!

Vlooien zijn eigenlijk helemaal niet zo dol op mensenbloed, maar toch bijten ze je soms om te kijken of je bloed geschikt is. Deze zogeheten proefbeten kunnen zorgen voor een geïrriteerde huid. Maar hoe weet je nou of deze irritatie veroorzaakt wordt door vlooien?  

Hoe ziet een vlooienbeet bij mensen eruit?

Vlooienbeten zijn er in alle soorten en maten en dus is het herkennen van een vlooienbeet niet eenvoudig. Gelukkig zijn er veel overeenkomsten die het herkennen van een vlooienbeet een stuk gemakkelijker maken. Zie je bijvoorbeeld een klein rood puntje met een klein wit puntje in het midden op je huid verschijnen? Dan heb je te maken met een vlooienbeet. Is het puntje in het midden rood? Ook dan heeft de familie vlo je huis niet overgeslagen! Vlooien houden bovendien van warmte. Voeten, onderbenen, liezen en oksels zijn dan ook plekken waar de beestjes zich thuis voelen. 

Eén enkele vlooienbeet zul je hier eigenlijk nooit vinden. Een vlo nestelt zich namelijk op één plek en zal hier meerdere keren bijten. De plaagdiertjes veroorzaken in de meeste gevallen alleen jeuk wanneer ze je gebeten hebben. Er zijn echter mensen die helaas allergisch zijn voor vlooienbeten. 

Wat gebeurt er wanneer je allergisch bent voor een vlooienbeet?

In principe dreigt er geen gevaar wanneer je bent gebeten door een vlo. Behalve wanneer je allergisch bent voor het speeksel van de vlo. Dit speeksel kan grote rode blaren veroorzaken, maar kan in ernstige gevallen ook zorgen voor uitslag welke zich uitbreidt over het gehele lichaam. De jeuk neemt, wanneer je allergisch bent, toe. Wij adviseren je echter om niet te gaan krabben. Krabben kan namelijk leiden tot bacteriële infecties. 

Wat te doen bij een vlooienplaag?

In het ergste geval brengen vlooien dus niet alleen een ongevraagd bezoekje aan je huisdier, maar vallen ze ook jou lastig. Zeker wanneer je allergisch bent voor vlooienbeten, kan dit zeer vervelend zijn. Het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’ komt, wanneer de vlooien al in je huis aanwezig zijn, jammer genoeg net te laat om de hoek kijken. 

Heb je te maken met een vlooienplaag in huis en lukt het niet om er vanaf te komen? Dan kun je het beste een professinal inschakelen voor de vlooien bestrijding. Neem voor hulp bij de bestrijding contact met ons op en wij staan uiteraard voor je klaar! Door onze jarenlange ervaring op het gebied van vlooienbestrijding ben je binnen no-time verlost van deze piepkleine parasieten. 

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder