Vlooien
readtime 1 Minuten

5 gouden tips om een vlooienplaag te voorkomen!

06 Feb 2019 • redactie

Het is hartje zomer en je ziet de hond van de buren krabben, krabben en nog eens krabben. De hond heeft bezoek gehad van een aantal vlooien. Maar hoe zorg je er nou voor dat de vlooien bij jouw trouwe viervoeter vandaan blijven? In dit artikel geven wij vijf handige tips die je helpen bij het voorkomen van een vlooienplaag in huis.

Wanneer je een huisdier in huis hebt dan kun je ervan op aan dat de familie Vlo ooit een bezoekje komt brengen. Vlooien nestelen zich namelijk graag in de warme, dikke vacht van je hond of kat. Hopelijk blijft jouw trouwe viervoeter met deze vijf gouden tips, vrij van vlooien.

Vijf tips om een vlooienplaag in huis te voorkomen

  1. Druppel 2 á 3 drupjes citroensap onder de halsband van je huisdier. Dit houdt de vlooien op afstand.
  2. Maak je eigen anti-vlooien kruidenmengsel. Vul een pan met 1 liter water en voeg hier 2 kopjes met verse rozemarijn aan toe. Kook dit mengsel vervolgens zo’n 30 minuten. Voeg vervolgens 3,5 liter koud water toe aan het gekookte water. Giet het water (zonder rozemarijn) vervolgens over je hond of kat heen. Let op: laat je huisdier natuurlijk drogen voor het beste resultaat.
  3. Stofzuig stoffen meubilair en vloerbedekking regelmatig. De vlooien die zich op dat moment in huis bevinden krijgen dan geen kans om je huisdier te gaan plagen. Vervang de stofzuigerzak na het stofzuigen om te voorkomen dat vlooien zich daarin kunnen vermeerderen.
  4. Was het kussen van je viervoeter geregeld op een hoge temperatuur. Vlooien overleven dit niet!
  5. Behandel je huisdier regelmatig met vlooiendruppels. Dan blijven vlooien uit de buurt van je huisdier.

Oeps, te laat om een vlooienplaag te voorkomen?

Wij snappen als geen ander dat je met het mooie weer misschien meer belangstelling hebt voor je koude drankje dan voor de familie Vlo aan de andere kant van de schutting. Mochten de vlooien zich inmiddels ook in jouw huis bevinden dan is er nog geen reden voor paniek. Wij kunnen je namelijk te allen tijde te hulp schieten! Bel ons voor vrijblijvend advies en een kostenplaatje voor het bestrijden van vlooien in huis. Heb je zelf nog goede tips voor het tegengaan van een vlooienplaag? Laat dit ons dan gerust weten!

Vind een ongediertebestrijder

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder