Muizen
readtime 2 Minuten

Hoe kun je muizen in huis voorkomen?

06 Feb 2019 • redactie

De nacht van 29 november 2016 is onlangs de boeken in gegaan als de koudste herfstnacht van deze eeuw. Slecht nieuws, want de muizen in Nederland kunnen niet goed tegen de kou en zullen op zoek gaan naar een nieuw warm thuis.

Is er in jouw huis een kier te ontdekken van nog geen halve centimeter? Dan kan de familie Muis jouw huis best eens bestempelen als nieuwe woning. De sluwe beestjes kunnen zichzelf namelijk door de kleinste gaatjes wurmen. Weten hoe je muizen in huis kunt voorkomen? Lees dan snel verder!

Oorzaak muizen in huis

Een muis is gelukkig wanneer hij onderdak heeft, door warmte omringd is en voldoende eten in zijn naaste omgeving kan vinden. En waar vindt de muis al het voorgaande? Juist, dat kan bij jou in huis zijn! De oorzaak van muizen in huis valt vrijwel altijd te wijten aan de goede leefomstandigheden die je voor jezelf en daarmee ook de familie Muis hebt gecreëerd.

Tips om muizen in huis te voorkomen

Normaliter zou je het fijn vinden als mens en dier zich thuis voelen in jouw huis. Muizen vormen daarentegen vaak een uitzondering op deze ongeschreven regel. Daarom geven wij je enkele tips om muizenoverlast te voorkomen:

  1. Maak op regelmatige basis je huis schoon: laat etensresten niet slingeren, want deze resten zijn weer een bron van voedsel voor muizen
  2. Bewaar je voedselvoorraad in afsluitbare, plastic opbergdozen: muizen zijn goede knagers. Het is dus verstandig om je voedselvoorraad op te bergen in opbergdozen die bestendig zijn tegen de scherpe tandjes van de muizen.
  3. Dicht openingen goed af: dicht alle kieren, naden en gaatjes goed af. Vergeet hierbij niet om de kabeldoorgangen ook af te dichten. Muizen verplaatsen zich namelijk onder andere over kabelgoten.
  4. Ruim alle overbodige spullen op: muizen worden aangetrokken door plekken waar ze veel schuil- en nestelgelegenheid kunnen vinden. Zorg dus dat je spullen, die je niet gebruikt, opruimt.
  5. Tocht en lucht regelmatig: muizen zijn gek op ietwat vochtige en warme ruimtes. Het is dus belangrijk op om regelmatige basis de ramen open te gooien in huis. 

Te laat om muizen te voorkomen?

Zijn onze tips te laat en heb je reeds overlast van muizen? Dan kunt je bij een enkele muis proberen om deze eerst zelf te bestrijden. Lukt het niet om van de muizen af te komen of is er reeds een muizenplaag ontstaan, met alle gevaren van dien, dan kunnen wij je te hulp schieten! Neem dan contact met ons op en voor je het weet staat één van onze bestrijders bij je op de stoep om de muizen te bestrijden

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder