Beestje onbekend
readtime 2 Minuten

Een leven vol beestjes! Over ongediertebestrijder Eric uit Twente

15 Mar 2019 • redactie

Eric Roessink is als zelfstandig ongediertebestrijder actief bij Ongedierte Bestrijding Twente. Hij leerde al vroeg dieren vangen en maakte van deze hobby zijn werk. Graag vertelt hij over zijn vak en wat hij voor zijn klanten kan betekenen. Eric bestrijdt ongedierte in Almelo, Beuningen, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Wierden en omgeving.

Hoe ben je in het vak gerold?

“Ik ben al mijn hele leven bezig met beestjes. In mijn jeugd bracht ik mijn vakanties door op een boerderij van familie. Ik maakte daar jacht op zowel kleine als grote dieren, bijvoorbeeld als er overlast was door konijnen. Later kwam ik terecht bij een landelijk ongediertebestrijdingsbedrijf.

In 2017 werd ik zelfstandig. Wat mij aan de zelfstandigheid bevalt is dat ik mijn eigen beslissingen kan maken. Ik heb meer vrijheden en het contact met de klanten is persoonlijker. Mijn vrouw doet de administratie, zelf ben ik meer een ‘praktijk jongen’.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ongedierte is in staat om ons leven te ontwrichten en daar kunnen wij iets aan doen. Dit gegeven spreekt me aan. Mijn werk is ook heel afwisselend: ik bezoek zowel huishoudens als bedrijven.”

Wat is het mooiste compliment dat je ooit van een klant hebt gekregen?

“Dat ik van diezelfde klant een nieuwe opdracht krijg, bijvoorbeeld van een particulier die ook een eigen zaak heeft. Ik krijg ook steeds meer vaste klanten uit allerlei richtingen. Dit varieert van het bakkertje op de hoek tot aan zorginstellingen. Wat ik in dit soort bedrijven moet bestrijden? Voornamelijk muizen, ratten of kakkerlakken.”

Wat was je moeilijkste opdracht ooit?

“In 2018 hadden we in Twente veel last van wespen. Bij een klant op zolder hing toen een gigantisch wespennest. De kinderen durfden niet meer naar bed, want de wespen kwamen telkens door het plafond hun slaapkamer binnenvliegen. Ik moest twee keer komen, maar ik heb het nest helemaal kunnen verwijderen. Natuurlijk waren ze ontzettend blij dat ik het probleem had opgelost.

Soms word ik ook gebeld voor steenmarters, maar die zijn beschermd. Wat ik dan doe? Wering aanbrengen. Ik zorg ervoor dat het hele pand goed wordt gedicht. Het aanbrengen van wering, in combinatie met het verstrekken van goede adviezen, is trouwens erg belangrijk. Gifvrij werken wordt ook steeds belangrijker in verband met milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Zelf werk ik dus zo min mogelijk met gif.”

Waarom kiezen klanten voor jou?

“Ik heb veel ervaring en beschik over veel vakkennis. Als een klant mij belt, maken we op korte termijn een afspraak. Ik houd de lijntjes graag kort. De klant overlegt met me en ik sta er. Daarnaast kan ik mensen geruststellen. Sommige mensen zijn bang van muizen of wespen, dus ik leg ze precies uit wat ik doe om het probleem op te lossen.”

Hoe ga je om met klanten als ze niet tevreden zijn?

“Mocht een bestrijding de eerste keer niet lukken, dan kom ik altijd terug. Ik geef er zelfs garantie op. Ik leg de klanten uit waarom het niet is gelukt en ik bied alternatieve oplossingen.”

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder