Wespen
readtime 1 Minuten

5 hilarische reacties op een bij

06 Feb 2019 • redactie

Uit een onderzoeksrapport van de Verenigde Naties blijkt dat het aantal bijensoorten afneemt in Nederland. Een vrij zorgwekkende situatie aangezien bijen zorgen voor de bestuiving van de planten. Niet iedereen zal daar altijd even veel moeite mee hebben. Zo zijn de mensen en dieren in de onderstaande vijf hilarische video’s de bijen op dit moment vast liever kwijt dan rijk!

1. Een grote gorilla die bang is voor een bij? Het bestaat!

 

2. Moeders kunnen soms heel gemeen zijn. Zo plaagt deze moeder haar zoon door te zeggen dat er een bij achter hem zit.

3. Sommige moeders plagen kinderen met een bij, maar er zijn ook moeders die zelf heel hard wegrennen bij het zien van dit insect.

4. Deze stoere motorrijder ontdekt een bij en verandert vervolgens in een gillende keukenmeid.

5. Deze turnster wordt aangevallen tijdens een prijsuitreiking. Over een goede timing gesproken ;) 

In de video’s hierboven ging het veelal om één bij, maar het kan natuurlijk zo zijn dat jij last hebt van veel meer bijen in je tuin. Als de bijen geen gevaar of overlast veroorzaken dan kan je het bijennest het beste met rust laten. Bijen zijn immers erg belangrijk voor de natuur en bevinden zich al in moeilijke tijden.

Veroorzaken de bijen wel gevaar en grote overlast dan kun je het beste contact opnemen met een imker. Een imker kan het bijennest verwijderen en de bijen ergens anders onderbrengen. Dit is de meest diervriendelijke oplossing. Als de imker het nest niet kan verplaatsen, bijvoorbeeld doordat deze zich in de spouwmuur bevindt, dan kan je contact opnemen met onze ongediertebestrijders. Zij kunnen in deze situaties de bijen voor je bestrijden.

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder